Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
NHL live
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
«

Sumáre

Tatar dvojbodový pri prehre s Černákom, Chára a Pánik sa tešili z výhier

V sobotu boli v akcii bez jedného všetky tímy NHL. V 15 zápasoch hrali aj štyria Slováci. Tomáš Tatar zaznamenal ďalšie dva body, ale prehral súboj s Erikom Černákom. Zdeno Chára a Richard Pánik sa tiež tešili z výhier. Mathew Barzal strelil hetrik, dvaja brankári vychytali nuly.

Erne zariadil triumf Tampy Bay nad Montrealom, Tatar dvojbodový

Adam Erne strelil dva góly a pridal asistenciu, pričom druhým presným zásahom rozhodol 62 sekúnd pred koncom tretej tretiny o domácej výhre Tampy Bay 6:5 nad Montrealom. Bola pre ňu piatou v sérii a znamenala predĺženie bodovej šnúry na 14 zápasov. Tešil sa z nej aj Erik Ćernák, ktorý odohral 18 a pol minúty s jednou strelou, štyrmi bodyčekmi a dvoma blokmi. Jeho krajan Tomáš Tatar nazbieral dve asistencie, pričom odohral len o štyri sekundy menej. Zaznamenal aj tri strely, dva bloky a jedno vyhrané i prehrané vhadzovanie. Canadiens viedli 2:0, 3:2 aj 5:4, ale napokon prišli o trojzápasovú víťaznú sériu. Nikita Kučerov, Yanni Gourde aj Anton Stralman si pripísali po góle a asistencii, Tyler Johnson tiež prispel k výhre gólom. Victor Hedman dvakrát asistoval a Andrej Vasilevskij predviedol 33 zákrokov. Prekonali ho dvakrát Andrew Shaw a raz dvojbodový Jordie Benn, Brett Kulak a Kenny Agostino. Phillip Danault získal tri asistencie a Antti Niemi opustil duel s 26 zákrokmi. Lightning dosiahli 30. výhru už v 39. zápase sezóny, čo je ich nový klubový rekord. Taktiež zaznamenali rekordný počet bodov (25) a výhier (12) v jednom mesiaci. Kučerov si predĺžil bodovú sériu na 10 zápasov.

Erneho neskorý víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Erne, 2. Y. Gourde (obaja TBL), 3. A. Shaw (MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

Boston prehrával po dvoch tretinách, ale nakoniec vyhral

Boston dvakrát zareagoval na vedenie Buffala a nakoniec ho porazil 3:2 po predĺžení, keď sa vo štvrtej minúte nadstaveného času presadil Sean Kuraly. Nadviazal pritom na góly Noela Acciariho a Jake DeBruska, ktorí odpovedali na góly Marca Scandellu a Johana Larssona. Tuukka Rask kryl 26 striel a jeho náprotivok Carter Hutton až 39. Slovenský obranca Zdeno Chára ho neohrozil ani jednou strelou a nebodoval. V druhom zápase po zranení odohral 19 a pol minúty so ziskom mínusového bodu, dvoch bodyčekov a troch blokov. Bruins, ktorí doteraz nevyhrali ani jeden zápas, v ktorom prehrávali po dvoch tretinách, si ukončili krátku sériu dvoch prehier. Sabres prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. Mrzieť ich môže premrhaná presilovka v predĺžení.

Kuralyho 1. gól v predĺžení v kariére:

Hviezdy duelu: 1. S. Kuraly (BOS), 2. J. DeBrusk (BOS), 3. M. Scandella (BUF)

Arizona otočila zápas v Anaheime, Pánik nebodoval

Arizona prehrávala v Anaheime 0:2, 1:3 i 2:4, ale podarilo sa jej otočiť stav a zvíťaziť 5:4. Úspešný obrat zavŕšil v 33. sekunde predĺženia dvojbodový Nick Schmaltz jeho prvým gólom v nadstavenom čase v NHL. Z jeho spoluhráčov skórovali aj dvojbodový Oliver Ekman-Larsson v presilovke, Christian Fischer, Nick Cousins a Jakob Chychrun. Poslední dvaja vyrovnali stav na 4:4 za 39 sekúnd. Alex Galchenyuk s Claytonom Kellerom dvakrát asistovali a Adin Hill sa zaskvel 37 zákrokmi. Prekonali ho dvojgólový Ondřej Kaše, Daniel Sprong v presilovke a dvojbodový Adam Henrique. Nick Ritchie nazbieral tri prihrávky a John Gibson kryl 25 striel pri piatej prehre Ducks v sérii. Slovenský útočník Richard Pánik pri tretej výhre Coyotes v posledných štyroch dueloch nebodoval. Odohral vyše 17 a pol minúty s bilanciou mínusový bod, dva bodyčeky a menší trest za vysokú hokejku.

Schmaltzov 1. gól v predĺžení v NHL:

Hviezdy duelu: 1. N, Schmaltz (ARI), 2. O. Kaše, 3. N. Ritchie (obaja ANA)

Blackwood doviedol Devils k výhre nad Carolinou s prvou nulou v NHL

MacKenzie Blackwood zastavil všetkých 37 striel pri jeho prvom čistom konte v NHL, ktorým doviedol New Jersey k domácemu víťazstvu 2:0 nad Carolinou. Z prvej nuly sa tešil len dva dni po jeho prvej výhre a už v piatom zápase kariéry. Vo veku 22 rokov a 20 dní sa stal tretím najmladším brankárom v celej klubovej histórii so shutoutom. O treťom triumfe Devils v posledných štyroch dueloch rozhodol pol minúty pred koncom druhej tretiny Pavel Zacha po úspešnom úniku vo vlastnom oslabení. V závere tretej tretiny si ešte pripísal asistenciu pri góle Andyho Greenea ho prázdnej brány. Krátko predtým Teuvo Teräväinen vyrovnal stav, ale gól neplatil nedovolené pre bránenie v hre Blackwoodovi. Jeho náprotivok Curtis McElhinney kryl 28 striel pri siedmej prehre Hurricanes v ostatných deviatich zápasoch. Proti Devils nevyužili ani jednu z piatich presiloviek a celkovo už posledných 23.

Zachov víťazný gól v oslabení:

Hviezdy duelu: 1. M. Blackwood, 2. P. Zacha, 3. J. Bratt (všetci NJD)

Tavares sledoval koncert Barzala, Lehner vynuloval Leafs

John Tavares čelil svojmu bývalému tímu a na vlastné oči mohol sledovať koncert jeho nástupcu v drese Islanders. Mathew Barzal strelil tri góly, aby s hetrikom doviedol New York k výhre 4:0 na ľade Toronta. Skóre stretnutia otvoril Valtteri Filppula, Ryan Pulock zaznamenal dve asistencie a čisté konto vychytal Robin Lehner, ktorý zneškodnil všetkých 36 striel. Bol to jeho druhý „shutout“ v ročníku a pomohol k šiestej výhre jeho tímu z posledných siedmich zápasov. Jeho náprotivok, Garret Sparks, kryl 24 striel a Maple Leafs prišli o sériu piatich výhier.


Hviezdy duelu: 1. M. Barzal, 2. R. Lehner, 3. R. Pulock (všetci NYI)

Dubnyk pomohol Wild ukončiť sériu prehier

Devan Dubnyk zastavil 26 striel, aby pomohol Minnesote poraziť Winnipeg pomerom 3:1 a ukončiť tak najdlhšiu sériu prehier v sezóne – päťzápasovú. Obranca Matt Bartkowski skóroval pri svojom debute v drese Wild a na listine strelcov ho doplnili Charlie Coylea a Eric Fehr, kým Zach Parise zaznamenal dve asistencie. Jediný gól Jets strelil Patrik Laine, ktorý ukončil štvorzápasové bodové suchoty. Connor Hellebuyck opstil duel s 21 zákrokmi a obranca Dustin Byfuglien so zranením. Pravdepodobne nohy, ktorú si poranil pri kontakte s Lukeom Kuninom.

Hviezdy duelu: 1. Ch. Coyle (MIN), 2. J. Greenway (MIN), 3. C. Hellebuyck (WPG)

Subban sa dočkal prvej výhry v sezóne, Kings prišli o sériu výhier

Náhradný brankár Malcolm Subban sa prvýkrát v sezóne mohol tešiť, pretože s 30 zákrokmi doviedol Vegas k výhre 4:1 na ľade Los Angeles. Paul Stastny a Alex Tuch zaznamenali po góle a asistencii, William Carrier a William Karlsson sa tiež tešili z gólov a Golden Knights si vylepšili bilanciu v posledných desiatich dueloch na 6-1-3. Čestný úspech Kings zaznamenal Anže Kopitar, kým Jonathan Quick inkasoval tri góly a ukončil duel s 27 zákrokmi. Stastny totiž skóroval do prázdnej brány. Los Angeles prišlo o sériu štyroch výher a s Vegas prehralo prvýkrát v sezóne. Tímy na seba narazil po tretíkrát.

Hviezdy duelu: 1. A. Tuch, 2. N. Schmidt, 3. W. Karlsson (všetci VGK)

Karlsson pomohol Sharks k výhre nad Oilers štyrmi bodmi

Diváci v Edmontone sa na nedostatok gólov sťažovať nemohli, ale väčšina neodchádzala zo zápasu s radosťou. Erik Karlsson sa vrátil zo suspendácie a gólom a troma asistenciami pomohol San Jose k triumfu 7:4. Po dva góly strelili Logan Couture a Melker Karlsson, Joonas Donskoi a Tomáš Hertl pridali po jednom. Martin Jones čelil 26 strelám, z ktorých ho dvakrát prekonal Connor McDavid a raz Leon Draisaitl a Caleb Jones. Cam Talbot kryl 33 striel, ale piatu prehru Oilers po sebe neodvrátil. Kanadský tím ešte takú dlhú sériu prehier v tejto sezóne neťahal. Sharks inak vyhrali druhý zápas po sebe.


Hviezdy duelu: 1. E. Karlsson (SJS), 2. L. Couture (SJS), 3. C. Jones (EDM)

Debutoví strelci doviedli Washington k výhre nad Ottawou

Tyler Lewington a Madison Bowey skórovali premiérovo v NHL, pričom druhý menovaný rozhodol o domácom víťazstve Washingtonu 3:2 nad Ottawou, štvrtom v sérii. Tom Wilson otovoril skóre duelu a pridal asistenciu, ktorú si pripísal aj Lewington. Ten sa tiež pobil a zaznamenal Hetrik Gordieho Howea. Pheonixa Copleyho prekonali dvojbodoví Mark Stone a Colin White, ktorí znižovali stav z 0:3 na 2:3. Brady Tkachuk prihral na oba góly Senators, ktorí prehrali štvrtý zápas po sebe. Marcus Högberg urobil pri debute v NHL 21 zákrokov. Alex Ovečkin neskóroval už v piatom stretnutí v sérii. Christián Jaroš vynechal prvý duel pre zranenie.


Hviezdy duelu: 1. T. Lewington (WSH), 2. B. Tkachuk (OTT), 3. T. Wilson (WSH)

Huberdeau rozhodol o triumfe Floridy nad Philadelphiou

Jonathan Huberdeau skóroval 66 sekúnd pred koncom tretej tretiny, čím rozhodol o domácej výhre Floridy 2:1 nad Philadelphiou, tretej v posledných štyroch zápasoch. Bol to najneskorší víťazný gól Panthers v tejto sezóne. Pripísal si aj asistenciu pri vyrovnávajúcom góle Mikea Hoffmana z 54. minúty v presilovej hre. Pri oboch asistoval Aleksander Barkov a James Reimer sa prezentoval 34 zákrokmi. Rovnaký počet striel chytil Carter Hart, ktorý však nezabránil tretej prehre Flyers v ostatných štyroch dueloch. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadil iba Shayne Gostisbehere, rodák z Floridy, ktorý otvoril skóre po 105 sekundách hry. Mike Matheson odohral svoj 200. zápas v NHL.

Hviezdy duelu: 1. J. Huberdeau, 2. J. Reimer (obaja FLA), 3. C. Hart (PHI)

Penguins si predĺžili víťaznú sériu, proti Blues využili štyri presilovky

Pittsburgh využil všetky štyri presilové hry a zdolal St. Louis na jeho ľade 6:1, aby si predĺžil víťaznú šnúru na päť zápasov. Sidney Crosby otvoril skóre duelu po 48 sekundách a pridal dve asistencie, na listine strelcov ho doplnili Juuso Riikola (1. gól v NHL), Zach Aston-Reese, Patric Hörnqvist, Jake Guentzel a Jevgenij Malkin. Poslední dvaja skórovali za 33 sekúnd. Phil Kessel s Krisom Letangom nazbierali po tri asistencie a Matt Murray zastavil 30 striel pri jeho piatej výhre v sérii. Ako jediný na neho našiel recept David Perron, ktorý v druhej tretine znižoval stav na 1:4. Jake Allen inkasoval štyrikrát zo 17 striel do polovice duelu, Jordan Binnington v tej druhej kryl 11 zo zvyšných 13 striel. Kessel odohral 730. zápas bez prerušenia. Pre Blues išlo o jubilejný 4 000. duel v histórii.


Hviezdy duelu: 1. S. Crosby, 2., K. Letang 3. P. Kessel (všetci PIT)

Fast rozhodol o výhre Rangers v Nashville, ktorý natiahol sériu prehier

Jesper Fast zaznamenal pri návrate do akcie po päťzápasovej absencii dva góly a asistenciu, pričom jeho druhým gólom rozhodol o výhre New Yorku Rangers 4:3 na ľade trápiaceho sa Nashville. Kým tím z Manhattanu ukončil sériu troch prehier, Predators natiahli tú svoju na šesť zápasov. Chris Kreider otvoril skóre duelu v presilovke a pridal dve asistencie, skóroval aj Marc Staal. Mike Zibanejad nazbieral štyri asistencie a Henrik Lundqvist sa prezentoval 34 zákrokmi. Prekonali ho dvojgólový Nick Bonino v presilovkách a Kevin Fiala, ktorý si pripísal aj dve asistencie. Pekka Rinne opustil zápas s 18 zákrokmi. Kevin Hayes asistoval a predĺžil si bodovú sériu na deväť duelov.

Hviezdy duelu: 1. J. Fast (NYR), 2. K. Fiala, 3. N. Bonino (obaja NSH)

Radulov zariadil triumf Dallasu nad Detroitom

Alexander Radulov strelil dva góly, vrátane víťazného a Dallas zdolal doma Detroit jasne 5:1, aby zaznamenal tretiu výhru v posledných štyroch zápasoch. Blake Comeau, Tyler Pitlick a Jason Spezza k nej tiež pomohli gólmi. Comeau a Spezza si pripísali aj po asistencii, Radek Faksa ich získal dve a Ben Bishop chytil 33 striel. Jediný gól Red Wings pri ich štvrtej prehre v sérii mu strelil Dylan Larkin v úvode tretej tretiny v presilovke. Znižoval stav na konečných 1:5 a natiahol svoju bodovú šnúru už na 13 zápasov. Frans Nielsen odohral 800. duel v NHL ako prvý Dán v histórii.

Hviezdy duelu: 1. A. Radulov, 2. B. Comeau, 3. R. Faksa (všetci DAL)

Chicago uštedrilo Coloradu ďalšiu prehru, Kane opäť trojbodový

Patrick Kane strelil svoj druhý gól v zápase v 41. sekunde predĺženia v presilovej hre a rozhodol o výhre Chicaga 3:2 v Colorade. Mal prsty vo všetkých góloch jeho tímu, lebo už v druhej minúte prihrával na otvárací presný zásah Alexa DeBrincata v presilovke. Dylan Strome dvakrát asistoval a Collin Delia prispel k piatemu triumfu Blackhawks v ostatných šiestich dueloch 30 zákrokmi. Kapituloval po strelách Mikka Rantanena v presilovke a Nathana MacKinnona, ktorí vyrovnali stav z 0:2 na 2:2. Ani 34 zákrokov Semiona Varlamova však Avalanche nestačilo na odvrátenie štvrtej prehry v sérii. Tyson Barrie sa stal s 208 asistenciami klubovým rekordérom medzi obrancami, keď predbehol Johna Michael-Lilesa. Kane zaznamenal dva trojbodové výkony po sebe prvýkrát od konca decembra 2015.

Kaneov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. P. Kane (CHI), 2. M. Rantanen (COL), 3. C. Delia (CHI)

Edler rozhodol v predĺžení o víťazstve Vancouveru nad Calgary

Alex Edler skóroval vo štvrtej minúte predĺženia a rozhodol o triumfe Vancouveru 3:2 v Calgary. Zaznamenal aj asistenciu pri otváracom góle dvojbodového Brocka Boesera v presilovej hre. Elias Pettersson vyrovnával stav na 2:2 v tretej tretine a Jacob Markström predviedol 31 zákrokov pri ôsmej výhre Canucks v posledných 11 zápasoch. Mark Jankowski a Travis Hamonic otočili stav z 0:1 na 2:1 gólmi v oslabeniach. Jankowski pridal asistenciu a David Rittich kryl 24 striel pri štvrtej prehre Flames v posledných piatich dueloch. Edler má na konte tri góly v predĺžení v kariére, čo je tretí najvyšší počet medzi obrancami v klubovej histórii. Pred ním sú len Sami Salo (7) a Mattias Ohlund (6).

Edlerov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Markström (VAN), 2. M. Jankowski (CGY), 3. E. Pettersson (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 18:24 0 2 2 0 0 3 0
R. Pánik (ARI) 17:41 0 0 0 -1 2 0 2
Z. Chára (BOS) 19:25 0 0 0 -1 0 0 2
E. Černák (TBL) 18:28 0 0 0 0 0 1 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mohlo by sa Colorado definitívne rozlúčiť s ruskou hviezdou? Ruský obranca si rypol do NHL: Chráni si svoju „investíciu“ Dopláca Slafkovský na spoluhráčov? Nie sú Caufield ani Suzuki, znie zo zámoria Je to tam: Slovenský reprezentant oslavuje po veľkej dráme! Tvrdý, pozoruhodný a s väčším potenciálom? Pospíšil zaujal v zámorí aj ako centerNHL oznámila prvého víťaza trofeje: Je ním kapitán Rangers! Edmonton urobil veľké zmeny, dotkli sa aj superhviezd! Wild končia zmluvu s ruským útočníkomTampa Bay podpísala zmluvu s mladým produktívnym Fínom Aréna v Edmontone v závere stíchla, potom burácala! Bruins stále žijú Slafkovský už nevyzeral ako Bambi na korčuliach: Toto sú jeho tri sezónne highlighty Hrozí Slovákovi v NHL výmena? Černák sa môže stať obeťou čísel Slovenský juniorský reprezentant siaha v zámorí po veľkom úspechu + videoExpert: Excelentný Pospíšil, Nemec lepší ako Hughes. Tohto Slováka zbožňujem! Maple Leafs zaujali aj veľké mená. S týmito dvoma trénermi sa streliMohli by Canadiens vymeniť celkovú piatu voľbu na drafte? Za čo? Potrebujeme viac zákrokov, povedal tréner Oilers. Koho dnes pošle do brány?NHL začne zverejňovať víťazov trofejí. Tie najprestížnejšie sa odhalia naraz v Las VegasNeprešla testom na drogy: Colorado prichádza o hviezdu, ktorá v play-off žiarila! Obrancov Canucks vyšiel atak na McDavida draho: Jeden dostal pokutu, jeden je suspendovaný! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies