Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Slováci v NHL

Draft 2009: Popredné pozície nakoniec jasné nie sú

Vlani bolo prakticky jasné, že sa v tohtoročnom drafte bude rozhodovať medzi Tavaresom a Hedmanom. Po majstrovstvách sveta juniorov v Ottawe bolo prakticky jasné, že jednotkou bude John Tavares. Mesiac pred draftom nakoniec jasné nie je prakticky nič.

John Tavares, Victor Hedman a Matt Duchene. Jeden z tejto trojice bude o menej ako 40 dní vyhlásený v Montreale za jednotku vstupného draftu NHL 2009. Hlavne meno Matta Duchena je prekvapením. Ten sa totiž prezentoval v play-off juniorskej OHL skvelými výkonmi, ktoré dopomohli i jeho tímu Brampton Battalion k postupu do finále OHL. Duchene sa tak zrazu stal čiernym koňom draftu.

Naopak výkony Johna Tavaresa, ktorý pred pár týždňami bol favorit číslo jeden, neboli v play-off OHL dobré, čo vyvolalo otázky ohľadom jeho výkonov v rozhodujúcich momentoch. Preto u niektorých skautoch klesol z prvej priečky.

Victor Hedman si udržuje počas sezóny konštantnú výkonnosť, a práve nevýrazné výkony Tavaresa vrátili Hedmana späť do hry o pozíciu jednotky v drafte. „Dvojmetrový obranca so skvelou hrou do telo, ktorý dokáže podržať puk,“ hovorí jeden zo skautov. „Čo viac si želať?“

Síce sa pozície na prvých priečkach od rôznych agentúr a skautov líšia, v každej figuruje na prvých troch priečkach práve Tavares, Hedman a Duchene.

Ostatné priečky sú už naozaj vyrovnané. Renomovaný časopis The Hockey News vidí na štvrtej pozícii obrancu Jareda Cowena, International Scouting Service (ISS) vo svojom májovom vydaní draftového rebríčka Magnusa Svenssona-Pääjärviho, odborníci Brad Holland a Adam Kimelman zas Evandera Kanea. Kto nakoniec zakotví v Atlante je teda veľká záhada.

Z pohľadu Slovákov je tento rok draft miernym prebudením zo zlého sna. Po troch neplodných rokoch vrátane vlaňajšieho fiaska, kedy nebol draftovaný ani jeden Slovák, sa tento rok možno dočkáme hráča v 1. kole. Pravdepodobnejšie však je, že Richard Pánik a Tomáš Tatar, naše dva najlepšie prospekty, budú draftovaní v 2. kole.

Ani ISS, ani The Hockey News, ani Brad Holland, a ani Adam Kimelman nevidia žiadneho Slováka v Top 30, ktorá zaručuje prvé kolo. Ale The Hockey News pridelilo Richardovi Pánikovi len o miesto horšiu priečku, teda 31. pozíciu.

V súvislosti s Richardom Pánikom sa na začiatku sezóny skloňovala najlepšia desiatka draftu, ale nevydarená sezóna zapríčinená aj zraneniami odsunula Richarda na nižšie priečky. Navyše na majstrovstvách sveta juniorov bol v tieni Tomáša Tatara a Jaroslava Janusa, a i keď bol štvrtý najproduktívnejší hráč prekvapenia turnaja, skauti čakali od neho viac ako päť bodov v siedmych zápasoch.

Naopak Tomáš Tatar sa v rebríčkoch stále posúval dopredu. Na majstrovstvách sveta juniorov bol piaty najproduktívnejší hráč za hviezdami turnaja, Cody Hodgsonom, Johnom Tavaresom, Jordanom Eberlem a Nikitom Filatovom.

Tatar vyskočil výrazne prakticky len v tejto sezóne, a tak ho doteraz skauti veľmi nesledovali. A to má za dôsledok isté pochybnosti o kvalite Tomáša. O tom jasne hovoria aj dva protichodné názory dvoch skautov v The Hockey News. Zatiaľčo jeden hovorí o tom, že jeho výkony boli na MSJ len dočasnou formou, druhý vyzdvihuje Tatarove výkony počas celej sezóny a aj v play-off Slovnaft extraligy v drese Zvolena. Práve aj pre túto nejednotnosť The Hockey News pridelilo dubnickému rodákovi 51. miesto.

V prvej stovke rebríčka The Hockey News figuruje ešte jedno slovenské meno - Marek Hrivík na 89. mieste. Do prvej stovky sa tak nezmestili ďalší slovenskí hráči ako Jaroslav Janus, Andrej Kudrna či Andrej Šťastný, u ktorých je reálna šanca, že budú draftovaní.

Ako budú jednotlivé tímy ťahať hráčov v prvom kole?
1. New York Islanders
2. Tampa Bay Lightning
3. Colorado Avalanche
4. Atlanta Thrashers
5. Los Angeles Kings
6. Phoenix Coyotes
7. Toronto Maple Leafs
8. Dallas Stars
9. Ottawa Senators
10. Edmonton Oilers
11. Nashville Predators
12. Minnesota Wild
13. Buffalo Sabres
14. Florida Panthers
15. Anaheim Ducks
16. Columbus Blue Jackets
17. St. Louis Blues
18. Montreal Canadiens
19. New York Rangers
20. Calgary Flames
21. Philadelphia Flyers
22. Vancouver Canucks
23. New Jersey Devils
24. Washington Capitals
25. Boston Bruins
26. New York Islanders (voľba získana od San José)

Zvyšné štyri pozície budú dopĺňané podľa výsledkov v play-off.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies