Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Sumáre

Tatar prelomil strelecké suchoty, Detroit však opäť prehral

Tomáš Tatar konečne strelil svoj prvý gól v tejto sezóne, Zdeno Chára opäť asistoval, ale oboch v stredu postretol rovnaký osud – ich tímy prehrali. Prehral aj Martin Marinčin, a tak sa ako jediný Slovák z triumfu tešil Andrej Sekera.

Hviezdy večera:
1. Cam Ward (CAR): 26/26 (čisté konto)
2. Claude Giroux (PHI): 2 góly (vrátane víťazného)
3. Cam Talbot (EDM): 28/29 (96,6% úspešnosť zákrokov)

Tatar skóroval, Sekera vyhral

Tomáš Tatar prelomil strelecké trápenie a jeho gól v siedmej minúte tretej tretiny dodal Detrotu nádej, no napokon nič podstatné pre tím neznamenal. Cam Talbot však vďaka nemu prišiel o čisté konto. Kanadský brankár inak zneškodnil 28 striel, aby doviedol Edmonton k výhre 3:1. Connor McDavid strelil svoj prvý gól v domácom prostredí a napokon bol víťazný. Strelecky sa presadili aj Mark Letestu a Teddy Purcell, ktorí pomohli Oilers k druhej výhre v sezóne. Nad Red Wings pritom vyhrali po prvýkrát od februára 2012, pričom v normálnom hracom čase ich porazili po prvýkrát od decembra 2009. Radosť z toho mal aj obranca Andrej Sekera, ktorý odohral 20 minút. Nebodoval, ale prezentoval sa jednou strelou a piatimi zblokovanými strelami. Tatar, ktorý znižoval na 1:3, odohral 17 minút a pripísal si aj jednu strelu a tri bodyčeky. Petr Mrázek opustil duel s 25 zákrokmi a Detroit prehral tretí zápas v sérii po tom, čo odštartoval ročník trojzápasovou víťaznou sériou.

Tatarov 1. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. C. Talbot, 2. N. Jakupov, 3. M. Letestu (všetci EDM)

Článok pokračuje pod reklamou

Chára opäť bodoval, no Bruins tentokrát prehrali

Zdeno Chára priniesol Bostonu víťazstvá. Prvé dva zápasy po jeho návrate Bruins vyhrali. Do tretice to však neplatilo napriek tomu, že slovenský obranca opäť bodoval. Nad sily „medveďov“ boli hráči Flyers. Philadelphia v tretej tretine zvrátila dvojgólovú stratu a Claude Giroux využil presilovku počas predĺženia, aby rozhodol o triumfe 5:4. Bol to jeho druhý gól v zápase. Mark Streit zaznamenal tri asistencie (pri posledných troch góloch), Jakub Voráček dve. Obaja asistovali aj pri víťaznom góle. Do čierneho sa trafili aj Pierre-Edouard Bellemare, Sam Gagner a Wayne Simmonds. Steve Mason inkasoval dva góly z 18 striel po tom, čo v druhej tretine nahradil zraneného Michala Neuvirtha. Ten inkasoval dva góly z 12 striel a gól inkasoval po 145 minútach a 33 sekundách. V bráne Bruins stál Tuukka Rask, ktorý mal viac práce – čelil 37 strelám. Z jeho spoluhráčov sa z gólov tešili Brett Connolly, Patrice Bergeron, Chris Kelly a Jimmy Hayes. Chára, ktorý odohral 26 minút a 46 sekúnd, si pripísal asistenciu, plusový bod, strelu a dve trestné minúty. David Krejčí asistoval dvakrát. Philadelphia vyhrala nad Bostonom po prvýkrát od 23. apríla 2013. Ukončila tak šesťzápasovú sériu prehier. Obom tímom v zápase chýbali zranení hráči – Matt Beleskey na jednej strane, Brayden Schenn na druhej. Oboch trápi zranenie v hornej časti tela. Duel po zákroku Zaca Rinalda nedohral „letec“ Sean Couturier.

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux (PHI), 2. P. Bergeron (BOS), 3. D. Krejčí (BOS)

Marinčin sa vrátil do zostavy, Toronto podľahlo Buffalu

Martin Marinčin sa vrátil do zostavy Toronta, ktorému vyšiel podľa predstáv úvod zápasu proti Buffalu, ale o závere sa to povedať nedalo. Maple Leafs viedli už od druhej minúty 1:0, keď sa po prvýkrát v sezóne presadil P.A. Parenteau. Tečoval strelu Romana Poláka. Dlho sa čakalo na ďalší gól a kanadský tím delili len štyri minúty a 29 sekúnd od víťazstva. V 56. minúte svoj prvý gól v sezóne i v novom drese strelil Evander Kane, ktorý vynútil predĺženie. V ňom sa o výhre Sabres ešte nerozhodlo. Víťazstvo 2:1 sa zrodilo v nájazdoch, v ktorých ten víťazný premenil Matt Moulson. Chad Johnson urobil 23 zákrokov, vrátane jedného veľkého pri šanci Nazema Kadriho v predĺžení. Potom zlikvidoval štyri nájazdy z piatich. „Určite sme si zaslúžili vyhrať tento duel. Od začiatku sme pracovali tvrdo. Veľmi skoro sme prehrávali, ale neprestávali sme bojovať,“ skonštatoval Kane. Jonathan Bernier čelil 35 strelám. Marinčin odohral necelých 16 minút a pripísal si plusový bod a jeden strelecký pokus. Jeho tímu v zápase chýbal obranca Jake Gardiner, ktorého trápi nešpecifikované poranenie. Toronto v Buffale neuspelo už v 12. zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. E. Kane (BUF), 2. T. Ennis (BUF), 3. J. Bernier (TOR)

Rask, Ward doviedli Hurricanes k výhre nad Avalanche

Victor Rask skóroval v druhej minúte predĺženia, aby Carolina porazila Colorado futbalovo 1:0. V zápase sa darilo obom brankárom. Cam Ward prispel k druhej výhre v ročníku 26 zákrokmi, pričom tým posledným zneškodnil únik Jaromeho Iginlu v úvodnej minúte nadstaveného času. Semion Varlamov kapituloval až z 19. strely, ktorej čelil. Avalanche prehrali štvrtý zápas v ročníku a proti Hurricanes prehrali doma po prvýkrát od presťahovania organizácie Whalers do Raleigh. Naposledy ich doma porazil Hartford vo februári 1996.

Hviezdy duelu: 1. C. Ward (CAR), 2. S. Varlamov (COL), 3. V. Rask (CAR)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Marinčin (TOR) 15:53 0 0 0 +1 0 1 0
Z. Chára (BOS) 26:46 0 1 1 +1 2 1 0
T. Tatar (DET) 17:02 1 0 1 0 0 1 3
A. Sekera (EDM) 20:01 0 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies