Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Sumáre

Daňo skóroval, Chicago neudržalo trojgólové vedenie

Zo štyroch zápasov stredajšieho programu malo Slovensko zastúpenie v dvoch. Z víťazstva sa netešil Martin Marinčin ani Marko Daňo, ktorý však potešil svojím prvým gólom v sezóne.

Hviezdy večera:
1. Vladimir Tarasenko (STL): 1 gól (víťazný), 1 asistencia
2. Bryan Little (WPG): 1 gól, 1 asistencia
2. Phil Kessel (PIT): 2 asistencie

Daňo skóroval, Chicago neudržalo proti St. Louis trojgólové vedenie

Diváci v Chicagu sa na nedostatok gólov sťažovať nemohli. Platilo to hlavne v prvej tretine. Slovenský mladík Marko Daňo všetko odštartoval v tretej minúte, keď sa dostal k puku a nikým nebránený vyslal na bránu úspešnú strelu. Z gólu sa tešil v druhom zápase od povolania do prvého tímu. Blackhawks viedli po prvej tretine 5:2, keď sa presadili aj Andrew Shaw (trestné strieľanie), Teuvo Teräväinen, Brent Seabrook a Patrick Kane. Po prvej päťgólovej tretine „jastrabov“ od marca 2010 však už góly strieľali len hráči Blues. Alexander Steen ich strelil dva, Robby Fabbri, Jay Bouwmeester a David Backes tiež pomohli k vyrovnaniu. Duel napokon rozhodol gól Vladimira Tarasenka zo štvrtej minúty predĺženia, po ktorom St. Louis oslavovalo výhru 6:5. Jake Allen k nej pomohol 27 zákrokmi po tom, čo v bráne nahradil Briana Elliotta. Ten inkasoval štyri góly zo 16 striel a pravdepodobne ho trápilo aj zranenie. To v druhej tretine utrpel aj Steve Ott. Corey Crawford urobil 23 zákrokov, Daňo odohral deväť minút a pripísal si aj tri strely a bodyček.

Prvý gól Daňa v drese Blackhawks:

Hviezdy duelu: 1. B. Seabrook (CHI), 2. A. Steen (STL), 3. P. Kane (CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Burmistov rozhodol o výhre Jets nad Maple Leafs

V akcii sa predstavil aj Martin Marinčin, ktorý je na prehry zvyknutý. Jeho Toronto v stredu dvakrát dotiahlo jednogólovú stratu, ale napokon podľahlo Winnipegu 2:4, aby si pripísalo okrúhlu desiatu prehru z 12 duelov. O výhre Jets rozhodol Alexander Burmistov v 58. minúte, hneď po svojom návrate z trestnej lavice. „Keď ste na trestnej lavici, v prvom rade dúfate, že neinkasujete gól. Potom tiež dúfate, že keď čas vyprší, tak získal niekto z tímu puk a dá vám ho, aby ste sa dostali do brejku,“ priznal 24-ročný Rus pre CP. Dustin Byfuglien a Mark Scheifele sa presadili pred ním, Bryan Little pridal poistku do prázdnej brány. Po dve asistencie nazbierali Blake Wheeler, Toby Enström a Mathieu Perreault. Ondřej Pavelec urobil 24 zákrokov a prekonať ho dokázali Pierre-Alexandre Parenteau a Leo Komarov. James Reimer zneškodnil 30 striel, Marinčin odohral necelých 16 minút. Na bránu vyslal jednu strelu a urobil štyri bodyčeky.

Hviezdy duelu: 1. A. Burmistrov (WPG), 2. T. Enström (WPG), 3. L. Komarov (TOR)

Penguins vyhrali piaty duel po sebe. Zdolali Canucks

David Perron strelil svoj prvý gól v sezóne, Sidney Crosby a Eric Fehr druhý, aby Pittsburgh zdolal Vancouver tesne 3:2. Penguins skórovali pri plnom počte hráčov na ľade, v presilovke i v oslabení. V strede tretej tretiny viedli už o tri góly, ale Daniel Sedin a Jannik Hansen urobili zo stretnutia ešte drámu. Marc-Andre Fleury však už tretí gól neinkasoval a duel opustil s 18 zákrokmi. Pomohol nimi k piatej výhre v sérii. Phil Kessel zaznamenal dve asistencie. Domáci Ryan Miller inkasoval tri góly z 23 striel. Canucks si pripísali prvú prehru v normálnom hracom čase v ostatných šiestich dueloch. V sezóne nebodovali po tretikrát z troch duelov.

Hviezdy duelu: 1. P. Kessel (PIT), 2. J. Hansen (VAN), 3. D. Sedin (VAN)

Perry ukončil suchoty, Stewart rozhodol o výhre Ducks

Anaheim odohral dobrý duel, ale dvakrát v ňom prehrával a takmer nezískal ani bod. Nakoniec sú z toho dva za víťazstvo 3:2 nad Floridou, v drese ktorej sa už po ľade premával aj Jaromír Jágr. Rocco Grimaldi a Erik Gudsbranson skórovali po prvýkrát v sezóne, no Panthers vedenie neudržali. Z hráčov Ducks sa podarilo odpovedať najskôr Chrisovi Stewartovi a potom Coreymu Perrymu. Ten ukončil gólové suchoty ťahajúce sa od úvodného duelu sezóny v ten pravý okamih – šesť sekúnd pred koncom normálneho hracieho času. O výhre kalifornského tímu nakoniec rozhodol Stewart v samostatných nájazdoch. Frederik Andersen k nej pomohol 23 zákrokmi, kým Roberto Luongo čelil 39 strelám. Anaheim vyhral prvýkrát v sezóne dva zápasy po sebe, Florida ťahá sériu troch prehier.

Hviezdy duelu: 1. F. Andersen (ANA), 2. R. Luongo (FLA), 3. C. Perry (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Marinčin (TOR) 15:45 0 0 0 0 0 1 4
M. Daňo (CHI) 08:53 1 0 1 0 0 3 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies