Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
25. 05.
kurzy
02:00info
DAL
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Canadies majú už v utorok šancu prepísať históriu

Jozef Struhár  
27.10.2015

Tím Montreal Canadiens odštartuje dnes v kanadskom Vancouveri trojzápasový trip, na ktorom môže opäť prepísať históriu. Doteraz neporazený tím sa bude snažiť proti Canucks vyhrať už svoj desiaty zápas od štartu ročníka.

Ak by sa to „Habs“ podarilo, vyrovnali by ligový rekord, ktorý držia mužstvá Toronta Maple Leafs z ročníka 1993/94 a Buffala Sabres z ročníka 2006/07. Ak v utorok porazia Canucks, už o dva dni neskôr budú môcť stanoviť nový rekord. Proti nim sa vtedy postaví Edmonton Oilers.

Canadiens už jeden ligový rekord vytvorili, keď vyhrali prvých deväť zápasov v normálnom hracom čase. Stalo sa tak v sobotu, keď výhrou 5:3 nad Torontom Maple Leafs pokorili rekord Buffala Sabres zo sezóny 1975/76.

Montreal zažíva dominantný úvod sezóny a pri deviatich víťazstvách inkasoval len 12 gólov. V každom zápase pritom strelil aspoň tri góly a prehrával dokopy len necelé tri minúty. Brankár Carey Price má 96,1% úspešnosť zákrokov a vyhral sedem duelov.

Článok pokračuje pod reklamou

„Veľa vecí nám vychádzalo. Puk sa k nám odrážal v tých správnych okamihoch, chlapci pracujú ako jeden tím a momentálne hráme celkom dobrý hokej," poznamenal Price pre oficiálnu stránku súťaže.

Nie vždy však výborný vstup do sezóny znamená aj úspechy v play-off. Canadiens si vyhrávanie v úvode užívajú, ale najviac sa sústredia na koniec sezóny. Rekordom veľkú váhu neprikladajú, pretože majú pred sebou iný cieľ.

„Naším cieľom nie je robiť rekordy, naším cieľom je zisk Stanleyho pohára,“ povedal P. K. Subban. „Sústredíme sa na to, aby sme sa dostali do play-off a potom budeme postupovať ďalej. Viem, že ako tím nie sme uspokojení s tým, na čom práve sme. Myslím si, že sme dosiahli dobrý štart, ale to je asi tak všetko. Ešte nás čaká veľa zápasov.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies