Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:00info
NYR
FLA
NHL live
24. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
25. 05.
kurzy
02:00info
DAL
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Ovečkin vyrovnal Fiodorov rekord a takmer ho aj prekonal + video

Už teraz môže hovoriť, že žiaden z jeho krajanov nestrelil nikdy v histórii v NHL viac gólov ako on. Kapitán Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin v sobotu vsietil svoj 483. gól kariéry, ktorým nielen, že pomohol k výhre nad Torontom Maple Leafs, ale aj vyrovnal ruský strelecký rekord v rámci kanadsko-americkej súťaže.

Tento rekord až do soboty patril výhradne Sergejovi Fiodorovi, ktorého v pondelok uvedú do Siene slávy. Teraz sa dvaja kamaráti a bývalí spoluhráči o rekord delia. Ovečkin ho prekoná už čoskoro, ale mohol tak urobiť aj v sobotnom stretnutí. Jeho gól však rozhodcovia neuznali, keď sa videom preukázalo bránenie v hre brankárovi.

„Stále musím streliť jeden, aby som ho prekonal," povedal Ovečkin pre AP. „V minulom roku by ten gól zrejme platil. Je to pre nás niečo nové. Neviem, kto o tom rozhoduje, či rozhodcovia alebo ľudia v Toronte, ale je to tak, ako to je. Niekedy je to gól, niekedy nie. Samozrejme, že je to škoda, ale som s tým zmierený."

Ovečkin, ktorý je najlepším strelcom súťaže od roku 2005, dosiahol svoj 483. gól podstatne rýchlejšie ako Fiodorov. V NHL zatiaľ odohral len 772 zápasov, kým jeho legendárny krajan na rovnaký počet gólov potreboval absolvovať 1248 zápasov.

Tridsaťročný Ovečkin má pred sebou ešte mnoho zápasov, a tak je zrejmé, že sa zaradí medzi najlepších strelcov histórie. V tomto ročníku môže dosiahnuť na 500-gólovú hranicu a ak po ôsmykrát strelí aspoň 45 gólov, bude ho už len jedna sezóna deliť od rekordov Waynea Gretzkyho a Mikea Bossyho, ktorí túto métu pokorili v deviatich ročníkoch.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies