Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
«

Sumáre

Černák sa opäť tešil. Bol ako stroj na bodyčeky

V piaty pracovný deň sa v NHL odohralo päť zápasov. Erik Černák bol v nich jediným slovenským zástupcom.


TBL - DET 3:1

Tampa opäť zdolala Detroit, Černák strojom na bodyčeky

Detroit síce otvoril skóre vďaka Vladislavovi Namestnikovovi, ale nakoniec to dopadlo tak, ako to v ostatnom čase u neho býva – prehrou. Už ôsmou po sebe. Pat Maroon vyrovnal skóre a Barclay Goodrow strelil ďalšie dva góly, aby si Tampa Bay víťazstvom 3:1 predĺžila víťaznú sériu na štyri zápasy. Doma pritom zdolala Red Wings v 16. zápase po sebe od 12. decembra 2013 – dlhšiu sériu nikto v NHL aktuálne proti žiadnemu súperovi neťahá (Philadelphia ťahá rovnako dlhú proti Chicagu). Raz asistoval aj Brayden Point, ktorý bodoval v deviatich domácich zápasoch proti Detroitu po sebe. Svoje desiate víťazstvo proti „červeno-bielym“ po sebe dosiahol Andrej Vasilevskij, ktorý urobil 27 zákrokov. Thomas Greiss inkasoval dva góly z 31 striel. Dvakrát ho ohrozil aj slovenský obranca Erik Černák, ktorý patril medzi najviac bodyčekujúcich hráčov noci (skončil druhý za Radkom Gudasom, ktorý urobil 9 bodyčekov), viedol zápas so 7 „hitmi“. V akcii strávil niečo cez 20 minút a pripísal si aj plusový bod a dva bloky. Po jednom z bodyčekov košického rodáka opustil duel Sam Gagner.

Takto Gagner utrpel zranenie:


Greiss sa blysol aj takýmto zákrokom:

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij, 2. M. Sergačov, 3. B. Goodrow (všetci TBL)

Článok pokračuje pod reklamou

PHI - BOS 1:2

Dva zlepené góly pomohli Bruinsk výhre nad Flyers

Brad Marchand a Sean Kuraly skórovali v rozmedzí 27 sekúnd 53. minúty, aby otočili stav a rozhodli o výhre Bostonu 2:1 nad Philadelphiou. K tretej výhre v sérii a siedmej z posledných ôsmich duelov (7-0-1) pomohlo aj 23 zákrokov Tuukka Raska, ktorého prekonal len James van Riemsdyk. Joel Farabee neuspel z trestného strieľania. Brian Elliott opustil duel s 21 zákrokmi. Bruins strelili už 19 gólov v tretej tretine, s čím spolu s Vancouverom vedú ligu. Marchand si gólom predĺžil bodovú sériu na osem zápasov a už len jeden mu chýba od vyrovnania Johnnyho Gaudreaua z Calgary, ktorý zatiaľ ťahal najdlhšiu bodovú sériu v ročníku. Patrice Bergeron odohral svoj 1100. zápas v NHL – viac v drese Bostonu ich odohrali len Ray Bourque (1518) a Johnny Bucyk (1436).


Hviezdy duelu: 1. S. Kuraly, 2. B. Marchand, 3. T. Rask (všetci BOS)

FLA - NSH 2:1

Florida opäť bodovala, Verhaerge rozhodol o výhre nad Predators

Aleksander Barkov zaznamenal gól a asistenciu, aby pomohol Floride zdolať Nashville 2:1 a predĺžiť jej bodovú sériu od začiatku sezóny na osem zápasov – okrem nej to dokázal len Washington. Barkov prvý gól strelil a na druhý prihrával Carterovi Verhaergeovi, ktorý tiež skončil s bilanciou 1+1. Jeho kapitán však dosiahol už svoj 104. viacbodový zápas v kariére, čím sa v historickom poradí tímu radí na tretie miesto za Jonathana Huberdeaua (117) a Olliho Jokinena (109). Chris Driedger kryl 24 striel, Pekka Rinne o 10 viac. Predators poslal do vedenia Colton Sissons, na ktorého však už nikto nenadviazal, a tak tím z Tennessee prehral tretí zápas z posledných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. A. Barkov (FLA), 2. C. Verhaeghe (FLA), 3. P. Rinne (NSH)

VGK - LAK 5:2

Vegas sa vrátilo do akcie víťazne

Nicholas Hague zaznamenal svoj prvý trojbodový výkon, keď s gólom a dvoma asistenciami pomohol Vegas zdolať Los Angeles 5:2 v prvom zápase po nútenej pauze. Druhý trojbodový zápas po sebe ako druhý hráč v histórii organizácie po Jonathanovi Marchessaultovi odohral Max Pacioretty, ktorý nazbieral tri asistencie. William Karlsson zaznamenal gól a dve asistencie, Marchessault a Mark Stone gól a asistenciu, Cody Glass gól. Stone pritom potreboval najmenej zápasov v histórii tímu k zisku 10. asistencie v sezóne – osem. Marc-Andre Fleury čelil 29 strelám, z ktorých ho prekonali Austin Wagner a Dustin Brown, ktorí v tretej tretine stiahli stratu Kings. Jonathan Quick inkasoval tri góly z 10 striel, Cal Petersen dva z 26.

Hviezdy duelu: 1. N. Hague, 2. M. Pacioretty, 3. W. Karlsson (všetci VGK)

ANA - SJS 4:5 SN

San Jose zdolalo Anaheim po nájazdoch, Marleau odohral 1732. zápas

Ryan Donato a Kevin Labanc premenil samostatné nájazdy a Martin Jones v nich nekapituloval a urobil 33 zákrokov, aby San Jose zdolalo Anaheim 5:4 v zápase, ktorý bol ako na hojdačke. Sharks viedli po góle Matta Nieta 1:0, ale do tretej tretiny vstupovali za stavu 1:3. Dokázali však stav otočiť a po góloch Logana Couturea, Evandera Kanea a Brenta Burnsa viedli 4:3. Bod pre Ducks následne zaistil Max Comtois svojím druhým gólom v zápase. Adam Henrique a Troy Terry strelili zvyšné góly Anaheimu, John Gibson opustil duel s 26 zákrokmi. Patrick Marleu odohral svoj 1732. zápas v NHL, čím sa osamostatnil na štvrtom mieste historického poradia pred Ronom Francisom. Nieto a Alexander Chmelevski sa stali tretím párom rodákov z Kalifornie, ktorý bodovali pri rovnakom góle. Tento týždeň sa to podarilo aj Jasonovi Zuckerovi a Chadovi Ruhwedelovi z Pittsburghu.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. E. Kane (SJS), 2. M. Comtois (ANA), 3. T. Terry (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 20:11 0 0 0 +1 0 2 7



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Kanadu povedie na majstrovstvách sveta tréner, pod ktorým si zahrali aj Slováci Čo sa to deje s Nylanderom? Viac svetla do záhady vniesol známy insider Ťažká rana: Útočník Hurricanes si už v play-off nezahrá Zahrá si na MS v lepšej nálade: Jeden z top mladíkov Chicaga podpísal dlhodobú zmluvuNHL zverejnila, kedy bude odhaľovať finalistov na výročné ocenenia Porovnávanie nekončí: Slafkovský je lepší ako tieto dve draftové jednotky, tvrdí expert Černák bodoval, bodyčekoval ostošesť a je bližšie k MS. Prvé tímy čelia vyradeniuV hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies