Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Sumáre

Halák vychytal výhru, Tatar so Sekerom asistovali

V noci z utorka na stredu sa v NHL odohralo deväť zápasov. Z piatich Slovákov bodovali dvaja, kým Jaroslav Halák vychytal víťazstvo. V stretnutiach sa zranili aj dve hviezdy – Anže Kopitar a Connor McDavid.

Hviezdy večera:
1. Tyler Seguin (DAL): 3 góly (vrátane víťazného)
2. Jarome Iginla (COL): 2 góly, 1 asistencia
3. Jhonas Enroth (LAK): 24/24 (čisté konto)

Halák doviedol Islanders k triumfu nad Devils

Islanders odohrali tretí zápas po sebe bez kapitána Johna Tavaresa, ale ukázali, že vedia víťaziť aj bez neho. Jaroslav Halák urobil 23 zákrokov, aby doviedol newyorský tím k víťazstvu 2:1 nad New Jersey, ktorým hráči tímu z Brooklynu ukončili trojzápasovú sériu prehier. Rozhodol o ňom 132 sekúnd pred koncom Casey Cizikas, ktorý dorazil do brány strelu Matta Martina. „Je to pre nás dôležité víťazstvo. Vedeli sme, čo musíme urobiť. Museli sme hrať dobre celých 60 minút,“ povedal center štvrtého útoku pre CP. Agresívny prístup pred bránou sa vyplatil aj Brockovi Nelsonovi, ktorý otvoril skóre v ôsmej minúte. Cory Scheinder mal viac práce ako jeho slovenský náprotivok, keď čelil 34 strelám. Jediný gól Devils vsietil počas presilovky v úvode tretej tretiny Travis Zajac. Haláka prekonal z dorážky Kylea Palmieriho. „Odohrali sme vyrovnaný zápas, ale nakoniec sme nedokázali urobiť dostatok akcií, aby sme získali dva body,“ skonštatoval tréner „diablov“ John Hynnes.

Hviezdy duelu: 1. C. Cizikas (NYI), 2. B. Nelson (NYI), 3. T. Zajac (NJD)

Tatar asistoval pri výhre Detroitu nad Tampou Bay

Z výhry 2:1 sa tešil aj Detroit, ktorý privítal na domácom ľade Tampu Bay. S floridským celkom sa už stretol v októbri, a tak ako vtedy, aj tento raz uspel. Zo Slovákov bol pri tom len Tomáš Tatar, ktorý duel opustil s jednou asistenciou. V úvode druhej tretiny preposlal puk od Jakuba Kindla k Rileymu Sheahanovi, ktorý z rýchleho protiútoku otvoril skóre. Jimmy Howard podal dobrý výkon a k druhému víťazstvu po sebe pomohol 29 zákrokmi. Musel však vyťahovať aj puk z brány, a to štyri minúty pred koncom druhej tretiny. Počas presilovky ho prekonal Nikita Kučerov. Zápas rozhodol gól v tretej tretine. Jeho autorom bol nováčik Dylan Larkin, prvá hviezda zápasu. Gólman hostí Ben Bishop kapituloval dvakrát z 29 striel. Tatar, ktorý odohral necelých 15 minút, ho ohrozil štyrmi strelami. Okrem asistencie si pripísal aj plusový bod. Jeho tím mal aj šťastie. Lightning trafili v tretej tretine tri tyčky.

Článok pokračuje pod reklamou

Tatarova asistencia:

Hviezdy duelu: 1. D. Larkin (DET), 2. J. Howard (DET), 3. N. Kučerov (TBL)

Sekera pomohol k výhre asistenciou, McDavid sa zranil

Asistenciu si z utorku odniesol aj obranca Andrej Sekera, ktorého Edmonton sa tešil z horko-sladkého víťazstva 4:2 nad trápiacou sa Philadelphiou. Pre zranenie totiž duel nedohral Connor McDavid, ktorý v druhej tretine narazil na mantinel a ľad opúšťal držiac si ľavé rameno. Hrdinom Oilers sa stal Taylor Hall, ktorý strelil víťazný gól a pridal dve asistencie. Bodoval už v šiestom zápase v sérii. Do čierneho sa trafili aj Matt Hendricks a Ryan Nugent-Hopkins, ktorý otvoril skóre a aj ho uzavrel strelou do prázdnej brány. Anders Nilsson zneškodnil 20 striel. Prekonali ho Scott Laughton a Ryan White. Tí v druhej tretine otočili stav z 0:1 na 2:1, ale „letci“ nakoniec prehrali piaty duel v sérii. Michael Neuvirth robil všetko preto, aby pomohol ukončiť sériu prehier. Jeho 45 zákrokov však nestačilo. Sekera v zápase odohral 19 minút a 22 sekúnd.

Sekerova asistencia:

Hviezdy duelu: 1. T. Hall (EDM), 2. M. Hendricks (EDM), 3. M. Neuvirth (PHI)

Stars zdolali Bruins vďaka hetriku Seguina

Boston privítal Dallas. Domáci Louis Eriksson strelil svojmu bývalému tímu dva góly, ale zápas vyšiel ešte lepšie bývalému „medveďovi“ Tylerovi Seguinovi. Ten totiž strelil svoj siedmy hetrik v kariére, aby pomohol k výhre Stars 5:3. Pripísal si na konto zároveň aj 300. bod v kariére. „Sú to dobré pocity. Je dobré vyhrať v tejto budove. Nevyhráva sa tu ľahko. Teší ma, že sme takto odpovedali na zlý výkon z Toronta,“ priznal Seguin, ktorý bodoval v šiestom zápase v sérii. Bodové konto si rozšíril aj Jamie Benn, ktorý prihrával na dva góly. Po dve asistencie si pripísali aj Jason Spezza a John Klingberg. Z gólov mali radosť aj Alex Goligoski a Jyrki Jokipakka, pre ktorého to bol prvý gól v NHL. Kari Lehtonen urobil 36 zákrokov a okrem Erikssona ho prekonal aj Colin Miller. Tuukka Rask čelil iba 19 strelám. Kapitán Zdeno Chára nebodoval a nebol ani najvyťažovanejším hráčom tímu. Odohral 22 a pol minúty so ziskom mínusového bodu a dvoch striel. Bruins nebodovali po prvýkrát po šiestich zápasoch a prišli aj o Chrisa Kellyho.

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin (DAL), 2. J. Benn (DAL), 3. L. Eriksson (BOS)

Kings sa vrátili na víťaznú koľaj, ale prišli o Kopitara

V akcii sa zo Slovákov predstavil aj Marián Gáborík, ktorý v druhom zápase po sebe vyslal na bránu súpera päť striel. Ani teraz však nedokázal streliť gól, a tak má na konte jeden aj po 12 dueloch. Do bodovania sa nezapísal, ale odohral 14 minút v zápase, ktorého výsledok ho mohol potešiť. Los Angeles sa vrátilo na víťaznú koľaj a pripísalo si ôsme víťazstvo z deviatich zápasov, keď na ľade St. Louis uspelo pomerom 3:0. Čisté konto vychytal po šiestykrát v kariére Jhonas Enroth, ktorý urobil 24 zákrokov. Jake Allen čelil 33 strelám, z ktorých ho prekonali Jeff Carter a Tanner Pearson. Trevor Lewis dal bodku za zápasom strelou do prázdnej brány. Drew Doughty si pripísal šiesty asistenciu v ostatných piatich dueloch. Pre kalifornský tím nebolo všetko ružové – v prvej tretine utrpel zranenie hornej časti tela Anže Kopitar, ktorého do hlavy zasiahol Ryan Reaves. „Rozprával som sa s ním a cíti sa lepšie. To je dobré znamenie,“ poznamenal po zápase tréner Kings Darryl Sutter pre AP.

Hviezdy duelu: 1. J. Enroth (LAK), 2. J. Allen (STL), 3. D. Doughty (LAK)

Ottawa porazila Montreal vďaka Turrisovmu gólu z predĺženia

Konečne sa dočkala aj Ottawa. Na piaty pokus uspela v novom predĺžení, keď sa len 34 sekúnd po jeho zahájení presadil Kyle Turris. Senators vďaka tomu uspeli na horúcom ľade Montrealu 2:1. V normálnej hracej dobe skóroval počas oslabenia v úvode druhej tretiny Jean-Gabriel Pageau a Craiga Andersona z 37 striel prekonal len Dale Weise, ktorý vyrovnával stav o tri minúty neskôr počas presilovej hry. Domáci Mike Condon podal tiež dobrý výkon a s 25 zákrokmi sa stal druhou hviezdou zápasu. Canadiens prehrali doma prvý zápas, Senators si vylepšili bilanciu na ľadoch súperov na 5-1-0.

Hviezdy duelu: 1. C. Anderson (OTT), 2. M. Condon (MTL), 3. K. Turris (OTT)

Rangers zdolali Capitals v súboji top tímov divízie

Päť rozdielnych hráčov skórovalo a Henrik Lundqvist zastavil 32 striel, aby Rangers porazili Washington pomerom 5:2, hoci na Bradena Holtbyho vyslali len 21 striel. Oscar Lindberg, Kevin Hayes, Kevin Klein, Derick Brassard a Jarret Boll sa zapísali do streleckej listiny z hráčov newyorského klubu, Alex Ovečkin a Marcus Johansson skórovali z hráčov Capitals. „Jazdci“ vyhrali piaty zápas z ostatných siedmich a ujali sa vedenia v Metropolitnej divízii, na ktorej čele bol pred duelom práve klub z hlavného mesta USA. Ten prehral po dvojzápasovej sérii výhier.

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist, 2. D. Brassard, 3. O. Lindberg (všetci NYR)

Duchene a Iginla doviedli Avalanche k výhre nad Flames

Matt Duchene a Jarome Iginla strelili po dva góly, aby pomohli Coloradu k výhre 6:3 nad Calgary. Duchene ukončil šesťzápasové gólové suchoty a Iginla duel opustil s troma bodmi, keď pridal aj asistenciu. Do čierneho sa trafili aj Erik Johnson a Nathan MacKinnon, ktorý pridal dve asistencie. Tri ich nazbieral Tyson Barrie a Semion Varlamov zneškodnil 22 striel. Prekonali ho Johnny Gaudreau, Sam Bennett a Mark Giordano. Karri Rämö urobil 36 zákrokov. Flames prehrali piaty duel z ostatných šiestich.

Hviezdy duelu: 1. J. Iginla, 2. M. Duchene, 3. E. Johnson (všetci COL)

Bobrovskij zažiaril pri výhre Blue Jackets nad Sharks

Na Sergeja Bobrovského našiel recept len dvojgólový Joe Pavelski. Ruský brankár inak zlikvidoval 41 striel, aby doviedol Columbus k výhre 5:2 nad San Jose. K tretej výhre z ostatných piatich duelov pomohli aj Brandon Saad, Scott Hartnell, Boone Jenner a Ryan Murray. Matt Calvert poistil výhru strelou do prázdnej brány. Sharks prehrali tretí duel z ostatných štyroch. V bráne štartoval Martin Jones, ktorý inkasoval štyri góly z 21 striel. V tretej tretine ho nahradil Alex Stalock, ktorý zastavil zvyšné dve strely.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij (CBJ), 2. J. Pavelski (SJS), 3. S. Hartnell (CBJ)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 23/24 (95,8%) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 22:34 0 0 0 -1 0 2 2
T. Tatar (DET) 14:45 0 1 1 +1 0 4 0
A. Sekera (EDM) 19:22 0 1 1 0 0 0 0
M. Gáborík (LAK) 14:04 0 0 0 0 0 5 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies