Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:00info
BOS
TOR
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Reprezentácia

Bielorusko bude hostiť MS 2014

Piatok, 8. mája 2009, dosiahlo Bielorusko víťazstvo vo voľbách dejiska majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2014. Kandidatúra s mottom „Vitajte v mladej hokejovej krajine“ získala 75 hlasov a jasne predčila Maďarsko (24 hlasov), Ukrajinu a Lotyšsko (po 3).

Bielorusko už raz kandidovalo na majstrovstvá sveta v hokeji. Vlani sa neúspešne pokúšalo o zisk MS 2013 s dejiskami Minsk a Bobrujsk. Oproti vlaňajšku Bielorusi zmenili kandidatúru a do súboja išli s prísľubom dvoch nových, moderných hál v hlavnom 1,8-miliónovom meste Minsk.

„Usporiadanie šampionátu nepomôže len našej ekonomike, ale tiež to posunie bieloruský hokej na úplne iný level,“ netajil spokojnosť prezident bieloruskej hokejovej federácie Vladimir Naumov. „Naši fanúšikovia túžia vidieť svojich idolov, na vlastné oči ich obdivovať, učiť sa od nich, preberať zvyky a položiť základy pre budúce víťazstvá.“

„Toto je najlepší deň bieloruského hokeja. Možno i najlepší deň v histórii celého športu v Bielorusku,“ povedal Sergej Gončarov, generálny sekretár bieloruskej hokejovej federácie.

Bielorusko, presnejšie Minsk predstaví svetu dve zbrusu nové arény. Prvou bude pätnásťtisícová Minsk Arena, ktorej stavba už finišuje. Svoje brány svetu otvorí už v decembri tohto roka a svoje domáce zápasy tu bude hostiť klub KHL, Dynamo Minsk. Minsk Aréna však nebude len strediskom hokeja. Bude to veľký športový komplex, ktorý bude obsahovať rýchlokorčuliarsku dráhu, velodróm a dve praktické klziská. Navyše vo vnútri arény bude stáť mohutný ukazovateľ skóre v tvare osemuholníka s veľkými LED obrazovkami.

Ako druhé, sekundárne dejisko bude Čižovka Arena. Výstavbu tejto 8-tisícovej haly garantoval samotný starosta Minsku. Dátum jeho začiatku stanovil na júl 2009. Síce Čižovka Arena bude v rovnakom meste ako Minsk Arena, podobné ťahy ako boli pred troma rokmi v Rige (zápasy jednej skupiny neboli v jednej hale) nebudú možné. Obe arény totiž delí od seba až 18 kilometrov a ležia na opačných koncoch mesta! Otvorenie Čižovka Areny je plánované na december 2010 a celý komplex by mal obsahovať aj tréningovú halu a hotel.

Celkové náklady na majstrovstvá teraz odborníci odhadujú na 11,4 milióna €. Bielorusko bude 18. krajinou, ktorá bude hostiť majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies