Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Sumáre

Halák vychytal nulu, Gáborík, Daňo a Višňovský bodovali

V 13 zápasoch sobotného programu NHL sa predstavilo desať Slovákov. Traja z nich bodovali, zatiaľ čo Jaroslav Halák vychytal čisté konto. Do čierneho sa trafil Marián Gáborík, asistencie si pripísali Ľubomír Višňovský a Marko Daňo.

Hviezdy večera:
1. Nick Foligno (CBJ), 3 góly (1. hetrik v NHL)
2. Steven Stamkos (TBL), 2 góly (vrátane víťazného), 1 asistencia
3. James Reimer (TOR), 49/50, (98% úspešnosť zákrokov)

Halák vynuloval Sabres, Višňovský asistoval

Islanders mohli mať už po sobote isté play-off. Jaroslav Halák vychytal čisté konto a newyorský tím vyhral 3:0 nad Buffalom. Na potvrdenie postupu si však bude musieť ešte chvíľu počkať, pretože aj Ottawa získala dva body. „Je úžasné, ako boje prebiehajú na východe i na západe. To kontrolovať nemôžete. Môžete kontrolovať len vlastnú hru a na to sa práve teraz sústredíme,“ skonštatoval tréner Islanders Jack Capuano pre agentúru AP. New York sa po výhre posunul na druhé miesto v Metropolitnej divízii. Halák sa stal prvou hviezdou zápasu, keď zneškodnil všetkých 21 striel pri svojom 37. čistom konte kariéry. O góly sa postarali Kyle Okposo, Brock Nelson a Nikolaj Kuľomin, ktorí prekonali debutanta Andreja Makarova z 36 striel. Ľubomír Višňovský asistoval. Na ľade strávil 18 a pol minúty, pričom získal aj dva plusové body a na bránu vyslal tri strely. V akcii nechýbal ani obranca Sabres Andrej Meszároš, ktorý absolvoval 18 minút so ziskom mínusového bodu a jednej strely.

Hviezdy duelu: 1. J. Halák (NYI), 2. K. Okposo (NYI), 3. B. Nelson (NYI)

Gáborík spečatil výhru Kings

Ako jediný zo Slovákov sa v sobotu strelecky presadil Marián Gáborík, ktorý v 59. minúte uzatváral ďalšiu dôležitú výhru Los Angeles. Alec Martinez strelil víťazný gól, Dwight King otvoril skóre zápasu a Kings porazili Colorado zaslúžene pomerom 3:1. Po dve asistencie zaznamenali Jeff Carter a Robyn Regehr, kým Jonathan Quick musel urobiť len deväť zákrokov. V každej tretine urobil tri. Jediný gól mu v druhej dvadsaťminútovke strelil Ryan O’Reilly. Semion Varlamov čelil 26 strelám, pričom Gáborík ho ohrozil celkovo dvakrát. V akcii strávil 15 a štvrť minúty. Okrem svojho 26. gólu v ročníku zaznamenal aj plusový bod a jeden bodyček. Jeho tím má rovnaký počet bodov ako Winnipeg, ale keďže má viac víťazstiev bez samostatných nájazdov, tak je na pozícii druhej divokej karty. Colorado prišlo už aj o matematickú šancu, keď Jets porazili v skoršom zápase Vancouver. Desať striel, ktorým L.A. čelilo, je klubový rekord.

Článok pokračuje pod reklamou

Gáboríkov 26. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Carter (LAK), 2. A. Martinez (LAK), 3. R. Regehr (LAK)

Foligno doviedol Jackets k ďalšej výhre, Daňo dvojbodový

Slovenský mladík Marko Daňo zareagoval na pobyt na tribúne správne a pri návrate do zostavy zaznamenal dve asistencie. Pomohol nimi k deviatej výhre Columbusu v rade. Formu tímu z Ohia si tentokrát odniesol Pittsburgh, ktorý si chcel vylepšiť svoju postupovú pozíciu. Po prehre zostáva na pozícii prvej divokej karty vo Východnej konferencii. Blue Jackets, ktorí už sezónu len dohrávajú, vyhrali sobotný duel pomerom 5:3 napriek tomu, že prehrávali 0:2. Najväčšiu zásluhu na tom mal Nick Foligno, ktorý gólom do prázdnej brány zavŕšil hetrik. Zvyšné góly strelili Matt Calvert a kontroverzným spôsobom Scott Hartnell, kým Brandon Dubinsky nazbieral tri asistencie a Sergej Bobrovskij urobil 31 zákrokov. Prekonali ho Sidney Crosby, Brandon Sutter a Ben Lovejoy. Marc-Andre Fleury zastavil 30 striel. Päťkrát ho ohrozil Daňo, ktorý odohral 14 minút a tri sekundy. Pripísal si aj plusový bod a dva bodyčeky.

--- pozri aj: Nick Foligno a jeho prvý hetrik v NHL + video

Hviezdy duelu: 1. N. Foligno (CBJ), 2. B. Dubinsky (CBJ), 3. S. Hartnell (CBJ)

Bergeron a Rask doviedli Bruins k triumfu nad Leafs

V Bostone na seba narazili dvaja Slováci. Potrebné víťazstvo nakoniec dosiahol domáci tím, ktorý porazil Toronto 2:1 po samostatných nájazdoch. Bruins viedli od úvodu druhej tretiny po góle Patricea Bergerona, ale James van Riemsdyk dokázal ešte do prestávky vyrovnať. Následne už brankári gól neinkasovali a rozuzlenie priniesli až nájazdy. V nich ako jediný uspel Bergeron. Tuukka Rask prispel k výhre 27 zákrokmi, kým jeho náprotivok James Reimer urobil až 49 zákrokov. Dvakrát ho ohrozil aj Zdeno Chára, ktorý zaznamenal plusový bod. S časom 26:54 bol najvyťažovanejším hráčom svojho tímu. Richard Pánik nestrávil na ľade ani polovicu času. Odohral však slušných 17 minút, čo bol jeho najvyšší „ice-time“ od 11. marca. Na konto si pripísal tri bodyčeky a zblokoval štyri strely. Kým Toronto je už dávno mimo hry o play-off, Boston stále bojuje. Vďaka piatej výhre v rade sa bodovo drží Detroitu a na pozícii druhej divokej karty Východu má stále trojbodový náskok pred Ottawou.

Hviezdy duelu: 1. T. Rask (BOS), 2. J. Reimer (TOR), 3. P. Bergeron (BOS)

Helmov nájazd rozhodol o dôležitej výhre Red Wings

Tomáš Tatar sa medzi Slovákov s bodmi nezapísal, ale tešil sa z dôležitej výhry svojho tímu. Darren Helm premenil rozhodujúci nájazd v ôsmej sérii, aby Red Wings uspeli v Minnesote 3:2 a uhájili si tretiu priečku v Atlantickej divízii. V normálnom hracom čase skórovali Riley Sheahan a Gustav Nyquist, ktorí otočili stav z 0:1 na 2:1. Jimmy Howard zastavil 22 striel a recept na neho našiel iba Zach Parise, ktorý strelil oba góly Wild. Devan Dubnyk inkasoval dva góly z 22 striel. Tatar ho ohrozil jednou strelou, pričom odohral 15 minút a 22 sekúnd. Zaznamenal aj mínusový bod a jeden bodyček. Tomáš Jurčo pre zranenie nehral. Red Wings ukončili sériu troch prehier a Minnesotu zdolali aj po druhýkrát v sezóne až po nájazdoch. Wild aj po dvoch prehrách v rade okupujú pozíciu prvej divokej karty Západnej konferencie. Pred Los Angeles a Winnipegom majú štvorbodový náskok. Kapitán Mikko Koivu nehral pre zranenie oka.

Hviezdy duelu: 1. D. Helm (DET), 2. Z. Parise (MIN), 3. G. Nyquist (DET)

Florida prišla po prehre s Tampou o šancu postúpiť do play-off

V Sunrise sa odohralo floridské derby, ktoré pre domáci tím nebolo dvakrát šťastné. Steven Stamkos ukončil sedemzápasové strelecké suchoty a s dvoma gólmi a jednou asistenciou doviedol Tampu Bay k výhre 4:0. Zabezpečil tak tímu výhodu domáceho prostredia v prvom kole play-off. Ben Bishop zlikvidoval všetkých 34 striel, aby vychytal štvrtú nulu v sezóne. Do čierneho sa trafili aj Ryan Callahan a Tyler Johnson. Lightning už nemôžu skončiť horšie ako druhí v Atlantickej divízii. Florida medzitým po prehre prišla o šancu postúpiť do play-off. Chýbať v ňom bude v 13. z ostatných 14 sezón. „Neexistujú slová, aby ste opísali to, ako zle sa cítime, že sezónu končíme takto. Boli sme veľmi blízko. Chalani bojovali tak tvrdo. Je to naozaj frustrujúce,“ skonštatoval pre agentúru AP obranca Erik Gudbranson. Roberto Luongo v sobotu čelil 22 strelám. Tomáš Kopecký odohral 12 minút, dve strávil na trestnej lavici a pripísal si aj jednu strelu a jeden bodyček.

Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos (TBL), 2. R. Callahan (TBL), 3. B. Bishop (TBL)

Calgary si udržalo pozíciu vďaka výhre v Edmontone

Aj albertské derby skončilo výhrou 4:0, ale tentokrát výsledok išiel v prospech tímu bojujúceho o play-off. Jonas Hiller urobil 27 zákrokov po tom, čo v prvej minúte utrpel zranenie dolnej časti tela Karri Rämö, aby doviedol Calgary k výhre 4:0 nad Edmontonom. Víťazstvo udržalo Flames na treťom mieste Pacifickej divízie, jeden bod pred dobiedzajúcim Los Angeles. Markus Granlund strelil dva góly, Dennis Wideman zaznamenal gól a dve asistencie a skóroval aj Joe Colborne. Calgary vyhralo nad Edmontonom v tomto ročníku všetkých päť vzájomných zápasov. Ben Scrivens kapituloval štyrikrát z 29 striel a jeho Oilers prehrali tretí duel v rade. Obranca Martin Marinčin odohral 20 a pol minúty so ziskom dvoch mínusových bodov.

Hviezdy duelu: 1. J. Hiller (CGY), 2. D. Wideman (CGY), 3. J. Colborne (CGY)

Hurricanes prišli o vedenie, ale nakoniec porazili Flyers

Carolina prišla o dvojgólové vedenie, ale nakoniec porazila Philadelphiu 3:2 po samostatných nájazdoch. Rozhodujúci nájazd premenil Chris Terry a v oboch góloch z normálnej hracej doby mal prsty Jordan Staal. Najskôr prihrával na gól Eliasovi Lindholmovi a neskôr sám zvýšil na 2:0. Cam Ward urobil 21 zákrokov. Recept na neho našli Michael Raffl a Sean Couturier, ktorý vynútil nadstavený čas v 59. minúte. Michael Del Zotto asistoval pri oboch góloch a Ray Emery opustil zápas s 24 zákrokmi. Pre Flyers to bol posledný zápas vonku v aktuálnom ročníku. Zaknihovali v nich bilanciu 10-20-11.

Hviezdy duelu: 1, J. Staal (CAR), 2. S. Couturier (PHI), 3. J. Faulk (CAR)

Ottawa prišla o vedenie, no nakoniec si nádej udržala

Ottawa mala skvelý štart do zápasu a po desiatich minútach viedla 3:0. Nakoniec však víťazstvo neprišlo tak ľahko a Kyle Turris musel vo štvrtej minúte predĺženia z úniku prelomiť nerozhodný stav. Senators zdolali pomerom 4:3 Washington, aby udržali stále nažive nádeje v play-off, hoci na Boston a Detroit strácajú tri body. Skoré vedenie vypracovali Mark Stone, Clarke MacArthur a Mika Zibanejad. Erik Karlsson zaznamenal dve asistencie, Andrew Hammond 29 zákrokov. Jeho náprotivok, Braden Holtby, čelil 28 strelám. Z hráčov Capitals skórovali Marcus Johansson, Mike Green a Troy Brouwer.

Hviezdy duelu: 1. M. Zibanejad (OTT), 2. K. Turris (OTT), 3. T. Brouwer (WSH)

Jets sa držia v boji o play-off

Winnipeg dosiahol to, čo chcel a porazil Vancouver 5:4, aby si udržal stále solídne šance v hre o play-off. Po prvýkrát od ročníka 2006/07 dosiahla organizácia Thrashers/Jets 40. víťazstvo v ročníku a momentálne má kanadský tím rovnaký počet bodov ako Los Angeles, ktoré okupuje poslednú postupovú pozíciu v Západnej konferencii. O sobotnej výhre rozhodol svojím druhým gólom v dueli Lee Stempniak. Okrem neho sa presadili aj Jim Slater, Michael Frolík a Mark Scheifele. Jets viedli 2:0, 4:2 i 5:3. Ondřej Pavelec urobil 26 zákrokov a prekonať ho dokázali Henrik Sedin, Daniel Sedin a dvakrát Alex Burrows. Eddie Läck zastavil 31 striel. Canucks si mohli zaistiť play-off, ale i tak sú na dobrej pozícii – druhí v Pacifickej divízii.

Hviezdy duelu: 1. L. Stempniak (WPG), 2. M. Perreault (WPG), 3. D. Sedin (VAN)

Lundqvist doviedol Rangers k výhre nad Devils

Henrik Lundqvist verí, že bude na play-off pripravený. V sobotu tak určite pôsobil. Švédsky brankár zneškodnil 35 striel, aby pomohol Rangers k 50. výhre v ročníku. Newyorský tím porazil svojho rivala spoza riady Hudson, New Jersey, pomerom 6:1. Lundqvist, ktorý vynechal 24 zápasov pre zranenie krku, mal aj šancu na čisté konto, no tri a pol minúty pred koncom ho prekonal Jacob Josefson. Dovtedy skórovali len hráči domáceho tímu. Dominic Moore strelil dva góly a po jednom pridali aj Rick Nash, Keith Yandle, Derek Stepan a Derick Brassard. Cory Schneider inkasoval tri góly zo šiestich striel, Keith Kinkaid rovnaký počet gólov z 26 striel. Rangers vyhrali tretí duel v rade a vo Východnej konferencii sú s trojbodovým náskokom prví.

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist (NYR), 2. D. Moore (NYR), 3. K. Yandle (NYR)

Eakin rozhodol o výhre Stars gólom v predĺžení

Cody Eakin strelil gól z trestného strieľania, ktoré realizoval minútu pred koncom predĺženia. Rozhodol tak o víťazstve Dallasu 4:3 nad Nashvillom. Vďaka tejto výhre zostávajú Stars v hre o play-off, hoci na druhú divokú kartu strácajú až šesť bodov. V normálnej hracej dobe sa do čierneho trafili Travis Moen, Tyler Seguin a Colton Sceviour, kým Jhonas Enroth urobil 33 zákrokov. Nashville prehral tretí zápas v rade, no stále má jednobodový náskok na čele Centrálnej divízie pred St. Louis. Jeho góly v sobotu vsietili Filip Forsberg, Ryan Ellis a James Neal. Pekka Rinne zastavil 20 striel.

Hviezdy duelu: 1. C. Eakin (DAL), 2. F. Forsberg (NSH), 3. J. Enroth (DAL)

Coyotes zdolali Sharks

Coyotes už zrejme poslední nebudú, ale aspoň na záver sezóny trošku potešia svojich fanúšikov. V sobotu Oliver Ekman-Larsson zaznamenal dva góly a asistenciu, Mike Smith urobil 42 zákrokov a Arizona porazila San Jose 5:3, aby vyhrala doma prvý zápas za takmer tri mesiace. Shane Doan, Mark Arcobello a Sam Gagner strelili zvyšné góly a tím z Glendale stráca na poslednú priečku už štyri body tri zápasy pred koncom základnej časti. Pre Sharks išlo o ťažkú prehru, pretože na postupové miesto strácajú už päť bodov a môžu získať už len šesť. V sobotu im k výhre nestačili góly Tomáša Hertla, Joea Thorntona, Chrisa Tierneyho ani 31 zákrokov Anttiho Niemiho.

Hviezdy duelu: 1. O. Ekman-Larsson (ARI), 2. S. Doan (ARI), 3. M. Smith (ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 21/21 (100%) - - - - - - -
Ľ. Višňovský (NYI) 18:38 0 1 1 +2 0 3 0
A. Meszároš (BUF) 17:58 0 0 0 -1 0 1 0
M. Gáborík (LAK) 15:15 1 0 1 +1 0 2 1
T. Tatar (DET) 15:22 0 0 0 -1 0 1 1
T. Kopecký (FLA) 12:03 0 0 0 0 2 1 1
R. Pánik (TOR) 17:02 0 0 0 0 0 0 3
Z. Chára (BOS) 26:54 0 0 0 +1 0 2 2
M. Daňo (CBJ) 14:03 0 2 2 +1 0 5 2
M. Marinčin (EDM) 19:23 0 0 0 -1 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies