Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Sumáre

Anaheim a Tampa Bay ukončili série prehier

V piatich nedeľných zápasoch NHL bez slovenskej účasti zvíťazili San Jose, Montreal, Buffalo, Tampa Bay a Anaheim. Lightning a Ducks ukončili dlhé série bez výhry, Montreal zostal doma neporazený. Mike Condon skvele zastúpil zraneného Careyho Pricea.

Hviezdy večera:
1. Tomáš Fleischmann (MTL): 2 góly (vrátane víťazného), 1 asistencia
2. Brent Burns (SJS): 2 góly (prvý v oslabení)
3. Chris Stewart (ANA): 1 gól, 2 asistencie

Ullmark vychytal Islanders v zápase bez vylúčení

Nováčik Linus Ullmark vyhral aj svoj druhý štart v priebehu dvoch dní, keď 29 zákrokmi doviedol Buffalo k výhre 2:1 na ľade New Yorku Islanders. „Myslím si, že ako tím sme stále lepší a lepší. Ja nie som rozdielovým hráčom, celý tím sa zlepšuje každým dňom a zápasom. Veríme nášmu hernému štýlu,“ skonštatoval mladý Švéd pre agentúru AP. Jediný gól v zápase mu strelil v druhej tretine Calvin de Haan, ktorý otváral skóre. V záverečnej časti hry však najskôr Matt Moulson vyrovnal a Sam Reinhart následne rozhodol o treťom triumfe Sabres v ostatných štyroch dueloch. Moulson si dal gólový darček k 32. narodeninám. V bráne Islanders stál pre zmenu Thomas Greiss, ktorý ani 20 zákrokmi nezabránil tretej prehre tímu v sérii. V druhom zápase po sebe mu chýbal kapitán John Tavares. Buffalo zase privítalo v zostave Tylera Ennisa po dvoch vynechaných dueloch. Zaujímavosťou zápasu bol fakt, že ani jeden hráč na oboch stranách nebol vylúčený. „Neviem, či som to už niekedy videl. Nemyslím si však, že rozhodcovia mali dôvod vylučovať. Napriek tomu sa to nestáva často,“ skonštatoval tréner Sabres Dan Bylsma.

Hviezdy duelu: 1. S. Reinhart, 2. M. Moulson (obaja BUF), 3. C. de Haan (NYI)

Článok pokračuje pod reklamou

Sharks zdolali Avalanche v súboji trápiacich sa tímov

Colorado privítalo doma San Jose, ktoré prehralo päť z predošlých šiestich zápasov a posledné dva po sebe. Sharks prelomili smolu a zvíťazili 4:3, aby domácim uštedrili šiestu porážku z ostatných siedmich duelov. „Veľmi sme potrebovali tieto dva body. Konečne sme boli odmenení za našu snahu. Zrejme to bol náš najlepší kompletný zápas za dlhé obdobie,“ vydýchol si ich tréner Peter DeBoer. Rozdielový gól vsietil Joe Pavelski, ktorý trafil odkrytú bránu pri záverečnej snahe Avalanche vyrovnať skóre. Dva góly strelil Brent Burns, prvý v oslabení, no skóroval aj Joel Ward. Patrick Marleau dvakrát asistoval a Martin Jones prispel k triumfu 23 zákrokmi. Jarome Iginla a Francois Beauchemin (prvý gól v drese Colorada) ho prekonali v presilových hrách, Cody McLeod v závere duelu už iba skorigoval výsledok. Tyson Barrie nazbieral dve prihrávky, kým Semjon Varlamov opustil zápas s 28 zákrokmi. Colorado si zhoršilo domácu bilanciu v sezóne na 1-4-1. „Nedosahujeme výsledky, ktoré si zaslúžime. Nie sme odmeňovaní za našu snahu. Nepremieňame šance, nemáme šťastie na odrazy puku. Naozaj cítim, že sme si zaslúžili viac než máme,“ neskrýval frustráciu jeho tréner Patrick Roy pre AP.

Hviezdy duelu: 1. B. Burns (SJS), 2. F. Beauchemin (COL), 3. P. Marleau (SJS)

Tampa zastavil rozbehnutú Carolinu a ukončila sériu prehier

Tampa Bay strelila pri predchádzajúcich štyroch prehrách iba dva góly, no premiešanie formácií a sezónny debut Andreja Vasilevského jej pomohli túto sériu ukončiť. Zvíťazila na ľade Caroliny 4:3 a prerušila domácim trojzápasovú víťaznú sériu. Rozhodol o tom Tyler Johnson svojím prvý gólom v sezóne. Skóre duelu otvoril Eric Staal v presilovej hre, no potom sa presadili štyria hráči Lightning. Ryan Callahan vyrovnal skóre, Steven Stamkos využil presilovku a J. T. Brown zvýšil náskok na 3:1. Nikita Kučerov dvakrát asistoval a Vasilevskij kryl 32 striel. Za jeho chrbát prešli aj tie z hokejok Krisa Versteega a Jordana Staala, ktorí znížili na konečných 3:4. Versteeg prihral na zvyšné dva góly Hurricanes, Victor Rask asistoval pri všetkých troch. Cam Ward predviedol 27 zákrokov. Tréner Bill Peters pomenoval po zápase pre AP príčiny neúspechu. „Myslím si, že sme príliš často strácali puk. Viedlo to k súperovým gólom, presilovkám aj k jeho momentu. Dnes sme nerobili správne rozhodnutia, čím sme si zápas sťažili.“

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov (TBL), 2. K. Versteeg (CAR), 3. S. Stamkos (TBL)

Fleischmann, Condon zariadili ďalšiu domácu výhru Montrealu

Tomáš Fleischmann strelil dva góly, vrátane víťazného, a pridal asistenciu, Mike Condon chytil 18 z 19 striel a Montreal pri návrate domov zdolal Winnipeg hladko 5:1. Nováčik Condon, ktorý nahradil zraneného Careyho Pricea, vyhral aj svoj štvrtý štart v NHL a prvý domáci. Lepší úvod kariéry zaznamenal v klubovej histórii naposledy Wayne Thomas v sezóne 1972/73 (sedem výhier). „Som šťastný za víťazstvo, na tom jedinom dnes záleží. Je to neuveriteľné. Obliecť si červený dres v sezóne je oveľa zábavnejšie a diváci sú hlučnejší než v príprave. Ich podpora je pre mňa o to špeciálnejšia,“ povedal pre agentúru CP. Jediný gól mu v dueli strelil Chris Thorburn v tretej tretine už za stavu 5:0, čím mu zmaril šancu na prvé čisté konto v NHL. Lars Eller skóroval v presilovej hre, Paul Byron v druhom zápase po sebe v oslabení a David Desharnais pridal ku gólu dve asistencie. Michael Hutchinson striedal po štyroch góloch z deviatich striel, Ondřej Pavelec kryl 16 zo zvyšných 17. Kým Jets ukončili sériu dvoch výhier, Canadiens zvládli lepšie druhý duel po sebe a po predošlých dvoch prehrách. Vyhrali aj piaty domáci zápas v sezóne, čo je ich najlepšia bilancia od sezóny 1979/80.

Hviezdy duelu: 1. D. Desharnais, 2. T. Fleischmann, 3. P. Byron (všetci MTL)

Andersen doviedol Ducks k víťaznému návratu

Frederik Andersen zastavil 40 striel a pripísal si prvé víťazstvo v sezóne, keď doviedol Anaheim k domácej výhre 4:2 nad Nashville. Bol to len druhý domáci triumf Ducks v sezóne, ktorý zároveň dal bodku za piatimi prehrami v sérii. „Neprestávali sme bojovať. Hrali sme naplno ako jeden tím. Po niekoľkých šťastných odrazoch puku nám to začalo padať. Nezastavili nás ani ich góly,“ opísal zápas dánsky brankár pre AP. Predators boli doteraz jediným tímom, ktorý neinkasoval v prvých tretinách. Ducks ich však v úvodnej časti hry strelili hneď tri a prakticky rozhodli o ich druhej prehre po sebe. Rickard Rakell otvoril skóre už po 71 sekundách, Sami Vatanen a Andrew Cogliano skórovali v rozmedzí 12 sekúnd 12. minúty. Rýchlejšie dva góly v klubovej histórii padli naposledy 19. januára 2013 proti Vancouveru (11 sekúnd). Coglianov presný zásah bol víťazný, Chris Stewart strelil svoj prvý gól v drese Ducks a pridal dve asistencie. Rakell s Vatanenom nazbierali po jednej. Carter Hutton čelil 28 strelám, z jeho spoluhráčov sa presadili Shea Weber v presilovej hre a Calle Järnkrok. Anaheim prišiel pri výhre o zraneného útočníka Jiřího Sekáča.

Dva góly Ducks v priebehu 12 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. Ch. Stewart, 2. F. Andersen, 3. S. Vatanen (všetci ANA)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies