Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
20. 03.
kurzy
00:30info
WSH
TOR
NHL live
01:00info
DAL
ARI
03:00info
LAK
MIN
«

Sumáre

Černák a Pánik viedli svoj tím, Avalanche demontovali Blues

V piatok sa v NHL odohralo päť zápasov a v dvoch si zahrali Slováci. Nebodovali, ale všetci traja sa tešili z výhier. Tú oslávila aj Ottawa. Videli sme debakel, hetrik i čisté konto.

BUF - WSH 1:2

Vaněček zažil úspešný debut v NHL, Chára opäť odohral cez 20 minút

Zdeno Chára bol v druhom zápase za dva dni schopný opäť odohrať cez 20 minút. Prezentoval sa troma strelami, dvoma bodyčekmi, jedným blokom a pripísal si aj plusový bod a dve trestné minúty za držanie. Opäť sa tešil z výhry. Washington zdolal Buffalo tesne 2:1 vďaka 30 zákrokom Víta Vaněčka a gólom Jakuba Vránu a dvojbodového Toma Wilsona. Český gólman pritom zažil svoj premiérový štart v NHL. Richard Pánik odohral 12 a pol minúty a viedol svoj tím so štyrmi bodyčekmi. O gól Sabres, ktorí boli strelecky aktívnejší, sa postaral Rasmus Ristolainen. Linus Ullmark opustil duel s 19 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Vrána (WSH), 2. L. Eller (WSH), 3. R. Ristolainen (BUF)

TBL - CHI 5:2

Tampa Bay opäť strelila Chicagu 5 gólov

Tampa Bay sa stala štvrtým obhajcom titulu za ostatných 30 rokov, ktorý v prvých dvoch zápasoch sezóny strelil minimálne 10 gólov (PIT 1992/93, DET 1997/98, WSH 2019/20), keď v piatok zdolala Chicago 5:2. Ondřej Palát, Alex Killorn a Blake Coleman vypracovali v druhej tretine trojgólové vedenie. To ešte do prestávky skresali dvojbodový Alex DeBrincat a Patrick Kane. V tretej tretine vedenie Lightning zveľadili Yanni Gourde a Steven Stamkos. Všetci autori gólov „Bolts“ s výnimkou Killorna pridali aj po asistencii. Obaja brankári, Andrej Vasilevskij i Collin Delia, čelili 37 strelám. V akcii nechýbal ani slovenský obranca Erik Černák, ktorý odohral 21 minút. Pripísal si dva plusové body, štyri strely a jeden blok. V oslabeniach odohral štyri minúty a dve sekundy, aby v nich spolu s McDonaghom viedol svoj tím.

Článok pokračuje pod reklamou

Vasilevskij vytasil v zúfalstve aj takýto zákrok:

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij, 2. B. Coleman, 3. V. Hedman (všetci TBL)

OTT - TOR 5:3

Ottawe vyšiel otvárací duel proti rivalovi

„Nová“ Ottawa potvrdila vyššie očakávania fanúšikov a vo svojom prvom zápase za 310 dní zdolala provinčného rivala z Toronta pomerom 5:3. Brady Tkachuk zaznamenal gól a dve asistencie a darilo sa aj debutantom v drese Senators – Austin Watson a Derek Stepan skórovali, Matt Murray kryl 20 striel. Skórovali aj Thomas Chabot a Chris Tierney. Debutant Tim Stützle, ktorý oslavoval 19. narodeniny, zaznamenal jednu strelu a odohral niečo cez 12 minút. Maple Leafs dvakrát viedli o gól. O ich góly sa postarali Zach Hyman, Alex Kerfoot a dvojbodový John Tavares. Hyman a Tavares skórovali v presilovke. Frederik Andersen čelil 24 strelám. Ottawa vyhrala šiesty otvárací zápas sezóny, v ktorom prehrávala. Štyrikrát sa jej to podarilo proti Torontu. Oba tímy sa stretnú aj v nedeľu. Colin White, vlani center prvého útoku Senators, bol zdravým náhradníkom.

Hyman trafil puk vo vzduchu, aby otvoril skóre:

Hviezdy duelu: 1. B. Tkachuk (OTT), 2. T. Chabot (OTT), 3. J. Tavares (TOR)

PHI - PIT 5:2

Konecny a Hart doviedli Flyers k ďalšej výhre nad Penguins

Pennsylvánske derby dopadlo opäť lepšie pre Philadelphiu a to najmä vďaka dvom mužom. Carter Hart zneškodnil 31 striel a Travis Konecny dosiahol hetrik a asistenciu, aby doviedli svoj tím k výhre 5:2 nad Pittsburghom, ktorý s Flyers prehral aj v stredu. Do čierneho sa trafil aj Ivan Provorov, skóre uzavrel strelou do prázdnej brány Oskar Lindblom. O góly Penguins sa v rozmedzí 32 sekúnd prvej tretiny postarali Sidney Crosby a Brandon Tanev. Znížili stav na 2:3. Tristan Jarry inkasoval tri góly zo šiestich striel, Casey DeSmith od 12. minúty jeden z 13 striel. „Pozitívom je, že máme štyri body. Je vždy ťažké poraziť tímy v dvoch dueloch po sebe, ale určite sme mali aj šťastie. Myslím si, že boli lepším tímom,“ povedal Jakub Voráček, ktorý zaznamenal dve asistencie. Duel nedohral Sean Couturier. Jeho tím strelil v prvých dvoch dueloch sezóny 11 gólov. Naposledy ich toľko v prvých dvoch dueloch dosiahol v sezóne 1982/83 (12).


Hviezdy duelu: 1. T. Konecny (PHI), 2. C. Hart (PHI), 3. O. Lindblom (PHI)

COL - STL 8:0

Perfektný odplata Colorada a 5 presilovkých gólov

Colorado prehralo úvodný zápas sezóny so St. Louis 1:4. V piatok chcelo revanš a ten bol nakoniec poriadny. Po bezgólovej prvej tretine prišla druhá, v ktorej Avalanche strelili štyri góly. Ďalšie štyri pridali v tretej tretine, aby nakoniec vyhrali 8:0. Čisté konto vychytal Philipp Grubauer, ktorý kryl 20 striel. Dôležité boli presilovky – denverský tím ich hral sedem a päť využil - vyrovnal si tým klubový rekord. Dva góly strelil Gabriel Landeskog, aby ako siedmy hráč v klubovej histórii dosiahol 200. gól v kariére. Mikko Rantanen strelil svoj 100. gól v NHL a pridal asistenciu, Nathan MacKinnon skončil s bilanciou 1+0 a Cale Makar nazbieral tri asistencie, aby po štvrtýkrát v kariére zažil trojbodový večer. Andre Burakovsky, Nazem Kadri, Joones Donskoi a Devon Toews sa tiež tešili z gólov. Jordan Binnington inkasoval štyri góly z 24 striel, Ville Husso štyri z 11 striel.

200. gól v NHL pre Landeskoga:

Hviezdy duelu: -

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 21:05 0 0 0 +2 0 4 0
R. Pánik (WSH) 12:24 0 0 0 0 0 0 4
Z. Chára (WSH) 20:06 0 0 0 +1 2 3 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Rebríček experta: Uvidíme na drafte 2025 návrat Slováka do prvého kola? Zomrel bývalý hráč Penguins. Mal len 42 rokov Blíži sa play-off. Dvorský má fantastickú formu, no darilo sa viacerým SlovákomVšetci Slováci bodovali, štyria zahviezdili. Najproduktívnejší boli Kelemen a Koch Ovečkin chytil druhý dych: Napodobnil dve veľké legendy, toto dokázal ako prvý v histórii! + video Opäť sa stretávajú generálni manažéri tímov NHL. Čo je kľúčovým bodom programu? Rangers prišli na niekoľko týždňov o obrancu. Naplnili sa obavy? Kariéru končí hráč s 1000+ duelmi v NHL. Bol aj najužitočnejším hráčom zápasu hviezdRuský obranca bol suspendovaný za svoj čin z floridského derby Montreal preradil svoju jednotku draftu z Európy do AHL. Ako zareagoval Slafkovský?Flames, Oilers a Wild podpisovali zmluvy s mladíkmi Pospíšil otvorene o škandále: Veľká škoda, čo sa udialo. Bola to hlúposť Dvom Slovákom sa play-off vzdialilo, jeden je už na postupovej priečke! Kňažko nebodoval ani sa netešil z výhry Zlá správa: Anaheim priniesol nemilú novinku o Regendovi Vytvorí Nemec rekord? Ak by skončil ročník teraz, bol by jeho! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies