Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:00info
EDM
VAN
NHL live
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
NHL live
19. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Svetový pohár: Švédsko má nového kapitána

Švédsky výber už pozná meno svojho nového kapitána, ktorý ho bude viesť na blížiacom sa Svetovom pohári. Zraneného Henrika Zetterberga nahradí na poste líder Vancouveru Canucks Henrik Sedin.


Švédska hokejová asociácia zverejnila aj mená dvoch jeho asistentov. Budú nimi jeho brat a klubový spoluhráč Daniel Sedin a kapitán Ottawy Senators Erik Karlsson.

„Nikdy som si nevedel predstaviť, že by som nosil kapitánske ´céčko´ na reprezentačnom drese, najmä nie na takomto turnaji. Vyrastal som pri sledovaní rôznych národných tímov a vždy som vzhliadal práve ku kapitánom, ktorí boli hviezdami. Je to pre mňa pocta,“ vyhlásil Sedin po pondelkovom tréningu.

Tridsaťpäťročný center má množstvo skúseností v drese „Tre Kronor“. Reprezentoval ich na ôsmich turnajoch, pričom v roku 2006 prispel k olympijskému zlatu v Turíne. Zo súčasného výberu Švédska sa na tom podieľali už iba jeho brat Daniel a brankár Henrik Lundqvist.

„Henrikove skúsenosti sú na takomto turnaji neoceniteľné. Dosiahol úspechy na medzinárodnej scéne i v NHL. Pre mňa i zvyšok tímu bol jasnou voľbou,“ povedal tréner Rikard Grönborg.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies