Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Slováci v NHL

Hossa strelil 2 góly, Detroit vyrovnal stav série

Marián Hossa strelil dva góly a pomohol Red Wings k víťazstvu 6:3 nad Anaheimom, vďaka ktorému je stav série vyrovnaný 2:2. Za rovnakého stavu sa do Vancouveru presunie aj semifinálová séria Západnej konferencie medzi Canucks a Blackhawks.

Anaheim Ducks - Detroit Red Wings 3:6 (stav série: 2-2)
Obhajca titulu nedopustil, aby sa domov vracal s dvojzápasovým mankom. V štvrtom stretnutí série medzi Detroitom a Anaheimom sa zrodilo víťazstvo Red Wings 6:3 a piaty duel sa v sobotu v Detroite odohrá za nerozhodného stavu série 2:2. Obaja slovenskí hokejisti sa výrazne zapísali do diania stretnutia. Marián Hossa pomohol k víťazstvu dvoma gólmi a Tomáš Kopecký sa v tretej tretine pobil s Francoisom Beacheminom. Detroit bol v zápase opäť aktívnejším tímom a tentokrát sa to prejavilo aj na skóre. Každú tretinu získali Red Wings pomerom 2:1, pričom až na tretiu tretinu platilo, že sa v dvadsaťminútovke presadil dvakrát len jeden hráč Detroitu a za Anaheim skóroval rovnaký hráč. Skóre prvej i druhej tretiny otvoril domáci Corey Perry. V prvej však stav otočil Johan Franzen a v druhej na gól útočníka Ducks zareagoval Marián Hossa, ktorý strelil svoj tretí, resp. štvrtý gól v play-off. V tretej tretine svoje vedenie zvýraznili Red Wings zásluhou Mikaela Samuelssona. Anaheimu sa vďaka Scottovi Niedermayerovi podarilo znížiť, čo im v závere zápasu umožnilo hrať bez brankára. Ani tá im k vyrovnaniu nepomohla a „červené krídla“ vďaka presnej strele Henrika Zetterberga uzavreli stav zápasu na 6:3. V bráne Anaheimu stál v posledných minútach Jean-Sebastien Giguere, ktorý zaznamenal 6 úspešných zákrokov. Medzi najaktívnejšími strelcami Detroitu nechýbal ani Hossa, ktorý na strelenie dvoch gólov potreboval šesť pokusov. Zo zápasu si odniesol aj dva plusové body a stal sa druhou hviezdou zápasu. Kopecký zaznamenal jeden plusový bod.

Chicago Blackhawks – Vancouver Canucks 2:1 PP (stav série: 2-2)
Andrew Ladd bol v pravý čas na pravom mieste. Keď puk z hokejky spoluhráča Dava Bollanda letel k bráne, Ladd bol priamo pred brankárom Canucks Robertom Luongom a nahodenú strelu tečoval priamo do brány. V tretej minúte predĺženia tak ľavý krídelník Chicaga rozhodol o víťazstve 2:1, vďaka ktorému je semifinálová séria Západnej konferencie opäť vyrovnaná, tentokrát 2:2 na zápasy. Skóre štvrtého stretnutia otvoril v 29. minúte Darcy Hordichuk. Hostia sa od tohto momentu už strelecky nepresadili. Ďalší gól prišiel až v 58. minúte, kedy pre Blackhawks zariadil predĺženie Martin Havlát. Aj pri tomto góle stál autor víťazného gólu Andrew Ladd, ktorý sa s dvoma bodmi za gól a asistenciu stal prvou hviezdou duelu. Chicago bolo strelecky aktívnejšie, keď na bránu hostí vyslalo 28 striel. Nikolai Khabibulin zaknihoval 14 zákrokov, pričom čelil 15 strelám. Piaty zápas je na programe v sobotu vo Vancouveri a Canucks sa budú musieť dať dohromady po prehre v zápase, v ktorom herne za svojim súperom zaostávali.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Hossa (DET) 16:11 2 0 2 +2 6 0
Tomáš Kopecký (DET) 07:31 0 0 0 +1 0 5




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies