Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
NHL live
19. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Gallagherov návrat Habs pomohol, Condon uspel pri návrate domov

Montreal porazil na Gillette Stadium miestny Boston 5:1 a oslávil výhru na Winter Classic. Tento zápas bol výnimočný hlavne pre dvoch hráčov Canadiens, pre prvé dve hviezdy zápasu, Brendana Gallaghera a Mikea Condona.

Brendan Gallagher mal okamžitý vplyv na Canadiens

Gallagher je postavou možno nenápadný, ale na ľade ho bolo v piatok ťažké prehliadnuť. Odohral svoj prvý zápas po 17-zápasovej absencii spôsobenej zranením ruky a jeho pozitívny vplyv na hru Canadiens bol okamžite zjavný.

Dvadsaťtriročný rodák z Edmontonu hral v každom striedaní naplno, bolo u neho vidieť túžbu po úspechu a tým vyburcoval k lepším výkonom aj svojich spoluhráčov. Napokon duel opustil s dvoma bodmi – gólom a prihrávkou.

„Chcel som sa vrátiť do akcie len vtedy, ak by som mohol pomôcť tímu vyhrať a priložiť ruku k dielu. Myslím si, že dnes to urobil každý. Nikto sa nesnažil toho robiť až príliš. Nikto nerobil nič, o čo by normálne nebol požiadaný. Striedanie za striedaním sme však hrali a robili to, čo sme mali,“ poznamenal Gallagher pre CP.

Článok pokračuje pod reklamou

Pri Gallagherovej absencii mal tréner Michel Therrien problém nájsť tú správnu kombináciu útokov. V piatok sa mohol vrátiť k tomu osvedčenému a aj sa tak stalo – Gallagher hral s Tomášom Plekancom a Maxom Paciorettym. Spolu nazbierali dva góly a štyri asistencie.

Do tretieho útoku sa tak mohol vrátiť David Desharnais, ktorý strelil prvý gól duelu. Súhra s Tomášom Fleischmannom a Daleom Weisem bola dobrá. Veľmi dobre hral aj štvrtý útok a Paul Byron dokonca strelil dva góly.

Za všetko toto mohol návrat Gallaghera. Canadiens teraz už len môžu dúfať, že sú z najhoršieho vonku a po zlom decembri prídu týždne, ktoré budú pripomínať skôr úspešný vstup do sezóny.

Mike Condon uspel pri návrate domov

Gallagher je späť, ale Carey Price stále absentuje. Šancu chytať vo Winter Classic tak dostal Mike Condon. Pre neho to bolo mimoriadne aj z toho dôvodu, že sa vrátil domov a hral na štadióne Gillette Stadium, kam pravidelne chodieval na zápasy New England Patriots.

Jedným z hrdinov brankára Canadiens je quarterback Tom Brady, s ktorým sa síce nestretol, ale ten mu sprostredkovane podpísal vo štvrtok masku. A možno aj vďaka tomu bol schopný pred 67 tisíc divákmi predviesť dôležitých 27 zákrokov.

„Som si celkom istý, že všetko, čoho sa Tom Brady dotkne, sa zmení na zlato, takže som bol šťastný,“ priznal Condon, ktorého naživo sledovala širšia rodina i kamaráti. „Pravdepodobne to bol najmimoriadnejší zápas mojej kariéry. Mal som tu veľa priateľov a rodinu. Bolo to derby medzi Bruins a Habs, tu na Gillette Stadium. Winter Classic je na Nový rok. Nemyslím si, že to mohlo byť napísané lepšie.“

Montreal ukončil december s katastrofálnou bilanciou 3-11-0 a prišiel o prvé miesto v Atlantickej divízii. Na Nový rok si ho však vzal späť. Pred Floridou majú Canadiens jednobodový náskok, pred Bostonom trojbodový.

„Nový rok, veľké víťazstvo. Dúfajme, že január k nám bude omnoho lepší,“ dodal dvadsaťpäťročný brankár.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies