Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Slováci v NHL

Skvelý Budaj nahrával Svatošovi na víťazný gól

Slovenský brankár Peter Budaj opäť podržal svoj tím, no zapísal si na svoje konto aj asistenciu pri góle Mareka Svatoša, ktorý rozhodol o víťazstve Colorada. Z víťazného gólu sa v noci tešil aj Marián Gáborík.

V Denveri sa vo veľmi dobrom svetle ukázali slovenskí hokejisti. Avalanche hostili Predators a v bráne domáceho tímu stál opäť Peter Budaj, ktorý zopakoval výkon z predchádzajúceho stretnutia a opäť bol kľúčovou postavou Colorada v ceste k víťazstvu. Slovenský brankár čelil 32 strelám súpera a za jeho chrbát si cestu našla len jedna z hokejky Gelinasa. Budaj si navyše do svojich štatistík pripísal aj jednu asistenciu, keď puk poslal Smythovi, ktorý ho poslal na hokejku Mareka Svatoša, ktorý strelil víťazný gól zápasu. Pre košického odchovanca to bol 10. presný zásah v sezóne. Peter Budaj bol po zápas vyhlásený za prvú hviezdu duelu, Marek Svatoš za druhu a treťou hviezdou bol dobre hrajúci Ryan Smyth. „Vyšli na nás skutočne tvrdo, špeciálne v prvej tretine na mňa vyslali množstvo striel. Strieľali aj zo zlých uhlov, a vytvorili si veľa šancí. Vďaka Bohu, že som bol schopný pochytať ich,“ povedal Budaj, ktorý počas prvej tretiny čelil 17 strelám Nashvillu. Predators v zápase prestrieľali Avalanche 32:16.

Los Angeles na domácom ľade privítalo Minnesotu. V zápase sa predstavili štyria slovenskí hokejisti. Chýbali len zranený Ladislav Nagy a Branko Radivojevič, ktorý opäť nedostal dôveru od trénera Lemairea. Do kanadského bodovania sa dokázal zapísať len jeden Slovák. Marián Gáborík otvoril v 4. minúte skóre zápasu. Pre „trenčiansku raketu“ to bol 12. gól v aktuálnej sezóne. Brian Rolston strelil druhý gól Wild a až do záveru viedla Minnesota 2:0. Josh Harding prišiel o čisté konto v 59. minúte, kedy inkasoval gól od Roba Blakea. Aj napriek tomu mal za sebou tento šikovný brankár dobrý zápas a s 35 zákrokmi bol vyhlásený za prvú hviezdu zápasu. Druhou hviezdou sa stal Gáborík, ktorý bol najaktívnejším strelcom svojho tímu. Pavol Demitra odohral cez 23 a pol minúty a zaznamenal plusový bod a 4 strely na bránu. Michal Handzuš odohral ďalší výborný zápas, počas ktorého vyslal na Hardinga dve strely. Obranca Ľubomír Višňovský zaznamenal jeden plusový bod a štyri strelecké pokusy. V zápase odohral skoro 23 a pol minúty.

Najviac slovenských bodov bolo k videniu v Ottawe, kde domáci Senators privítali hráčov Atlanty. Marián Hossa sa domácim fanúšikom pripomenul dvoma asistenciami a pozornosť na svoju stranu strhol aj obranca Andrej Meszároš, ktorý strelil svoj piaty gól v sezóne. Atlanta strelila v zápase tri góly, ktoré si rozložila na tri tretiny. Prvý a tretí gól strelil Ilya Kovalchuk a práve na jeho góloch mal podiel aj Marián Hossa, ktorý si pri nich zapísal sekundárne asistencie. Skvelý Kovalchuk strelil už svoj 26. gól v sezóne. Z gólu sa tešil aj Meszároš, ktorý v 15. minúte strelil tretí gól svojho tímu. Meszároš sa po zápase mohol tešiť aj z dvoch bodov pre tím, ktorý porazil Atlantu 7:3. Slovenský obranca si do štatistík pripísal aj jeden plusový bod.

Článok pokračuje pod reklamou

Do kanadského bodovania sa v noci zapísal aj Miroslav Šatan. Islanders na domácom ľade privítali Crosbyho Pittsburgh. Práve kapitán Penguins otvoril skóre zápasu. Počas prvej tretiny si Pens vytvorilo dvojgólové vedenie, ktoré sa v druhej časti hry podarilo domácim hokejistom vymazať. Najskôr strelil gól Park a potom Vašíček. Tomu na gól nahrával Miroslav Šatan. Vašíček a Šatan sa v prečíslení rútili na bránku hostí. Miroslav Šatan výbornou prihrávkou poslal puk na hokejku českého spoluhráča, pre ktorého už nebolo problémom skórovať. Do konca druhej tretiny však Penguins strelili ešte jeden gól. Posledný gól zápas strelil Tyler Kennedy, ktorý tak rozhodol o víťazstve Penguins 3:2. Kennedy mal prsty aj v dvoch predchádzajúcich góloch a zaslúžene bol vyhlásený za prvú hviezdu duelu.

Boston porazil pred domácimi divákmi Columbus 2:0. Výborný výkon podal opäť brankár Alex Auld, ktorý zlikvidoval všetkých 32 strel Blue Jackets. Prvý gól v NHL strelil Jeremy Reich, ktorý rozhodol o víťazstve Bruins víťazným gólom. Slovenský obranca Zdeno Chára odohral 26 a pol minúty a po zápase bol za svoju výbornú obrannú prácu vyhlásený za tretiu hviezdu. „Chceme byť tímom, ktorý si vytvára šance. Nechceme však otvárať hru. Chceme hrať dobre hlavne v obrane,“ povedal po zápase Zdeno Chára.

V Detroite sa stretli štyria Slováci, z ktorých sa do kanadského bodovania nedokázal zapísať ani jeden. Florida v Detroite strelila 2 góly, domáci Red Wings strelili 5. Matematika hovorí, že 5 je viac ako 2. Hokejový zápas vyhráva tím, ktorý strelí viac gól. V tomto prípade sa tak z víťazstva tešili hráči Red Wings, medzi ktorými bol aj Tomáš Kopecký, ktorý odohral 13 minút.

Andrej Sekera od povolania do prvého tímu odohral svoj druhý zápas. Sabres na domácom ľade porazili Chicago 3:1 a slovenský obranca si do štatistík pripísal jeden plusový bod a dve trestné minúty. V zápase odohral niečo cez 9 minút.

V akcii sa predstavil aj Milan Jurčina, ktorý sa mohol tešiť z víťazstva svojho tímu nad Tampou Bay 3:2. Jurčina odohral v tomto stretnutí viac ako 16 minút a do štatistík si pripísal jeden plusový bod.

Montreal porazil Toronto 4:1. V zápase už sedel na lavičke Cristobal Huet. Náš Jaroslav Halák v noci nabral smer Hamilton.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 31/32 0 1 1 - - -
Marek Svatoš (COL) 07:26 1 0 1 +1 2 0
Andrej Meszároš (OTT) 20:59 1 0 1 +1 4 2
Marián Hossa (ATL) 21:33 0 2 2 -1 2 2
Miroslav Šatan (NYI) 18:06 0 1 1 +1 1 0
Zdeno Chára (BOS) 26:36 0 0 0 0 0 0
Tomáš Kopecký (DET) 13:00 0 0 0 0 1 0
Branislav Mezei (FLO) 19:25 0 0 0 0 0 2
Jozef Stumpel (FLO) 16:17 0 0 0 0 0 0
Richard Zedník (FLO) 16:12 0 0 0 0 2 2
Andrej Sekera (BUF) 09:08 0 0 0 +1 0 2
Milan Jurčina (WAS) 16:18 0 0 0 +1 0 0
Michal Handzuš (LAK) 14:35 0 0 0 0 2 0
Ľubomír Višňovský (LAK) 23:20 0 0 0 +1 4 0
Pavol Demitra (MIN) 23:37 0 0 0 +1 4 2
Marián Gáborík (MIN) 18:35 1 0 1 +1 5 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár predviedol gólovú lahôdku! Neskôr povedal: Musím byť opatrný, keď hovorím o SlafkovskomMôže ísť do kempu: Devils si upísali posledného hráča bez zmluvyTatar žiari šťastím a má vysoké očakávania. Rád je aj kapitán: Sme rovnakí, milujem hru s ním Pospíšil začal kemp ako center po boku veľkej hviezdy. Honzeka doplnil aj ČechDvorský dostáva veľkú príležitosť: Kemp začal v špičkovom útoku! Generálny manažér Devils priniesol novinky o stave Bretta Pesceho a Šimona Nemca Mešár zareagoval na nevydarené zápasy nádejí veľmi dobre Černák sa dočkal opätovného spojenia: Mám pocit, akoby sa nič nezmenilo Dinosaurus Slafkovský je iný ako v minulých rokoch: Vo štvrtok dominoval, nenadchol len novinárov Slováci sa tešili z výhier: Ďalší vydarený štart má za sebou aj náš brankár Éra Celebriniho začala: Obrovský talent si užil intenzitu prvého tréningu Žiadna nevraživosť: Je to súčasť biznisu, hovorí kapitán Rangers Hviezda Toronta je otvorená rokovať o zmluve aj cez sezónu Aj Jágr je nakoniec človek: Oznámil, kedy ukončí kariéru Utahu by v úvode sezóny mohli chýbať dvaja hráči, aj letná posilaSharks otvorili kemp bez štyroch hráčov. Chýbali aj tváre organizácie Sabres sa so svojou veľkou hviezdou vyhli katastrofe Red Wings si upísali aj druhú mladú hviezdu. Viac zarobí len kapitán Potvrdené: Česi majú po viac ako dekáde ďalšieho kapitána tímu NHL Z New Jersey prišli povzbudivé správy o Šimonovi Nemcovi Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies