Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
NHL live
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
03:30info
VGK
DAL
«

Sumáre

Gáborík skóroval v predĺžení, Hossa prispel k výhre Blackhawks

V štyroch nedeľných zápasoch uspeli Ottawa, Carolina, Los Angeles a Chicago, ktorému k návratu na víťaznú koľaj pomohol aj Marián Hossa. Marián Gáborík pre zmenu dokonca rozhodol o výhre Kings.

Hviezdy večera:
1. Craig Anderson (OTT): 35/35 (čisté konto)
2. Kris Versteeg (CAR): 2 góly (vrátane víťazného)
3. Corey Crawford (CHI): 25/25 (čisté konto)

Gáborík rozhodol o výhre Los Angeles nad San Jose

Slovenský útočník Marián Gáborík sa po dlhšom čase stal prvou hviezdou zápasu. Mohol za to jeho deviaty gól v sezóne, ktorý strelil „po gáboríkovsky“ zo svojej jedinej strely v zápase v poslednej minúte predĺženia. Rozhodol tak o výhre Los Angeles 3:2 nad San Jose. Kings v zápase dvakrát prehrávali a výhra by sa nikdy nezrodila, ak by Vincent Lecavalier neskóroval 13 sekúnd pred koncom tretej tretiny počas hry bez brankára. Z gólu sa tešil aj Drew Doughty, kým Jhonas Enroth urobil 30 zákrokov. Jeho náprotivok Martin Jones čelil tiež 32 strelám. Góly Sharks strelili Joe Pavelski a Logan Couture. Kým oni prišli o dvojzápasovú víťaznú sériu, Kings sa tešili z výhry po dvoch prehrách v sérii. Gáborík odohral 17 a štvrť minúty, pričom si pripísal aj dva plusové body.


Gáboríkov 9. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. M. Gáborík (LAK), 2. D. Doughty (LAK), 3. L. Couture (SJS)

Článok pokračuje pod reklamou

Hossa prispel k výhre nad Blues, Crawford vychytal nulu

Chicago sa vrátilo domov a po dvoch prehrách sa opäť vrátilo k víťazeniu. Veľkým dôvodom úspechu bol brankár Corey Crawford, ktorý zlikvidoval všetkých 25 striel, aby doviedol svoj tím k výhre 2:0 nad St. Louis so siedmim čistým kontom v ročníku. V úvodnej tretine, ktorú ovládli Blues, urobil 12 zákrokov. Od druhej tretiny boli iniciatívnejší domáci a prejavilo sa to aj na skóre. Bezgólový stav prelomil po prihrávke Patricka Kanea Artem Panarin a v tretej tretine zvýšil vedenie počas presilovky Andrew Shaw, ktorý tečoval strelu Mariána Hossu. Ten v zápase odohral 18 a štvrť minúty, pričom zaznamenal aj dve strely a jeden bodyček. Richard Pánik nebodoval a prezentoval sa dvoma bodyčekmi, pričom na ľade strávil len sedem a pol minúty. Celý jeho útok veľa priestoru nedostal hlavne v tretej tretine. Hosťujúci Brian Elliott opustil duel s 23 zákrokmi a Blues vstúpia do prestávky s dvoma prehrami po sebe. Chicago ešte čaká utorkový duel proti Caroline.

Hviezdy duelu: 1. C. Crawford, 2. P. Kane, 3. A. Panarin (všetci CHI)

Anderson doviedol Senators k výhre nad Rangers

Craig Anderson vychytal svoje tretie čisté konto v tejto sezóne, aby s 35 zákrokmi doviedol Ottawu k domácej výhre 3:0 nad Rangers. Mike Hoffman zaznamenal gól a asistenciu, Bobby Ryan prelomil bezgólový stav a poistku do prázdnej brány pridal Jean-Gabriel Pageau. Henrik Lundqvist inkasoval dva góly z 32 striel. New York, ktorý sa snažil zaknihovať tretiu výhru po sebe, nestrelil gól v zápase po štvrtýkrát v ročníku. Tréner Alain Vigneault nebol spokojný s výsledkom ani s výkonom svojho tímu: „Okrem Lundqvista a Fasta sme mali veľmi veľa hráčov, ktorí nehrali dobre. Bolo to až neuveriteľné.“ Útočník Chris Kreider sa vrátil do zostavy Rangers po jednozápasovej absencii, no Rick Nash nehral pre zranenie dolnej časti tela.

Hviezdy duelu: 1. B. Ryan, 2. M. Hoffman, 3. C. Anderson (všetci OTT)

Versteeg, Läck pomohli Hurricanes k výhre nad Flames

Kris Versteeg strelil v nedeľu dva góly, aby zaokrúhlil svoju tohtosezónnu produktivitu na 10 gólov a 30 bodov. Dôležitejšie však bolo, že doviedol Carolinu k víťazstvu 5:2 nad Calgary. Gólmi k nemu prispeli aj Victor Rask, Elias Lindholm (trestné strieľanie) a Joakim Nordström, zatiaľ čo Jordan Staal nazbieral dve asistencie a Eddie Läck urobil 33 zákrokov. Prekonať ho dokázali Jiří Hudler a dvojbodový Joe Colborne. Karri Rämö inkasoval tri góly z 19 striel predtým, ako ho nahradil Jonas Hiller. Ten urobil 15 zákrokov. Flames počas piatich presiloviek ohrozili bránu súpera len dvoma strelami.

Hviezdy duelu: 1. K. Versteeg, 2. J. Nordström, 3. E. Läck (všetci CAR)

Západ medzi Washingtonom a Pittsburghom bol pre snežnú víchricu odložený.

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (CHI) 07:37 0 0 0 0 0 0 2
M. Hossa (CHI) 18:15 0 1 1 0 0 2 1
M. Gáborík (LAK) 17:14 1 0 1 +2 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalCapitals vypadol pre zápas o prežitie obranca. Zažije debut Švéd?Obranca Predators bude absentovať, útočník dostal trest od NHL + videoŠťastie v nešťastí: Rezná rana obrancu Jets nie je až taká vážna Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies