Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
«

Sumáre

Rekordná víťazná séria Chicaga sa skončila

V desiatich štvrtkových zápasoch NHL sa predstavili piati Slováci, z ktorých však nikto nebodoval ani nevyhral. Tampa Bay ukončila Chicagu víťaznú sériu. Travis Zajac zažiaril štyrmi bodmi, dvaja brankári vychytali nuly.

Hviezdy večera:
1. Travis Zajac (NJD): 1 gól (víťazný), 3 asistencie
2. Eddie Läck (CAR): 32/32 (čisté konto)
3. Darcy Kuemper (MIN): 32/32 (čisté konto)

Tampa Bay ukončila dlhú víťaznú sériu Chicaga

Chicagu návrat do Amalie Arény po prvý raz od finále ostatného play-off nevyšiel. Už po 43 sekundách hry síce zásluhou Artema Anisimova viedol na ľade Tampy Bay 1:0, ale domáci otočili skóre a po víťazstve 2:1 ukončili najdlhšiu víťaznú sériu tejto sezóny NHL. Rovnako ako v prípade Floridy, aj obhajcovi titulu sa zastavila na čísle 12, čo bol jeho klubový rekord. Anton Stralman ešte do prvej prestávky vyrovnal stav duelu a Nikita Kučerov v 17. minúte druhej tretiny rozhodol v presilovej hre o siedmej výhre Lightning v sérii. Ben Bishop pri nej urobil 17 zákrokov, Victor Hedman prihrával na oba góly. Jeho náprotivok Corey Crawford kryl 31 striel, ale nezabránil prvej porážke Blackhawks v tomto kalendárnom roku. Naposledy prehrali ešte 27. decembra. Zároveň sa brankárovi hostí skončila deväťzápasová víťazná séria. Z dvojice útočníkov Chicaga hral iba Marián Hossa, ktorý si počas 18 minút a 12 sekúnd v akcii pripísal na konto mínusový bod, dve trestné minúty a blok.

Hviezdy duelu: 1. V. Hedman, 2. R. Callahan (obaja TBL), 3. C. Crawford (CHI)

Sedin rozhodol o výhre Canucks nad Bruins, Chára nebodoval

Daniel Sedin sa stal s 348 gólmi najlepším strelcom histórie Vancouveru, keď v tretej tretine strelil dva góly (víťazný a do prázdnej brány), aby svoj tím doviedol k výhre 4:2 nad Bostonom. Canucks v zápase viedli dvakrát po góloch Svena Baertschiho a Alexandreho Burrowsa. Na tie góly dokázali odpovedať Jimmy Hayes a Brad Marchand. Viac striel však Jacob Markström za svoj chrbát nepustil a duel opustil s 28 zákrokmi. O päť zákrokov menej urobil Tuukka Rask, ktorého mužstvo prišlo o trojzápasovú sériu výhier. Kapitán Zdeno Chára odohral 22 minút, ale nebodoval. Duel opustil s dvoma mínusovými bodmi a dvoma bodyčekmi. Bol na ľade pri oboch Sedinových góloch. Canucks vyhrali tretí zápas z ostatných štyroch.

Článok pokračuje pod reklamou

Sedinov rekordný gól:

Hviezdy duelu: 1. D. Sedin (VAN), 2. J. Virtanen (VAN), 3. P. Bergeron (BOS)

Dallas pretrhol nepriaznivú sériu triumfom nad Edmontonom

Dallas sa po neúspešnom kalifornskom tripe vrátil na domáci ľad a zareagoval naň najlepším možným spôsobom. Edmonton zdolal pomerom 3:2 a ukončil si štvorzápasovú sériu bez víťazstva. Rozhodol o tom Jyrki Jokipakka, ktorý strelil svoj druhý gól v sezóne v 18. minúte druhej tretiny. Len o 15 sekúnd skôr Teddy Purcell v presilovej hre znižoval stav na 1:2. Jason Spezza otvoril skóre v druhej minúte zápasu a neskôr asistoval pri víťaznom góle. Strelecky sa presadil aj Jamie Benn, kým Antti Niemi predviedol 23 zákrokov. Prekonal ho ešte Nail Jakupov. Slovenský obranca Andrej Sekera na neho vystrelil trikrát a počas 24 minút a 41 sekúnd rozdal aj jeden bodyček. Bol najvyťaženejším hráčom duelu. Cam Talbot zastavil 32 striel, ale ani od neodvrátil druhú prehru Oilers po sebe. Kanadský tím ukončil trojzápasový trip s bilanciou 1-2-0. Stars mali aj kus šťastia, keď si Jokipakkovu strelu zrazil do vlastnej brány Benoit Pouliot. Domáci obranca pritom skóroval už v polovici zápasu, ale jeho gól rozhodca po sťažnosti trénera Todda McLellana neuznal.

Dva góly v priebehu 15 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. J. Spezza, 2. J. Jokipakka, 3. J. Benn (všetci DAL)

Kuemper vynuloval Kings, Stoll zažil úspešný návrat do Los Angeles

Minnesota strelila v posledných troch zápasoch jediný gól a ťahala päťzápasovú sériu prehier. Navyše, hrala druhý duel s priebehu dvoch dní. Nič z toho ju však nezastavilo na ceste za výhrou 3:0 na ľade Los Angeles, ktorému ukončila sériu dvoch triumfov. Darcy Kuemper chytil pri svojom prvom štarte od 10. decembra všetkých 32 striel a vychytal svoje druhé čisté konto v sezóne, siedme v kariére. Otvárací a zároveň víťazný gól strelil v 24. minúte Zach Parise v presilovej hre, čím ukončil 11-zápasové čakanie Wild na presilovkový gól (25 presiloviek). V závere druhej tretiny na neho nadviazal Charlie Coyle a víťazstvo potvrdil v tretej tretine gólom v oslabení Erik Haula. Všetky góly inkasoval Jonathan Quick z 28 striel. Zápas bol špeciálny pre jeho niekdajšieho spoluhráča Jarreta Stolla, ktorý pricestoval do Staples Center po prvý raz ako súper. Diváci ho privítali ováciami v stoji po tom, čo im počas siedmich sezón pomohol k zisku dvoch Stanley Cupov. Slovenský krídelník Marián Gáborík hral už v druhej formácii, ale opäť nebodoval. Počas 13 minút a 13 sekúnd rozdal dva bodyčeky, zblokoval jednu strelu a až šesť ich sám vyslal na Kuempera. Bol najaktívnejším strelcom duelu. Kings prehrali na nulu len po druhýkrát v ročníku. Wild majú bilanciu 1-1 na kalifornskom tripe, ktorý zakončia v sobotu v San Jose.

Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper, 2. M. Koivu, 3. Z. Parise (všetci MIN)

Staal, Läck doviedli Carolinu k tesnej výhre nad Torontom

Jordan Staal skóroval z dorážky strely Justina Faulka počas tretej minúty predĺženia a Eddie Läck zneškodnil všetkých 31 striel, aby doviedli Carolinu k futbalovej výhre 1:0 nad Torontom. Švédsky brankár vychytal svoj prvé čisté konto v sezóne a siedme v kariére. James Reimer zastavil 39 striel. V akcii nechýbal ani slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý odohral 13 minút a 19 sekúnd. Na trestnej lavici strávil ďalšie dve minúty a duel opustil aj s dvoma strelami, dvoma bodyčekmi a jedným blokom. Kým Carolina si ukončila dvojzápasovú sériu prehier, Toronto prehralo šiesty zápas z ostatných siedmich.

Hviezdy duelu: 1. E. Läck (CAR), 2. J. Reimer (TOR), 3. J. Staal (CAR)

Nashville odštartoval trip výhrou vo Winnipegu

Nikolaj Ehlers poslal domáci Winnipeg v piatej minúte zápasu proti Nashville do vedenia 1:0, ale viac gólov Pekka Rinne z 27 striel nepustil a doviedol hostí k výhre 4:1. O úspešnom začiatku štvorzápasového tripu a druhom víťazstve v posledných troch dueloch rozhodol Craig Smith v úvode druhej tretiny. Ryan Johansen v presilovej hre vyrovnával stav na 1:1 a neskôr prihrával na gól Jamesa Neala. V siedmich zápasoch od výmeny nazbieral už osem bodov. K ukončeniu štvorzápasovej série prehier na ľade súperov prispel gólom aj Calle Järnkrok, ktorý v závere trafil odkrytú bránu. „Bolo to dôležité tímové víťazstvo a dobrý štart do náročného tripu,“ povedal Neal pre CP. Connor Hellebuyck chytil 24 striel, ale Jets prehrali druhý domáci zápas po sebe. Pre zranenia im však chýbali štyria útočníci zo základnej zostavy. „Máme dostatok dobrých hráčov, zranenia vždy prídu,“ povedal tréner Paul Maurice.

Hviezdy duelu: 1. P. Rinne, 2. R. Johansen (obaja NSH), 3. N. Ehlers (WPG)

Sharks predĺžili Arizone sériu prehier

Arizona mala pred zápasom proti San Jose sezónnu bilanciu 10-1-2 proti súperom z Pacifickej divízie. Tú však na domácom ľade nepotvrdila a po výsledku 1:3 prehrala štvrtý zápas v sérii. Mohol za to najmä zlý úvod duelu, v ktorom Sharks dominovali. Už v prvej tretine si vypracovali rozhodujúci náskok 2:0 vďaka gólom Tommyho Wingelsa a Chrisa Tierneya. Ten bol nakoniec víťazný. Brad Richardson ešte znížil skóre, ale Patrick Marleau strelou do prázdnej brány potvrdil šiestu výhru San Jose v ostatných siedmich dueloch. Martin Jones sa prezentoval 23 zákrokmi, jeho náprotivok Louis Domingue ich urobil o tri menej. Kalifornský tím pokazil domácim divákom špeciálny večer. Pred zápasom si totiž Coyotes uctili Shanea Doana, ktorý sa ešte na Silvestra stal najlepším strelcom klubovej histórie.

Slávnostný ceremoniál na počesť Shanea Doana:

Hviezdy duelu: 1. M. Jones, 2. T. Wingels (obaja SJS), 3. S. Doan (ARI)

Kessel pomohol Penguins k výhre nad Flyers

V pennsylvánskom derby sa v ostatných rokoch viac darilo Philadelphii, no tentokrát sa podarilo uspieť Pittsburghu, ktorý triumfom 4:3 ukončil osemzápasovú sériu prehier proti svojmu štátnemu rivalovi a porazil ho po prvýkrát od 17. októbra 2013. Phil Kessel strelil dva góly, vrátane víťazného. Presadili sa aj Trevor Daley a Sidney Crosby, ktorý pridal asistenciu a si natiahol bodovú sériu na päť zápasov. Sedemzápasovú šnúru ťahá Jakub Voráček, ktorý strelil svoj šiesty gól v sezóne. Marc-Andre Fleuryho z 32 striel prekonali aj Claude Giroux a Brayden Schenn. Steve Mason zastavil 41 striel. Duel nedohral útočník „tučniakov“ Chris Kunitz.

Hviezdy duelu: 1. P. Kessel (PIT), 2. S. Crosby (PIT), 3. C. Giroux (PHI)

Devils strelili päť gólov v prvej tretine a porazili Senators

New Jersey strelilo päť gólov v prvej tretine, aby nakoniec porazilo Ottawu 6:3 a vyhralo tretí zápas po sebe. Travis Zajac v prvej dvadsaťminútovke strelil gól a pridal tri asistencie. K výhre pomohol dvoma gólmi trojbodový Kyle Palmieri, kým Joseph Blandisi strelil svoj prvý gól v NHL a pridal dve asistencie. Lee Stempniak a Adam Henrique (prázdna brána) sa tiež tešili z gólov, zatiaľ čo Cory Schneider zastavil 29 striel. Góly Senators, ktorí do zápasu vstupovali s dvoma výhrami po sebe, vsietili Mike Zibanejad, Mike Hoffman a Cody Ceci. Craig Anderson inkasoval štyri góly zo siedmich striel, Andrew Hammond následne jeden gól z 12 striel. Devils majú v ostatných ôsmich vzájomných zápasoch proti Senators bilanciu 6-1-1.

Hviezdy duelu: 1. T. Zajac, 2. J. Blandisi, 3. K. Palmieri (všetci NJD)

Blue Jackets podľahli Flames a opäť prišli o Bobrovského

Nováčik Sam Bennett strelil dva góly, Johnny Gaudreau prelomil nerozhodný stav a Calgary porazilo Columbus pomerom 4:2, aby zabránilo tretej prehre po sebe. Z gólu mal radosť aj Michael Frolík, kým Karri Rämö zneškodnil 27 striel. Mark Giordano a Mikael Backlund pridali po dvoch asistenciách. Scott Hartnell a Brandon Dubinsky strelili góly Blue Jackets, ktorí v zápase prišli o brankára Sergeja Bobrovského. Len v druhom zápase po návrate zo zranenia slabín utrpel ďalšie zranenie dolnej časti tela. Chytal do stredu druhej tretiny a inkasoval dva góly z 13 striel. Ďalšie dva inkasoval zo 14 striel Joonas Korpisalo.

Hviezdy duelu: 1. S. Bennett (CGY), 2. J. Gaudreau (CGY), 3. R. Murray (CBJ)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (LAK) 13:13 0 0 0 0 0 6 2
M. Marinčin (TOR) 13:19 0 0 0 0 2 2 2
M. Hossa (CHI) 18:12 0 0 0 -1 2 0 0
Z. Chára (BOS) 22:09 0 0 0 -2 0 0 2
A. Sekera (EDM) 24:41 0 0 0 0 0 3 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Rempe zranil Fehérváryho spoluhráča: Som z toho už znechutený a unavený, reaguje Carlson + videoUvidíme veľký trénerský prestup? Nemca by mohol trénovať dvojnásobný šampión Fehérváry opäť bodoval, ale opäť bez čerešničky. Vyrovnal Suchého či Sekeráša + video Patrick Roy robí opäť rošádu v bránkovisku. Aký bude narodeninový darček? Už vieme, kedy bude draftová lotéria. Aké šance majú tímy? Jeho bod nepomohol: Ďalší Slovák je blízko k MS! Draisaitl vytvoril nový rekord NHL Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies