Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Sumáre

Tatar asistoval, jeho Detroit porazil Toronto

V troch zo šiestich piatkových zápasov malo zastúpenie aj Slovensko. Do bodovania sa zapísal len Tomáš Tatar, ktorý ako jediný Slovák pocítil chuť výhry. Marko Daňo i Andrej Sekera prehrali.

Hviezdy večera:
1. Ryan Getzlaf (ANA): 3 asistencie
2. Henrik Lundqvist (NYR): 29/30 (96,7% úspešnosť zákrokov)
3. Jeff Zatkoff (PIT): 27/28 (96,4% úspešnosť zákrokov)

Kindl rozhodol o výhre nad Torontom, Tatar asistoval

Český obranca Jakub Kindl skóroval po individuálnom prieniku v tretej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Detroitu 2:1 na ľade Toronta v zápase dvoch tradičných klubov, ktorý sa odohral aj pri príležitosti uvedenia nových členov do Siene slávy. Slovenský útočník Tomáš Tatar si pri víťaznom góle pripísal asistenciu, pričom v zápase odohral 15 minút a zaznamenal aj dve strely na bránu. Jeho spoluhráč Henrik Zetteberg otvoril nenápadnou strelou od modrej skóre zápasu, pričom to bol jeho 300. gól v NHL. „Na tento gól si budem pamätať. Chcel som puk len nahodiť na bránu a aby som bol úprimný, ani neviem, ako v nej skončil,“ priznal pre CP Zetterberg, ktorý sa pripojil ku Gordiemu Howeovi, Stevovi Yzermanovi, Alexovi Delvecchiovi a Sergejovi Fiodorovi do klubu hráčov so ziskom minimálne 300 gólov a 500 asistencií v drese „červených krídel“. Red Wings boli blízko k výhre 1:0, no Petra Mrázka prekonal v 59. minúte Dion Phaneuf, ktorý vynútil predĺženie. Mrázek duel napokon opustil s 32 zákrokmi. Jeho náprotivok, James Reimer, čelil 24 strelám. Detroit vyhral tretí zápas po sebe a svojho bývalého trénera Mikea Babcocka porazil aj v druhom vzájomnom zápase v tomto ročníku. Prišiel však o krídelníka Landona Ferrara (dolná časť tela). Toronto prehralo druhý duel po sebe a zhoršilo si bilanciu na 2-9-2. Martin Marinčin nehral. Podobne ako Tomáš Jurčo bol zdravým náhradníkom.

300. gól Zetterberga v kariére:

Hviezdy duelu: 1. J. Kindl (DET)

Článok pokračuje pod reklamou

Zajac rozhodol o výhre Devils nad Blackhawks, Daňo bez bodu

New Jersey si v prvej polovici zápasu vytvorilo štvorgólové vedenie, ktoré mu stačilo na to, aby zdolalo úradujúceho šampióna z Chicaga pomerom 4:2. Víťazný gól si napokon pripísal Travis Zajac, ktorý na listine strelcov doplnil Leeho Stempniaka, Kylea Palmieriho a Mikea Cammalleriho. Okrem posledného menovaného všetci strelci zaznamenali aj po asistencii. Cory Schneider k „najväčšej výhre Devils v sezóne“ prispel 27 zákrokmi. Prekonali ho len Patrick Kane, ktorý bodoval v deviatom dueli po sebe a Tanner Kero, pre ktorého to bol prvý gól v NHL. Corey Crawford odchytal len jednu tretinu, v ktorej inkasoval tri góly z 13 striel. Rovnakému počtu striel následne čelil aj Scott Darling, ktorý kapituloval len raz. Marko Daňo odohral 11 minút a 19 sekúnd, no tentokrát nebodoval. Zaznamenal plusový bod a urobil tri bodyčeky. Blackhawks prehrali vonku už päť zápasov v sérii. Teraz prišli aj o útočníka Artema Panarina, ktorý v druhej tretine utrpel zranenie dolnej časti tela.

Hviezdy duelu: 1. K. Palmieri, 2. L. Stempniak, 3. T. Zajac (všetci NJD)

Kesselov gól rozhodol o šiestej výhre Penguins v sérii

V akcii sa predstavil aj obranca Andrej Sekera, ktorého Edmonton zohral s Pittsburghom vyrovnanú partiu. Prvý zápas bez Connora McDavida, no s Jordanom Eberlem, prehral 1:2. Oilers pritom viedli po góle Oscara Klefboma, Nail Jakupov trafil v tretej tretine tyčku a v závere si jeho spoluhráči vytvorili niekoľko šancí na vyrovnanie. Penguins stav zvrátili vďaka gólom Daniela Spronga a Phila Kessela, ktorý v strede tretej tretiny rozhodol o šiestej výhre „tučniakov“ v sérii. Sprong sa dostal do zostavy, pretože Pascal Dupuis nebol schopný hrať. V závere podržal Penguins brankár Jeff Zatkoff, ktorý opustil duel s 27 zákrokmi. Medzi hviezdy zápasu sa dostal aj gólman kanadského tímu Anders Nilsson, ktorý urobil 31 zákrokov. Sekera odohral 20 minút a 14 sekúnd, počas ktorých zaznamenal jeden mínusový bod a dve strely na bránu. „Olejári“ si zhoršili bilanciu na 5-9-0

Hviezdy duelu: 1. J. Zatkoff (PIT), 2. O. Klefbom (EDM), 3. A. Nilsson (EDM)

Rangers zdolali Avalanche a vyhrali štvrtý duel po sebe

Henrik Lundqvist urobil 29 zákrokov, aby doviedol New York Rangers k výhre 2:1 nad Coloradom Avalanche i k prvému miestu v Metropolitnej divízii. „Jazdci“ vyhrali štvrtý zápas v sérii a vylepšili si bilanciu v ostatných ôsmich dueloch na 6-0-2 aj vďaka dvom gólom, ktoré padli v rozmedzí 21 sekúnd v druhej tretine. Stav nimi zvrátili Derek Stepan a Oscar Lindberg. Denverský klub ohrozil Lundqvista v tretej tretine 14 strelami, ale na gól Nathana MacKinnona z prvej tretiny už nikto nenadviazal. Reto Berra opustil duel s 31 zákrokmi a jeho tím prehral druhý zápas po sebe. V ostatných desiatich dueloch má bilanciu 2-7-1. Rangers k výhre pomohla aj hra v oslabeniach. Prežili ich bez ujmy už 19 v sérii (v ôsmich dueloch).

Dva rýchle góly Rangers:

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist (NYR), 2. R. Berra (COL), 2. R. McDonagh (NYR)

Stars o výhre nad Hurricanes rozhodli v tretej tretine

Patrick Sharp strelil víťazný gól, Radek Faksa naň nadviazal svojím prvým gólom v NHL a Jason Demers pridal poistku do prázdnej brány. Vďaka týmto trom gólom z tretej tretiny porazil Dallas pomerom 4:1 Carolinu, ktorá viedla po góle Jordana Staala z úvodu druhej tretiny. Naň odpovedal Aleš Hemský. Colton Sceviour si pripísal dve prihrávky, Tyler Seguin jednu. Kari Lehtonen pomohol k triumfu 30 zákrokmi, Eddie Läck ich urobil 25. Carolina vstúpila do duelu po štvordňovej prestávke, ktorú venovala zlepšovaniu presiloviek. V zápase však bol vylúčený len jeden hráč, a to „hurikán“ Ron Hainsey.

Hviezdy duelu: 1. C. Sceviour (DAL), 2. J. Staal (CAR), 3. T. Seguin (DAL)

Getzlaf doviedol Ducks k výhre nad Blue Jackets

Ryan Getzlaf sa po štvorzápasovej absencii vrátil do akcie a voľno mu zrejme prospelo. V prvých ôsmich zápasoch sezóny si pripísal len asistenciu, no v piatok ich nazbieral hneď tri, aby doviedol Anaheim k výhre 4:2 nad Columbusom. Trikrát asistoval aj Corey Perry, po ktorého prihrávkach skórovali Cam Fowler, Patrick Maroon a Josh Manson, ktorého prvý gól v NHL sa ukázal byť víťazným. Poistku do prázdnej brány pridal Clayton Stoner a Frederika Andersena z 36 striel prekonal dvakrát len Scott Hartnell. Curtis McElhinney urobil 30 zákrokov a prehral i svoj tretí štart v sezóne. Columbus prehral po dvoch víťazných dueloch, Anaheim natiahol svoju prvú víťaznú sériu v sezóne na tri zápasy.

Hviezdy duelu: 1. R. Getzlaf, 2. C. Perry, 3. C. Fowler (všetci ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 14:59 0 1 1 0 0 2 0
M. Daňo (CHI) 11:19 0 0 0 +1 0 0 3
A. Sekera (EDM) 20:14 0 0 0 -1 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies