Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:00info
EDM
VAN
NHL live
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
NHL live
19. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Crosby hetrikom vyhnal Haláka z brány

Desať stretnutí sa odohralo v noci zo stredy na štvrtok. V akcii sa predstavili traja slovenskí hokejisti, z ktorých ani jeden nebodoval. Jaroslav Halák vo svojom piatom zápase v rade musel striedať a jeho tím podľahol Penguins 1:6.

Sidney Crosby sa dostáva do formy. Svedčí o tom aj jeho výkon z nočného zápasu, na ktorý však nebude rád spomínať slovenský brankár Jaroslav Halák, proti ktorému sa kapitánovi Penguins podarilo streliť hetrik. Halák inkasoval štyri góly z 23 striel pred tým, než v tretej tretine prenechal svoje miesto v bráne Careymu Priceovi. Crosby dosiahol svoj tretí hetrik v kariére v 33. minúte a Haláka prekonal ešte Michael Rupp. Alex Goligoski a Chris Kunitz prekonali v tretej tretine Pricea a Pittsburgh sa mohol tešiť z víťazstva 6:1. Jediný gól Canadiens strelil Tomáš Plekanec. Prvý útok Penguins - Crosby (3+0), Kunitz (1+3) a Guerin (0+3) - nazbieral desať bodov. Crosby je známy skôr ako nahrávač, v tejto sezóne však už strelil 9 gólov a má nábeh na 62. „Ak mu dáte šancu, tak strelí gól,“ povedal po zápase smutný Halák, na ktoré nadviazal obranca Hal Gill: „Urobili sme chyby. Stratili sme pár pukov a z toho Crosby ťažil. Čakal na to a potom to zúžitkoval.“

Duel medzi San Jose a Los Angeles sa musel rozhodnúť až v v šiestej sérii samostatných nájazdoch, v ktorých bonusový bod získali Sharks, keď sa úspešne presadil Ryane Clowe. V normálnom hracom čase veľa gólov nepadlo a po 60 minútach svietil na ukazovateľovi skóre stav 1:1. Gól Sharks dosiahol Patrick Marleau, gól Kings mal na svedomí Alexander Frolov. Michal Handzuš odohral 17 a pol minúty a do štatistík si pripísal plusový bod a dve trestné minúty. V nájazdoch bol jedným z trojice úspešných zakončovateľov. V zápase sa udelili len štyri dvojminútové tresty. Nabokov zastavil 28 striel Kings a zaknihoval svoje 23. víťazstvo proti Los Angeles. Žiadny iný tím nedokázal zdolať tak často.

Marek Svatoš bol posledným Slovákom, ktorý sa predstavil v akcii a asi najspokojnejším. Colorado totiž získalo dva body za víťazstvo 3:2 v zápase proti Calgary. Víťazný gól Avalanche strelil v tretej tretine Wojtek Wolski a Craig Anderson sa stal prvou hviezdu zápasu po tom, čo zastavil 30 striel Flames. Prekonali ho len Jarome Iginla a Olli Jokinen, ktorí sa presadili v rozmedzí 15 sekúnd od prvej do druhej minúty prvej tretine. Ešte v nej sa Coloradu podarilo vyrovnať, keď sa z gólov tešili David Kočí a David Jones. Svatoš v stretnutí odohral takmer 13 minút a zaznamenal mínusový bod, jednu strelu na bránu a dve trestné minúty. Kočí odohral 4 minúty a strelil svoj druhý gól v kariére. „Máme tu dobrý mix hráčov a vášeň u mladých chlapcov je dobrá pre nás, pretože prináša energiu do našej hry,“ povedal český bitkár, ktorý sa strelecky presadil po 76 dueloch.

Článok pokračuje pod reklamou

Rangers si bez Mariána Gáboríka v newyorskom derby nedokázali poradiť s Islanders a na Long Islande prehrali 1:3. Víťazný gól domácich strelil Kyle Okposo a presadili sa aj Matt Moulson a John Tavares. Dwayne Roloson zastavil 34 striel a tiež sa výrazne zaslúžil o prvé víťazstvo tímu v normálnom hracom čase. Jediný gól Rangers strelil P.A. Parenteau, ktorý strelil prvý gól v NHL. Parenteau bol povolaný z farmy, aby v zostave nahradil miesto vzniknuté absenciou Gáboríka.

Toronto akoby s príchodom Jonasa Gustavssona ožilo. Pre prvom víťazstve v sezóne nebolo ďaleko k druhému v nočnom stretnutí proti Dallasu. V 58. minúte vynútil pre Stars predĺženie Mike Ribeiro, aby sa v jeho tretej minúte podarilo po dorážke streliť víťazný gól Jamesovi Nealovi. Stars zdolali Maple Leafs 4:3, Turco zastavil 33 striel kanadského tímu. Gustavsson o jednu menej.

Tri góly v druhej tretine pomohli Senators k tesnému víťazstvu nad Floridou 4:3. Senators vyhrali druhú tretinu 3:1, keď sa o tri góly v rade postarali Daniel Alfredsson, Nick Foligno a Jarkko Ruutu, ktorého gól bol víťazným. V prvej tretine sa presadil ešte Mike Fisher, ktorý vyrovnával na 1:1. Skóre stretnutia otvoril Steve Reinprecht a ďalšie góly Panthers dosiahli Stpehen Weiss a Bryan McCabe.

Jerred Smithson strelil v strede tretej tretiny gól v oslabení, aby zariadil pre Nashville druhé víťazstvo v normálnom hracom čase v tejto sezóne, keď aj vďaka nemu Predators porazili Minnesotu 4:3. J.P. Dumont, Shea Weber a Mike Santorelli sa tiež presadili za hostí. Brent Burns, Cal Clutterbuck a Owen Nolan sa v priebehu dvoch minút na začiatku druhej tretiny tešili z gólov, ktoré vyhnali z brány Nashvillu Dana Ellisa.

Phoenix zdolal vonku Columbus 4:1. Zásluhu na tom mali aj českí hokejisti, keď sa Martin Hanzal, Zbynek Michálek a Robert Lang presadili v presilovkách. Ďalší gól pridal James Vandermeer, Keith Yandle zaknihoval tri asistencie a Jason LaBarbera urobil 31 zákrokov. Prekonať ho dokázal len Derick Brassard.

V Newarku sa podarilo Buffalu zdolať New Jersey 4:1, vďaka čomu Sabres vylepšili svoju bilanciu v zápasoch hraných na klziskách súperov na 4-0. Prvou hviezdou zápasu sa stal Ryan Miller, ktorá inkasoval len gól z hokejky Andyho Greena. Martin Brodeur vyťahoval puk z brány štyrikrát, keď ho z 27 striel prekonali Clarke MacArthur, Tim Kennedy, Paul Gaustad a Jason Pominville.

Ani strelecká prevaha 36:17 nezabránila Caroline k štvrtej prehre v normálnom hracom čase v posledných siedmich zápasoch. Tentokrát bol nad jej sily tím St. Louis Blues a brankár Chris Mason, ktorý zastavil 34 striel Hurricanes. O góly Blues sa postarali dvojgólový David Perron, Yan Stastny, Jay McClement a Andy McDonald. Za domácich sa presadili Joe Corvo a Scott Walker. Carolina prehrala 2:5 a jej bilancia z posledných siedmich zápasov je 0-4-3. Bluesmani majú vonku bilanciu 3-1-1.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (MON) 19/23 - - - - - -
Marek Svatoš (COL) 12:53 0 0 0 -1 1 2
Michal Handzuš (LAK) 17:25 0 0 0 +1 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies