Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Sumáre

Gáborík hviezdou večera, Hossa s Kopeckým asistovali

V deviatich štvrtkových zápasoch NHL hrali ôsmi Slováci. Gáborík strelil dva góly a na jeden prihral ako prvá hviezda zápasu a druhá celého večera. Po asistencii si pripísali aj Hossa a Kopecký. Chicago a St. Louis si zaistili play-off.

Hviezdy večera:
1. Roberto Luongo (FLA), 31/32 (96,9% úspešnosť zákrokov)
2. Marián Gáborík (LAK), 2 góly, 1 asistencia
3. Alex Ovečkin (WSH), 2 góly

Gáborík pomohol troma bodmi k dôležitej výhre Kings nad Oilers

Marián Gáborík bol opäť kľúčovou postavou obhajcu titulu na ceste za hladkým domácim triumfom. Strelil dva góly, pridal asistenciu a stal sa prvou hviezdou zápasu, v ktorom Los Angeles deklasovalo Edmonton 8:2. Kings sa vďaka tomu dostali na pozíciu druhej divokej karty na Západe s rovnakým počtom bodov ako Jets (90). Na Calgary, ktoré je tretie v Pacifickej divízii, strácajú bod a majú zápas k dobru. Víťazný gól vsietil dvojbodový Drew Doughty, ktorý ukončil 24-zápasové gólové suchoty. Po 20 dueloch skóroval Jordan Nolan, po 19 kapitán Dustin Brown. Strelecky sa presadili aj Robyn Regehr a dvakrát Jeff Carter. Anze Kopitar a Justin Williams dvakrát asistovali, kým Jonathan Quick prispel k výhre 28 zákrokmi. Prekonali ho len Teddy Purcell a Jordan Eberle. Martin Marinčin ho strelecky neohrozil počas 20 a pol minúty v akcii. Ben Scrivens inkasoval päťkrát z 21 striel a po dvoch tretinách ho nahradil v bráne Tyler Bunz. Ten pri svojom debute v NHL zastavil deväť z 12 striel. Gáborík ich počas necelých 15 minút ohrozil troma strelami a každého raz prekonal. Okrem 24. a 25. gólu, ako aj 20. asistencie v ročníku si pripísal tri plusové body a dva bodyčeky. Kings strelili osem gólov naposledy 1. apríla 2010. Oilers prehrali v Staples Center posledných šesť duelov. Obranca Andrej Sekera sledoval duel z tribúny.

Gáboríkov 24. gól sezóny:

Gáboríkov 25. gól sezóny:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. M. Gáborík (LAK), 2. A. Kopitar (LAK), 3. J. Carter (LAK)

Hossa prihrával na víťazný gól Chicaga, ktoré má isté play-off

Marián Hossa si pripísal 36. asistenciu v sezóne pri góle Jonathana Toewsa, ktorý takmer v polovici tretej tretiny rozhodol o domácej výhre Chicaga nad Vancouverom 3:1. Corey Crawford chytil 35 striel a k tretiemu víťazstvu v rade prispeli gólmi aj Teuvo Teräväinen a dvojbodový Marcus Krüger. Blackhawks si po siedmykrát za sebou zaistili postup do play-off, momentálne majú rovných 100 bodov. Jediný gól hostí strelil Derek Dorsett, kým Eddie Läck čelil 38 strelám. Ani jednu na neho nevyslal Hossa, ktorý si počas 18 minút a 24 sekúnd v akcii pripísal na konto aj plusový bod a dva bodyčeky. Chicago je tretie v Centrálnej divízii, Canucks zostali druhí v Pacifickej. Ukončili však sériu dvoch triumfov.

Hossova 36. asistencia sezóny:

Hviezdy duelu: 1. C. Crawford (CHI), 2. M. Krüger (CHI), 3. T. Teräväinen (CHI)

Kopecký asistoval pri výhre Panthers nad Hurricanes

Tomáš Kopecký ukončil dlhočiznú sériu bez bodu. V zápase proti Caroline si pripísal šiestu prihrávku v sezóne, svoju prvú od 28. decembra 2014 a prvý bod od 11. januára tohto roka. Prispel tak k domácemu triumfu Floridy, ktorá zdolala Carolinu vysoko 6:1 a stále má teoretickú šancu na play-off. Začala tiež svoj záverečný päťzápasový trip. Na postupovú pozíciu Detroitu a Bostonu stráca šesť bodov, oproti Ottawe a Red Wings však odohrala o zápas viac. Víťazný gól proti Hurricanes vsietil Brandon Pirri, do streleckej listiny sa zapísali aj Willie Mitchell, Jaromír Jágr, Aleksander Barkov a dvakrát Vincent Trocheck. Poslední traja pridal aj po asistencii, Jonathan Huberdeau ich nazbieral dve. Jágr sa s 1798. bodom v NHL vyrovnal Ronovi Francisovi na štvrtom mieste historického poradia. Obranca Brian Campbell zase odohral svoj 300. duel základnej časti v sérii. Roberto Luongo kryl 31 striel pri svojej 400. výhre v súťaži. Dokázal to ako 11. brankár v histórii. Prekonal ho len Chris Terry za stavu 6:0, kým Anton Chudobin opustil duel s 29 zákrokmi. Kopecký ho strelecky ohrozil dvakrát. Počas 10 a trištvrte minúty na ľade zaznamenal aj plusový bod a jeden menší trest.

Hviezdy duelu: 1. R. Luongo (FLA), 2. J. Jágr (FLA), 3. V. Trocheck (FLA)

Halák nezabránil ôsmej výhre Columbusu v sérii

Jaroslav Halák zastavil 36 striel, ani to však nestačilo na víťazstvo New Yorku Islanders v Columbuse. Ten síce prehrával 1:3, no nakoniec o jeho výhre 4:3 rozhodli premenené samostatné nájazdy Marka Letestua a Ryana Johansena. Druhý menovaný vynútil v 57. minúte predĺženie, pred ním skórovali Brandon Dubinsky a Jack Johnson. Sergej Bobrovskij prispel 25 zákrokmi k ôsmemu triumfu v sérii, čo znamená vyrovnanie klubového rekordu z januára 2014. Dvomi strelami ho ohrozil slovenský obranca Ľubomír Višňovský, ktorý odohral 21 minút a 43 sekúnd aj s dvoma mínusovými bodmi a troma blokmi. Z jeho spoluhráčov otvoril skóre Eric Boulton svojím prvým gólom v ročníku. Napodobnili ho dvojbodový John Tavares a Ryan Strome. Nick Leddy dvakrát asistoval, no Islanders prehrali ôsmy duel z ostatných desiatich. „Získali sme bod, no podľa mňa sme si zaslúžili viac," skonštatoval kapitán tímu z Long Islandu pre agentúru AP. Marko Daňo z Columbusu bol len zdravým náhradníkom.

Hviezdy duelu: 1. R. Johansen (CBJ), 2. J. Johnson (CBJ), 3. B. Dubinsky (CBJ)

Trotmanov prvý gól v NHL rozhodol o výhre Bostonu v Detroite

Zach Trotman skóroval premiérovo v NHL, no vybral si na to ten správny moment. Dve minúty pred koncom tretej tretiny totiž rozhodol o víťazstve Bostonu na ľade Detroitu 3:2. Oba tímy majú teraz po 93 bodov. Boston má druhú divokú kartu na Východe, Detroit je tretí v Atlantickej divízii. Red Wings a aj Senators, ktorí na nich strácajú tri body, majú zápas k dobru. Ku štvrtej výhre Bruins v rade pomohli gólmi aj dvojbodový Carl Söderberg a Loui Eriksson, ktorí vyrovnávali stav z 0:2 na 2:2. Reilly Smith a Brett Connolly dvakrát asistovali, kým Tuukka Rask predviedol 35 zákrokov. Prekonali ho Luke Glendening a Stephen Weiss. Detroit prišiel o dvojgólové vedenie a prehral tretí duel v rade. V jeho drese chýbal zranený Tomáš Jurčo. Tomáš Tatar odohral takmer 16 a pol minúty so ziskom mínusového bodu, štyroch striel a bodyčeku. Proti nemu hral Zdeno Chára, ktorý bol s časom 25:54 najvyťaženejším hráčom tímu. Pripísal si počas nich dva plusové body, štyri trestné minúty, strelu, dva bodyčeky a dva bloky. Petr Mrázek opustil zápas s 22 zákrokmi.

--- pozri aj: Video: Zach Trotman rozhodol zápas prvým gólom v NHL

Hviezdy duelu: 1. T. Rask (BOS), 2. L. Glendening (DET), 3. Z. Trotman (BOS)

Rangers si zaistili divízny titul výhrou nad Wild

Rangers si vo štvrtok splnili ďalší cieľ. Vďaka víťazstvu 3:2 nad Minnesotou ich už nikto nepripraví o titul v Metropolitnej divízii. New York má dokonca najviac bodov vo Východnej konferencii – 105. Montreal zaostáva o dva body a pritom odohral o zápas viac. „Teraz, keď sme získali výhodu domáceho ľadu a zaistili si divízny titul, uvidíme, či to dokážeme urobiť aj v rámci konferencie,“ povedal tréner Alain Vigneault pre AP. Toho vo štvrtok potešil J.T. Miller, ktorý v tretej tretine prelomil nerozhodný stav 2:2. Nadviazal pritom na góly Dominica Moorea a Ricka Nasha, po ktorých Rangers viedli 2:0. Henrik Lundqvist prispel k triumfu 26 zákrokmi, pričom ho prekonali Jason Pominville a Thomas Vanek. Devan Dubnyk čelil 26 strelám. Wild prišli o päťzápasovú víťaznú sériu, ale stále sú pohodlne na postupovej pozícii. Na pozícii prvej divokej karty majú päťbodový náskok.

Hviezdy duelu: H. Lundqvist (NYR), 2. R. McDonagh (NYR), 3 M. Dumba (MIN)

Blues o postup už neprídu, zdolali Flames

Nový prvý útok zabral. Jaden Schwartz a Paul Stastny skórovali, T.J. Oshie raz asistoval a St. Louis porazilo Calgary 4:1, aby si poistilo postup do play-off. Stastny, Patrik Berglund a Jori Lehtera zaznamenali po góle a asistencii, zatiaľ čo Jake Allen urobil 17 zákrokov. Bolo to jeho 20. víťazstvo sezóny. V NHL majú len dva tímy dvoch brankárov, ktorí pokorili túto métu. Druhým je New York Rangers. O jediný gól Flames sa postaral Sean Monahan. Jonas Hiller robil, čo mohol, aby tím získal dôležité body. Na to však nestačilo ani jeho 39 zákrokov. Tím z Alberty je stále tretí v Pacifickej divízii, ale Los Angeles jeho náskok znížilo na jeden bod a má zápas k dobru.

Hviezdy duelu: 1. P. Stastny (STL), 2. A. Pietrangelo (STL), 3. J. Schwartz (STL)

Senators vyhrali dôležitý zápas proti Tampe

Patrick Wiercioch skóroval 16,9 sekundy pred koncom predĺženia, aby Ottawa vyhrala nad Tampou Bay 2:1 a získala dôležité dva body v boji o play-off. V normálnom hracom čase skóroval dvojbodový Mark Stone, kým Kyle Turris zaznamenal dve asistencie a Andrew Hammond 28 zákrokov. Jeho náprotivok, Ben Bishop, zastavil 32 striel. Čestný úspech jeho tímu zaznamenal Jonathan Drouin. Senators vďaka dvom bodom strácajú na Boston a Detroit tri body. Oproti Bruins majú aj zápas k dobru. Aj Lightning majú stále o čo bojovať. V boji o titul v Atlantickej divízii strácajú jeden bod na Montreal, ale odohrali o zápas viac.

Hviezdy duelu: 1. P. Wiercioch (OTT), 2. A. Hammond (OTT), 3. B. Bishop (TBL)

Ovečkin a Ward skórovali dvakrát, Capitals zdolali Habs

Kapitán Washingtonu Alex Ovečkin ukázal brankárovi Careymi Priceovi, prečo získal tri Hartove trofeje a prečo by mohol v tejto sezóne získať ďalšiu. Ruský útočník sa stal najlepším strelcom histórie Capitals, keď strelil dva presilovkové góly. Troy Brouwer zase uspel ako jediný v samostatných nájazdoch, a tak góly viedli aj k výhre 5:4. Ovečkin už strelil 474 gólov, Peter Bondra v minulosti 472. Okrem moskovského rodáka skóroval dvakrát aj Joel Ward, kým John Carlson nazbieral tri asistencie a Braden Holtby urobil 23 zákrokov. Prekonali ho Jeff Petry, Tom Gilbert, Lars Eller a P.K. Subban, ktorý vynútil predĺženie. Price inkasoval štyri góly z 19 striel.

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. P. Subban (MTL), 3. J. Carlson (WSH)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 36/39 (92,3 %) - - - - - - -
M. Hossa (CHI) 18:24 0 1 1 +1 0 0 2
M. Gáborík (LAK) 14:55 2 1 3 +3 0 3 2
T. Kopecký (FLA) 10:45 0 1 1 +1 2 2 0
T. Tatar (DET) 16:27 0 0 0 -1 0 4 1
Z. Chára (BOS) 25:54 0 0 0 +2 4 1 2
Ľ. Višňovský (NYI) 21:43 0 0 0 -2 0 2 0
M. Marinčin (EDM) 20:27 0 0 0 -1 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies