Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
NHL live
19. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Bylsma sa teší na návrat do Pittsburghu

Dan Bylsma bol pred viac ako rokom prepustený z funkcie hlavného trénera Pittsburghu Penguins, ktorý v roku 2009 doviedol k Stanley Cupu. Vo štvrtok sa do mesta po prvý raz vráti, teraz však už ako kouč Buffala Sabres.

Štyridsaťpäťročný odborník prevzal tím Penguins 16. februára 2009, keď nahradil Michela Therriena. Svoj debut prehral, no v nasledujúcich mesiacoch dokázal mužstvo, ktoré pred jeho príchodom strácalo na play-off päť bodov, doviesť až k ligovému titulu.

V klube strávil spolu päť a pol sezóny, počas ktorých tím nikdy nechýbal vo vyraďovacích bojoch (šesť účastí v sérii). Nakoniec ho 6. júna minulého roka odvolali z funkcie. Jeho miesto neskôr zaujal Mike Johnston.

Článok pokračuje pod reklamou

O návrate do Pittsburghu Bylsma uvažoval už od 28. mája tohto roka, keď sa stal trénerom Sabres. „Samozrejme, že som o tom rozmýšľal. Nikdy som nebol mimo Pittsburghu tak dlho, presťahovali sme sa len pred pár mesiacmi. Stále poznám viac ulíc tam než tu v Buffale. Keď tam prídem, nezablúdim. Bude to pre mňa emotívne, no po úvodnom vhadzovaní už to nebudem riešiť,"

Bylsma prežíva v štáte New York podobnú situáciu ako predtým v Pennsylvánii. V tíme má niekoľko mladých hviezd na čele s Jackom Eichelom a Evanderom Kaneom. Vedel s takými hráčmi pracovať v Pittsburghu a tieto skúsenosti mu pomáhajú aj v novom pôsobisku.

„Myslím si, že má rovnakú filozofiu," vyjadril sa pre oficiálny ligový web kapitán Sabres Brian Gionta. „Jeho trénerský štýl je založený rýchlom korčuľovaní, pohybe s pukom a svižnej hre. Myslím, že presne tak hrali Penguins, keď ich trénoval. Je to zábavný spôsob hry, pretože idete naplno. Produkujete ofenzívu, korčuľujete a vytvárate na súpera tlak."

Sabres, ktorí boli v ostatných dvoch sezónach najhorším tímom súťaže, pôsobia v tomto ročníku rozhodne lepším dojmom. Aj keď majú zatiaľ bilanciu 3-6-0, Bylsmov prínos pre mužstvo je zjavný. Podarí sa mu uspieť proti svojim niekdajším zverencom?



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies