Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
NHL live
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
03:30info
VGK
DAL
«

Magazín

Daniel Carcillo - najtrestanejší hráč sezóny

Najvylučovanejším hráčom uplynulej sezóny NHL sa stal ľavý krídelník Daniel Carcillo, ktorý v dresoch Phoenixu a Philadelphie nazbieral spolu 254 trestných minút.

Daniel Carcillo
Daniel CarcilloKlub 2008/09: Phoenix Coyotes, Philadelphia Flyers
Pozícia: ľavý krídelník
Vek: 24
Body 2008/09: 14 (3+11) v 74 zápasoch
Plat v sezóne 2008/09: 850 000 USD

Dvadsaťštyriročný Carcillo nepatrí k najofenzívnejším útočníkom ligy a jeho produktivita sa nešplhá k závratným číslam, avšak predsa sa uňho nájde oblasť, ktorá mu zaručuje dominantné postavenia v NHL. V uplynulej sezóne sa stal najvylučovanejším hráčom.

Daniel Carcillo

Tvrdá hra Carcillovi nie je cudzia

Carcillo strávil sezónu 2008/09 v dvoch tímoch. Začínal ju v drese Phoenixu a ukončoval v play-off, do ktorého sa dostal s tímom Philadelphie. V sezóne strelil tri góly, pridal 11 asistencií a zaknihoval aj 254 trestných minút. V lige sa nenašiel iný hokejista, ktorému by sa podarilo prekročiť hranicu 200 trestných minút.

Nie je to však jeho osobné maximum. V sezóne 2007/08 odohral v prvom tíme Coyotes 57 zápasov, v ktorých bol schopný nazbierať 324 trestných minút! S úsmevom sa tak dá povedať, že sa z neho stal lepší chlapec. Jeho priemer 5,68 trestných minút na zápas v poslednom ročníku poklesol na 3,43.

Tento priemer výrazne prevýšil v niekoľkých zápasoch a až v siedmich prípadoch nazbieral viac ako 10 trestných minút. Najviac zaknihoval 4. apríla v zápase proti Ottawe, v ktorom stihol odohrať len 82 sekúnd. Najskôr bol vylúčený za vrazenie na mantinel, potom obdržal dvojminútový trest za nešportové správanie, zároveň dostal desaťminútový osobný trest a vylúčenie do konca stretnutia. Spolu teda 24 trestných minút.

Daniel Carcillo je kanadský útočník, ktorý sa narodil 28. januára 1985 v meste King City, ktoré leží v kanadskej provincii Ontário. A práve v miestnej OHL strávil väčšinu svojej juniorskej kariéry v tímoch Sarnia Sting a Missisauga Ice Dogs.

Už ako nádejný junior sa prezentoval tvrdou hrou a v mnohom pripomína Seana Averyho. Dokáže narúšať útoky súpera, je jedným z najlepších hráčov v hre do tela a nebojí sa zhodiť rukavice ani proti robustnejším súperom. Tieto vlastnosti zaujali aj skautov klubov NHL.

Draftovaný bol v roku 2003, kedy si ho z celkového 73. miesta vybral tím Pittsburgh Penguins. 180 centimetrov merajúci a 95 kilogramov vážiaci krídelník strávil svoju kariéru hráča National Hockey League vo Phoenixe a vo Philadelphii. Profesionálny debut zažil v sezóne 2005/06 v AHL, kde obliekal dres tímu Wilkes-Barre Penguins.

Organizáciu Pittsburgh Penguins opustil vo februári 2007, kedy ho klub vymenil do Phoenixu za Georgesa Laraqua. V Coyotes odohral dve úplne sezóny a v priebehu tej tretej bol vymenený do Philadelphie za Scottieho Upshalla a voľbu v drafte.

S Flyers sa prebojoval aj do play-off, v ktorom strelil svoj prvý gól v drese nového tímu. Bol to zároveň jeho premiérový presný zásah vo vyraďovacích súbojoch, do ktorých sa prebojoval rovnako po prvýkrát.

Aj keď počet jeho trestných minút v nedávno skončenej sezóne poklesol, počet jeho bitiek vzrástol. Kým v sezóne 2007/08 sa pobil 19-krát, o rok neskôr to bolo 22-krát počas základnej časti a raz aj v play-off. Z 23 pästných súbojov vzišiel ako víťaz 13-krát a prehral len päť bitiek.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalCapitals vypadol pre zápas o prežitie obranca. Zažije debut Švéd?Obranca Predators bude absentovať, útočník dostal trest od NHL + videoŠťastie v nešťastí: Vyzeralo to hrôzostrašne, ale rezná rana obrancu Jets nie je až taká vážna Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies