Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Sumáre

Višňovský a Marinčin bodovali, Oilers sťažili situáciu Kings

Minnesota a Vancouver sú ďalšie dva tímy, ktoré majú po utorku istotu play-off. V deviatich zápasoch sa predstavilo aj šesť Slovákov, z ktorých bodovali dvaja – Marinčin a Višňovský. Kings prehrali, kým Rangers si zaistili Prezidentovu trofej.

Hviezdy večera:
1. Ondřej Pavelec (WPG), 30/30 (čisté konto)
2. Mark Stone (OTT), 2 góly (vrátane víťazného)
3. Devan Dubnyk (MIN), 32/33 (97% úspešnosť zákrokov)

Marinčin pomohol znížiť postupové šance obhajcu titulu

Edmontonu už o nič nejde, Los Angeles o veľa. Napriek tomu však obhajca titulu nedokázal nájsť recept na jeden z najslabších tímov ligy a podľahol Oilers 2:4. Na postupovú pozíciu Calgary tak stráca dva body, pričom ani tie by mu na postup nestačili (Flames majú viac výhier bez nájazdov). Uľahčil zároveň situáciu Winnipegu, ktorý má na pozícii druhej divokej karty trojbodový náskok. Marián Gáborík pri prehre nebodoval. Odohral 15 a pol minúty a zaznamenal tri strely a mínusový bod. Z jeho spoluhráčov skórovali obrancovia Jake Muzzin a dvojbodový Drew Doughty. Martin Jones zaznamenal asistenciu a predviedol 18 zákrokov. Zneškodnil aj tri strely Martina Marinčina. Košický rodák v dueli odohral 20 minút a 17 sekúnd. K výhre svojho tímu prispel jednou asistenciou a zaznamenal aj plusový bod. Víťazný gól strelil Tyler Pitlick, dva góly vsietil Matt Fraser (druhý do prázdnej brány) a presadil sa aj Benoit Pouliot. Richard Bachman zastavil 25 striel.

Hviezdy duelu: 1. T. Pitlick (EDM), 2. B. Pouliot (EDM), 3. D. Doughty (LAK)

Detroit získal dôležité dva body výhrou nad Carolinou

Detroit tiež potreboval víťazstvo ako soľ a tiež narazil na jeden zo slabších tímov NHL. Prekvapenie aj napriek nie optimálnej forme však nedopustil. Po góle Henrika Zetterberga síce Carolina stav otočila, no Gustav Nyquist a Pavel Daciuk priklonili misky váh opäť na stranu Red Wings. Tí vyhrali posledný domáci zápas základnej časti 3:2 aj vďaka 30 zákrokom Jimmyho Howarda. Tomáš Tatar odohral 16 a pol minúty so ziskom plusového bodu, štyroch striel a štyroch bodyčekov. Nebodoval v piatom zápase v rade, ale tešil sa z dôležitej výhry, ktorá udržala jeho tím na treťom mieste Atlantickej divízie. Boston i Ottawa naň strácajú dva body, no „medvede“ majú zápas k dobru. „Máme náš osud pod kontrolou. Musíme však zbierať body. Dnes sme našli cestu a myslím si, že sme ukázali veľa charakteru,“ skonštatoval Howard pre agentúru AP. O góly Hurricanes sa postarali Nathan Gerbe a Chris Terry, zatiaľ čo Victor Rask zaznamenal dve asistencie a Anton Chudobin 22 zákrokov.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. P. Daciuk (DET), 2. H. Zetterberg (DET), 3. Ch. Terry (CAR)

Višňovský asistoval, Islanders však podľahli Flyers

Islanders potrebovali len jeden bod na to, aby si definitívne zaistili účasť v play-off. Chýbalo im k tomu len 2,1 sekundy. Práve vtedy Brayden Schenn strelil gól, ktorým rozhodol o výhre Philadelphie 5:4. Jaroslav Halák nezažil svoj najlepší večer a z 27 striel ho prekonali aj dvojgólový Claude Giroux, Pierre-Edouard Bellemare a Carlo Colaiacovo. Mark Streit prispel k výhre Flyers troma asistenciami a Steve Mason 36 zákrokmi. „Letci“ viedli 4:1, ale New Yorku sa v tretej tretine podarilo stav vyrovnať, keď na gól Johna Tavaresa nadviazali Johnny Boychuk a dvakrát Anders Lee. Tavares pridal dve asistencie, Ľubomír Višňovský zaznamenal jednu. Na ľade strávil 17 minút a 17 sekúnd. Okrem asistencie zaznamenal plusový bod, dve trestné minúty a tri strely na bránu.

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux (PHI), 2. M. Streit (PHI), 3. S. Mason (PHI)

Minnesota si zaistila play-off výhrou v Chicagu

Po prvej polovici sezóny tomu nič nenaznačovalo, no po príchode Devana Dubnyka sa v St. Paul všetko otočilo. Kanadský brankár sa stal prvou hviezdou zápasu aj v utorok, keď s 32 zákrokmi doviedol Minnesotu k výhre 2:1 nad Chicagom. Tá znamenala, že jeho tím už nemôže prísť o účasť v play-off. Bolo to 11. víťazstvo Wild vonku v rade, čo je najdlhšia podobná séria v NHL od roku 2007. Zároveň znamenalo ukončenie trojzápasovej série prehier. Gólmi k nemu prispeli Mikael Granlund a Jason Zucker, ktorí prekonali Coreyho Crawforda z 30 striel. Zucker odohral prvý duel od 9. februára, keď si zlomil kľúčnu kosť. Všetky góly zápasu padli v tretej tretine. Čestný úspech Blackhawks zaknihoval Bryan Bickell. Marián Hossa nebodoval. V akcii strávil 17 a pol minúty, pričom bol na ľade pri oboch inkasovaných góloch. Okrem dvoch „mínusiek“ si z duelu odniesol aj jednu strelu na bránu. Jeho tím potrebuje ešte bod, aby mal istotu, že nepríde o tretie miesto v Centrálnej divízii. Na St. Louis stráca tri body, na Nashville dva.

Hviezdy duelu: 1. D. Dubnyk (MIN), 2. M. Granlund (MIN), 3. C. Crawford (CHI)

Rangers opäť zdolali Devils a zaistili si Prezidentovu trofej

New York Rangers je v majstrovskej forme a potvrdil to v mestskom derby s New Jersey, ktoré zdolal na jeho ľade 4:2. Klub z Manhattanu si tak so ziskom 111 bodov zaistil zisk svojej tretej Prezidentovej trofeje pre najlepší tím základnej časti v histórii. S 52 triumfami tiež vyrovnal ročník 1993/94, keď sa stal naposledy šampiónom ligy. O piatej výhre v rade rozhodol v polovici tretej tretiny James Sheppard, ktorý zaskakoval za zraneného Matsa Zuccarella. Kevin Hayes otvoril skóre duelu a pridal dve asistencie, na 2:0 zvyšoval už o 47 sekúnd neskôr Ryan McDonagh v presilovej hre. Výsledok upravil strelou do prázdnej brány dvojbodový Carl Hagelin. Cam Talbot čelil 21 strelám, z ktorých ho prekonali Patrik Eliáš v početnej prevahe a dvojbodový Steven Bernier. Cory Schneider opustil zápas s 36 zákrokmi. Devils prehrali ôsmy duel z posledných deviatich. Rangers ich zdolali vo všetkých štyroch vzájomných súbojoch v sezóne po prvý raz od ročníka 1993/94.

Hviezdy duelu: 1. K. Hayes (NYR), 2. S. Bernier (NJD), 3. A. Greene (NJD)

Ottawa sa udržala v hre o play-off triumfom nad Penguins

Ottawa musela zvíťaziť doma nad Pittsburghom, ak si chcela udržať aspoň teoretickú šancu na postup do play-off. To sa jej podarilo, keď vyhrala 4:3 po predĺžení a s 95 bodmi stráca na pozíciu prvej divokej karty Východnej konferencie jediný bod. Držia ju práve Penguins, pričom oba tímy odohrajú ešte dva duely. O štvrtej výhre z ostatných piatich duelov rozhodol dvojgólový Mark Stone, ktorý skóroval v tretej minúte predĺženia. Prvý raz sa presadil v 34. sekunde tretej tretiny. Pittsburgh viedol po prvej tretine už 3:0 po góloch dvojbodového Sidneyho Crosbyho, Beaua Bennetta a Patrica Hörnqvista. Jean-Gabriel Pageau však v prostrednej časti hry vo vlastnom oslabení zavelil k obratu. Nadstavený čas vynútil v 59. minúte Mike Hoffman. Andrew Hammond kryl 25 striel a zlepšil si bilanciu na 18-1-2. Marc-Andre Fleury predviedol 40 zákrokov, no Penguins prehrali štvrtý zápas v rade. Ak by vyhrali v riadnej hracej dobe, mohli si zaistiť play-off.

Hviezdy duelu: 1. M. Stone (OTT), 2. M. Hoffman (OTT), 3. J.-G. Pageau (OTT)

Pavelec doviedol Jets na postupovú pozíciu

Ondřej Pavelec chytil skvelú formu v tom najdôležitejšom období základnej časti. Český brankár zastavil všetkých 30 striel St. Louis a vychytal svoje druhé čisté konto v priebehu dvoch dní. Bol to jeho štvrtý shutout v sezóne a 15. v kariére. Winnipeg najmä vďaka nemu uspel na ľade Blues futbalovo 1:0 a s 96 bodmi sa dostal na pozíciu druhej divokej karty Západnej konferencie o tri body pred Kings. Oba tímy odohrajú ešte dva duely. O treťom víťazstve v sérii rozhodol v úvode druhej tretiny Chris Thorburn, ktorý skóroval po prvý raz od 14. februára. Tím z Missouri mal na dosah vyrovnanie, no Paulovi Stastnemu rozhodcovia neuznali gól pre faul. Jake Allen kryl tiež 30 striel, no Blues ukončili sériu troch triumfov. Opäť sa však ujali vedenia v Centrálnej divízii so 105 bodmi a jednobodovým náskokom pred Nashville. Oboch čakajú ešte dva zápasy v základnej časti.

Hviezdy duelu: 1. O. Pavelec (WPG), 2. J. Allen (STL), 3. R. Reaves (STL)

Hishonov prvý gól v NHL rozhodol o výhre Colorada

Joey Hishon si vybral ten správny moment pre svoj prvý gól v NHL. V 48. minúte ním totiž rozhodol o domácom triumfe Colorada nad Nashville 3:2. Pred ním skórovali Jarome Iginla a Ryan O´Reilly, kým Semion Varlamov prispel k výhre 40 zákrokmi. Prekonali ho Calle Järnkrok, ktorý sa presadil po prvý raz od 24. februára (16 zápasov) a Ryan Ellis v presilovej hre. Pekka Rinne predviedol 20 zákrokov, ale nezabránil štvrtej prehre Predators v sérii. Zostali tak na druhom mieste Centrálne divízie o bod za St. Louis. Avalanche už nebojujú o play-off, no druhou výhrou v ostatných troch dueloch aspoň potešili svojich fanúšikov.

--- pozri aj: Video: Joey Hishon rozhodol zápas svojím prvým gólom v NHL

Hviezdy duelu: 1. J. Hishon (COL), 2. R. O´Reilly (COL), 3. J. Iginla (COL)

Flames pokorili Arizonu a priblížili sa k postupu do play-off

Sean Monahan strelil v polovici tretej tretiny rozdielový gól, vďaka ktorému Calgary zvíťazilo doma nad Arizonou 3:2. Flames vyhrali štvrtý zápas z posledných piatich a s 95 bodmi sú na tretej priečke Pacifickej divízie. Pred Kings majú dvojbodový náskok a práve proti nim hrajú vo štvrtok, v sobotu sa stretnú s Jets. Kanadský tím v zápase dvakrát viedol po góloch Johnnyho Gaudreaua v presilovej hre a Davida Jonesa. Dennis Wideman nazbieral dve prihrávky a Jonas Hiller urobil 22 zákrokov. Prekonali ho B.J. Crombeen a dvojbodový Craig Cunningham. Mike Smith kryl 29 striel, no Coyotes prehrali štvrtý z ostatných piatich duelov. Flames ich zdolali vo všetkých piatich vzájomných súbojoch sezóny. Arizona prišla v zápase o útočníkov Lancea Boumu a Shaena Doana.

Hviezdy duelu: 1. S. Monahan (CGY), 2. M. Stajan (CGY), 3. D. Wideman (CGY)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 22/27 (81,5%) - - - - - - -
Ľ. Višňovský (NYI) 17:17 0 1 1 +1 2 3 2
T. Tatar (DET) 16:36 0 0 0 +1 0 4 4
M. Hossa (CHI) 17:32 0 0 0 -2 0 1 0
M. Marinčin (EDM) 20:17 0 1 1 +1 0 3 0
M. Gáborík (LAK) 15:28 0 0 0 -1 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies