Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
VGK
2
DAL
2
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
03:30info
VGK
DAL
«

Slováci v NHL

Stümpel a Gáborík sa presadili strelecky

V jedenástich nočných zápasoch sa predstavilo deväť slovenských hokejistov. Z nich sa do kanadského bodovania podarilo zapísať 4 útočníkom, pričom do streleckej listiny sa zapísali Gáborík a Stümpel.

Minnesota privítala na domácom ľade Nashville a toto stretnutie bolo pre trénera Jacquesa Lemairea jeho 1000. zápasom v NHL, v ktorom nastúpil na pozícii hlavného trénera. Jeho zverenci mu pripravili vhodný darček v podobe víťazstva 3:2. Minnesota však po dvoch tretinách prehrávala 0:2. Potom Marián Gáborík začal cestu Wild k otočeniu skóre duelu. Gáborík strelil na začiatku tretej tretiny prvý gól Minnesoty v zápase. Na jeho trinástom góle v sezóne mal podiel aj Pavol Demitra, ktorý mu naň nahrával. Belanger potom vyrovnal a Rolston strelil víťazný gól. Marián Gáborík bol po zápase vyhlásený za druhú hviezdu. V stretnutí bol tradične aktívny, tentokrát vyslal na bránu súpera 5 striel. Pavol Demitra síce vynechal tréning, no do zápasu sa stihol zotaviť a odohral v ňom 23 minút. Do zostavy sa vrátil aj Branko Radivojevič, ktorý odohral skoro 14 minút a zaznamenal dve strely a jeden mínusový bod. Tréner Lemaire zaznamenal vo svojom 1000. stretnutí svoje 475. víťazstvo, 275. v organizácii Wild.

Do streleckej listiny sa zo Slovákov zapísal aj Jozef Stümpel. Center Panthers otvoril skóre stretnutia medzi Montrealom a Floridou. Pre skúseného stredného útočníka to bol piaty presný zásah sezóny. Florida po prvej tretine viedla 2:0, keď Pricea prekonal aj McLean. V tretej tretine zvyšoval na 3:0 Stephen Weiss, ktorému bol napokon pripísaný víťazný gól, keďže sa Markovovi podarilo streliť dva góly, ktorými upravil konečné skóre na 2:3. Vo víťaznom tíme Floridy odohral Stümpel skoro 24 minút. Obranca Branislav Mezei odohral 19 minút bez bodového zápisu a nebodoval ani útočník Richard Zedník, ktorý si do štatistík pripísal jednu strelu.

Útočník Marián Hossa nastúpil v zápase proti Tampe Bay v druhom útoku, v ktorom nastúpil s Kozlovom, s ktorým odohral väčšinu vydarenej sezóny 2006/2007. Slovenský útočník pomohol svojmu tímu k víťazstvu 6:2 jednou asistenciou, keď na konci prvej tretiny vyslal strelu na bránu súpera, ktorú Holmqvist vyrazil a víťazný gól po dorážke strelil Slava Kozlov. Hossa v zápase odohral viac ako 19 minút a do štatistík si pripísal aj 5 striel. Bol najaktívnejším strelcom svojho tímu, no aj tak sa nedokázal strelecky presadiť.

V Bostone na seba narazili dvaja slovenskí obrancovia. Tím Zdena Cháru totiž hostil Ottawu, v ktorej drese pravidelne nastupuje mladý obranca Andrej Meszároš, ktorý do zápasu nastúpil aj s problémami chodidla. Viac radosti mal po zápase práve Meszároš, pretože jeho celok porazil Bruins 3:2. Slovenský obranca odohral v stretnutí 25 minút a do štatistík si pripísal jeden mínusový bod. „Mali by sme sa na tento zápas pozrieť ako na dobrú lekciu. Ottawa je pre nás výzvou, musíme však hrať lepšie. Sme lepším tímom, ako sme dnes ukázali,“ povedal po zápase Chára, ktorý proti svojmu bývalému tímu odohral skoro 31 minút. Do štatistík si pripísal tri strely.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Zdeno Chára (BOS) 30:51 0 0 0 0 3 0
Andrej Meszároš (OTT) 24:54 0 0 0 -1 1 0
Marián Hossa (ATL) 19:14 0 1 1 0 5 0
Branislav Mezei (FLO) 19:16 0 0 0 0 0 0
Jozef Stumpel (FLO) 23:41 1 0 1 +1 2 0
Richard Zedník (FLO) 17:23 0 0 0 0 1 0
Pavol Demitra (MIN) 23:05 0 1 1 +1 2 0
Marián Gáborík (MIN) 19:13 1 0 1 +1 5 0
Branko Radivojevič (MIN) 13:39 0 0 0 -1 2 0




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Potenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák hral zápas o prežitie s prekvapujúcim parťákom, dráma na Long Islande, ďalší tím s mečbalom Capitals vypadol pre zápas o prežitie obranca. Zažije debut Švéd?Obranca Predators bude absentovať, útočník dostal trest od NHL + videoŠťastie v nešťastí: Rezná rana obrancu Jets nie je až taká vážna Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Rempe zranil Fehérváryho spoluhráča: Som z toho už znechutený a unavený, reaguje Carlson + videoUvidíme veľký trénerský prestup? Nemca by mohol trénovať dvojnásobný šampión Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies