Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
10. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
«

Sumáre

Štyria Slováci v akcii: Slafkovský prvou hviezdou. Vytvoril rekord!

Štvrtok bol v NHL bohatý na zápasy. V 12 sme videli aj štyroch Slovákov. Juraj Slafkovský sa stal prvou hviezdou zápasu, keď prvým gólom v kariére pomohol k výhre.

Highlighty noci
  • Slafkovský strelil prvý gól, prekonal Gáboríka
  • Tatar stále nebodoval, v akcii aj Regenda a Fehérváry
  • Dahlin vytvoril nový rekord NHL
  • Tuch a Svečnikov 3-góloví, McDavid a Nugent-Hopkins 4-bodoví
  • Comrie a Wedgewood kryli 40 striel, Sorokin, Jarry a Kuemper 39
  • Goligoski odohral 1000. zápas, Lucic 1100.
  • Wild a Sharks s prvou výhrou, Quinn uspel na Manhattane
  • Carolina, Calgary a Dallas prišli o neporaziteľnosť
  • Boudreau ani na šiesty pokus nedosiahol 600. výhru

MTL - ARI 6:2

Slafkovský pomohol Canadiens k výhre nad Coyotes gólom

Juraj Slafkovský sa dočkal. V piatom zápase kariéry strelil gól bez asistencie, aby pomohol Montrealu zdolať Arizonu pomerom 6:2. Po tom, čo sám získal puk, zvyšoval na 4:0 a bol za to ocenený postom prvej hviezdy zápasu. Odohral v ňom zatiaľ najviac minút – 14 a pol. Pripísal si aj plusový bod a prezentoval sa aj troma strelami a bodyčekom. Dostal menší trest za sekanie. Vo veku 18 rokov a 204 dní sa stal najmladším Slovákom v histórii s gólom - Marián Gáborík držal predošlý rekord s 18 rokmi a 235 dňami. Okrem neho skórovali aj Josh Anderson, Cole Caufield, Brendan Gallagher, z trestného strieľania Nick Suzuki a do prázdnej brány Sean Monahan. Jake Allen urobil 25 zákrokov, o jeden viac ako Connor Ingram. Z hráčov Coyotes, korigovali stav v tretej tretine J.J. Moser a dvojbodový Travis Boyd. Lawson Crouse dvakrát asistoval. Canadiens vyhrali druhý zápas po sebe, „Kojoti“ prehrali tretí zo štyroch.


Hviezdy duelu: 1. J. Slafkovský (MTL), 2. N. Suzuki (MTL), 3. B. Gallagher (MTL)

NYI - NJD 1:3

Palát dvojgólový pri výhre nad Islanders

Z víťazstva sa tešil aj Tomáš Tatar, ktorého New Jersey aj vďaka dvom gólom Ondřeja Paláta zdolalo Islanders 4:1. Do čierneho sa trafil aj Jack Hughes a do prázdnej brány Nico Hischier, ktorý zaznamenal aj dve asistencie. Dvakrát asistoval aj Jesper Bratt. Mackenzieho Blackwooda prekonal zo 17 striel len Anders Lee, ktorý mu zničil čisté konto v 57. minúte. Podstatne viac práce mal v bráne Iľja Sorokin, na ktorého smerovalo 42 striel. Štyri boli aj z hokejky Tatara, ktorý odohral rovných 14 minút aj s jedným blokom. Absolvoval tri vhadzovania a dve z nich vyhral.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. O. Palát (NJD), 2. J. Bratt (NJD), 3. J. Hughes (NJD)

BOS - ANA 2:1 SN

Hall rozhodol o výhre nad Ducks, Regenda späť v akcii

Útočník Pavol Regenda sa vrátil do zostavy Anaheimu, ale na ľade strávil len necelých osem minút. Predviedol jeden bodyček a jeden blok. Jeho tím prehral v Bostone 1:2 po nájazdoch, v ktorých uspel len Taylor Hall v štvrtej sérii. Hall strelil aj otvárací gól zápasu, na ktorý reagoval o tri a pol minúty neskôr Frank Vatrano. Linus Ullmark zaznamenal 30 zákrokov, John Gibson 35. Kým Bruins vyhrali štvrtý zápas z piatich, Ducks si pripísali štvrtú prehru po sebe. Menej času ako Regenda strávili na ľade len jeho spoluhráč Max Jones (07:38) a „Medveď“ Trent Frederic (07:13).

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. T. Hall (BOS), 2. F. Vatrano (ANA), 3. L. Ullmark (BOS)

OTT - WSH 5:2

Ottawa otočila súboj tímov z hlavných miest

Slováka sme videli ešte v súboji tímov z hlavných miest. Obranca Martin Fehérváry odohral niečo cez 17 minút s troma strelami a dvoma bodyčekmi pri prehre Washingtonu 2:5 s Ottawou. Jeho tím pritom viedol po prvej tretine o dva góly, keď dvojnásobnú presilovku využil T.J. Oshie a následne o 34 sekúnd neskôr bežnú Anthony Mantha. Stav v druhej tretine vyrovnal dvoma gólmi Drake Batherson – oba strelil v presilových hrách. Víťazný gól strelil v tretej tretine Shane Pinto a poistky do prázdnej brány ešte pridali Tyler Motte a Alex DeBrincat, ktorí pridali aj po asistencii. Dve zaznamenal Brady Tkachuk. Anton Forsberg pomohol k výhre 22 zákrokmi, Darcy Kuemper ich urobil až 39.

Hviezdy duelu: 1. D. Batherson (OTT), 2. S. Pinto (OTT), 3. D. Kuemper (WSH)

NYR - SJS 2:3 PP

Sharks sa v MSG dočkali prvej výhry v sezóne

Jaroslav Halák zo striedačky sledoval, ako jeho spoluhráči otočili stav a následne o vedenie prišli. Prvú výhru v sezóne si vybojovalo v šiestom zápase San Jose, ktorá vďaka gólu Erika Karlssona z úvodnej minúty predĺženia zdolalo Rangers 3:2. Karlsson pridal aj asistenciu, po góle strelili Logan Couture a Radim Šimek. K prvej výhre nad newyorským tímom od októbra 2017 a k ukončeniu sedemzápasovej série prehier vo vzájomných dueloch pomohol s 21 zákrokmi aj James Reimer. Toho prekonali Filip Chytil a Artemij Panarin, ktorý bodoval aj v piatom zápase od štartu sezóny, čo naposledy z hráčov tímu dokázal Brad Richards v ročníku 2011/12. S 11. bodom v sezóne tiež vyrovnal klubový rekord Roda Gilberta z ročníka 1971/72 v počte bodov v prvých piatich dueloch. Jeho krajan Igor Šesťorkin opustil duel s 24 zákrokmi. Symbolické je, že David Quinn zaknihoval prvú výhru na lavičke Sharks na ľade tímu, ktorý viedol predtým.

Hviezdy duelu: 1. E. Karlsson (SJS), 2. F. Chytil (NYR), 3. L. Couture (SJS)

TOR - DAL 3:2 PP

Robertson zažil vydarený sezónny debut pri výhre nad Stars

Nicholas Robertson strelil pri svojom sezónnom debute dva góly, pričom tým druhým rozhodol v predposlednej minúte nadstaveného času o výhre Toronta 3:2 nad Dallasom. Alexander Kerfoot sa tiež tešil z gólu, Michael Bunting dvakrát asistoval a Iľja Samsonov urobil 26 zákrokov. Viac práce mal Scott Wedgewood, ktorý zneškodnil 40 striel, ale na odvrátenie prvej prehry Stars v sezóne to nestačilo. Nepomohli ani góly Lukea Glendeninga a Tylera Seguina. Auston Matthews zaznamenal svoju 200. asistenciu v 412. dueli kariéry. Domáci John Tavares a Mitch Marner pre zmenu prvýkrát v sezóne nebodovali. V zápase sme videli súrodenecký súboj – Jason Robertson z Dallasu je bratom Nicholasa Robertsona. V kariére NHL zažili takéto stretnutie po druhý raz. V histórii NHL strelil v bratskom súboji svoj prvý gól v predĺžení v kariére už len Corb Denneny v roku 1921.

Robertson hrdinom pri sezónnom debute:

Hviezdy duelu: 1. N. Robertson (TOR), 2. M. Bunting (TOR), 3. S. Wedgewood (DAL)

PIT - LAK 6:1

Penguins zdolali Kings, Sullivan s jubilejnou výhrou

Pittsburgh zareagoval na prvú prehru v sezóne presvedčivým víťazstvom 6:1 nad Los Angeles, ktoré do zápasu vstupovalo s trojzápasovou víťaznou sériou. Tristan Jarry zneškodnil 39 striel a o nulu prišiel až v 58. minúte, keď vylúčenie Pierre-Oliviera Josepha potrestal Carl Grundstrom. O góly sa postaralo šesť rôznych hráčov – Jan Rutta, Jake Guentzel, Rickard Rakell, Jeff Carter, Ryan Poehling a Jeff Petry, ktorý pridal aj dve asistencie. Cal Petersen vydržal v bráne len jednu tretinu, počas ktorej inkasoval tri góly z deviatich striel. Jonathan Quick následne kryl 22 z 25 striel. Mike Sullivan zaknihoval 300. výhru na lavičke Penguins. Tí ako šiesty tím histórie a prvý od ročníka 1996/97 (Colorado) strelili minimálne šesť gólov v každom z prvých troch domácich zápasov sezóny.

Hviezdy duelu: 1. J. Petry (PIT), 2. T. Jarry (PIT), 3. J. Rutta (PIT)

CBJ - NSH 5:3

Columbus si v tretej tretine vystrieľal výhru nad Predators

Nashville nevie po návrate z Európy vyhrať. Nedokázal to ani vo štvrtok, kedy dokonca viedol 2:0 po góloch dvojbodového Tannera Jeannnota a Ryana Johansena, či 3:1, keď skóroval dvojbodový Jakov Trenin. Colton Sisson dvakrát asistoval. O výhre Columbusu 5:3 sa rozhodlo v tretej tretine, v ktorej na gól Jakea Beana z druhej dvadsaťminútovky nadviazali Justin Danforth, Nick Blankenburg a dvoma gólmi Johnny Gaudreau – druhý strelil do prázdnej brány. Blankenburg pridal aj asistenciu, dve si pripísal Jegor Činachov. Elvis Merzlinins kryl 23 striel, Kevin Lankinen 37. Predators prehrali štvrtý zápas v sérii.

Hviezdy duelu: 1. N. Blankenburg (CBJ), 2. J. Gaudreau (CBJ), 3. J. Danforth (CBJ)

MIN - VAN 4:3 PP

Wild zaknihovali prvú výhru, Canucks opäť prehrali

Dva tímy, ktoré ešte nevyhrali. V Minnesote sa nakoniec tešili domáci fanúšikovia, keď Kirill Kaprizov v štvrtej minúte predĺženie rozhodol o triumfe 4:3 nad Vancouverom, ktorý prehral piaty zápas po sebe. Wild si ukončili trojzápasovú sériu prehier aj vďaka dvom gólom Matsa Zuccarella a presnému zásahu Sama Steela. Kaprizov aj dvakrát asistoval, Zuccarello raz. Dve asistencie zaznamenal aj Calen Addison, Marc-Andre Fleury urobil 23 zákrokov. Víťazstvo privítal aj Alex Goligoski, ktorý nastúpil na svoj jubilejný 1000. zápas v kariére. Bo Horvat, Nils Aman a Dakota Joshua strelili góly Canucks, poslední dvaja menovaní raz aj asistovali a Thatcher Demko zastavil 33 striel. Bruce Boudreau mohol dosiahnuť 600. výhru v kariére už v šiestom zápase a Canucks aj pri piatej prehre v ročníku stratili vedenie, no tentoraz už nie viacgólové. Duel pre zranenia nedohrali hosťujúci Riley Stillman a domáci Jordan Greenway, ktorý zažíval sezónny debut po letnej operácii. Kaprizov strelil svoj 5. gól v predĺžení v kariére. Viac ich od jeho debutu v NHL (2020/21) strelili len DeBrincat (7) a McDavid (6).

Kaprizov rozhodol o prvej výhre:

Hviezdy duelu: 1. K. Kaprizov (MIN), 2. M. Zuccarello (MIN), 3. M. Fleury (MIN)

CGY - BUF 3:6

Dahlin prepísal históriu pri výhre nad Flames, Tuch s hetrikom

Rasmus Dahlin sa stal prvým obrancom histórie NHL, ktorý skóroval v každom z prvých štyroch zápasoch sezóny. Buffalu vo štvrtok pomohol zdolať doteraz neporazené Calgary 6:3. S hetrikom zažiaril Alex Tuch, tri asistencie nazbieral Vinnie Hinostroza. Do streleckej listiny sa zapísali aj Dylan Cozens a dvojbodový Casey Mittelstadt, Owen Power dvakrát asistoval a Eric Comrie kryl 40 striel. Prekonali ho Andrew Mangiapane, Trevor Lewis a Nikita Zadorov. Jacom Markstrom inkasoval tri góly z 12 striel a po prvej tretine ho nahradil Dan Vladař, ktorý kryl 17 z 19 striel. Flames hrali svoj štvrtý zápas v sezóne a ani v ňom Adam Ružička nenastúpil. Milan Lucic odohral 1100. zápas v kariére. Duel nedohral pre zranenie hosťujúci Henri Jokiharju.


Hviezdy duelu: 1. A. Tuch (BUF), 2. V. Hinostroza (BUF), 3. C. Mittelstadt (BUF)

EDM - CAR 6:4

Hetrik Svečnikova neporaziteľnosť neudržal, Nugent-Hopkins a McDavid štvorbodoví

V Edmontone sa diváci nemohli sťažovať na nedostatok gólov a nakoniec mali aj dôvod na radosť – Oilers vyhrali nad Carolinou 6:4, aby si ukončili dvojzápasovú sériu prehier a dopriali súperovi prvú prehru v ročníku. Ryan Nugent-Hopkins zaznamenal gól a tri asistencie, s rovnakou bilanciou skončil aj Connor McDavid. On však skóroval do prázdnej brány. Gól a asistenciu si pripísali Leon Draisatl a Zach Hyman, po góle pridali Evander Kane a Ryan Mcleod. Jack Campbell zo 40 striel kapituloval štyrikrát, ale recept na neho našli len dvaja hráči – dvojbodový Martin Nečas a Andrej Svečnikov, ktorý dosiahol hetrik. Sebastian Aho trikrát asistoval, Brent Burns dvakrát. Frederik Andersen inkasoval päť gólov z 32 striel.

Hviezdy duelu: 1. R. Nugent-Hopkins (EDM), 2. A. Svečnikov (CAR), 3. C. McDavid (EDM)

VGK - WPG 5:2

Eichel dvojgólový pri výhre nad Jets

Jack Eichel strelil dva góly, Adin Hill urobil 26 zákrokov a Vegas ukončilo päťzápasové sériu prehier s Winnipegom triumfom 5:2. Kanadský tím zdolalo po prvýkrát od 21. marca 2019. K štvrtej výhre z posledných piatich zápasov viedli aj góly Williama Karlssona, Chandlera Stephensona a Jonathana Marchessaulta, ktorý uzavrel skóre gólom do prázdnej brány. On a Karlsson pridali aj po asistencii, Alex Pietrangelo ich zaznamenal dve. Pierre-Luc Dubois a dvojbodový Neal Pionk sa postarali o góly Jets. David Rittich inkasoval štyri góly 31 striel.


Hviezdy duelu: 1. J. Eichel (VGK), 2. A. Hill (VGK), 3. C. Stephenson (VGK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Fehérváry (WSH) 17:10 0 0 0 0 0 3 2
T. Tatar (NJD) 14:00 0 0 0 0 0 4 0
J. Slafkovský (MTL) 14:25 1 0 1 +1 2 3 1
P. Regenda (ANA) 07:53 0 0 0 0 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemeňte ho: Nikto z letného trhu nestojí za obetovanie Nemca, znie zo zámoria Zostane Saros v Nashville? Budeme hovoriť, ale viem toto, tvrdí Trotz Studenič zažiaril, bodoval aj Sýkora. Slováci sú ďalej od MS + videoMôže byť voľným hráčom: Dúfam, že budem Rytierom do konca života, tvrdí hviezdny útočník Nečasa zákerný atak Troubu neprekvapil: Je takým typom hráčaUtah bude mať identitu v sezóne 2025/26. Zverejnil potenciálne mená 146 trestných minút i bitka hviezd: Tkachuk vs. Pastrňák + videoSenators sa rozhodli: Udržia si voľbu v prvom kole draftu? Blues podpísali novú dvojročnú zmluvu s útočníkom McDavidovci premrhali vedenie 4:1, jednoznačná záležitosť na FlorideCena Teda Lindsaya má skoro identických finalistov ako Hartova trofej. Chýba len McDavid!Kapitán Rangers predviedol nechutný likvidačný útok na českú hviezdu + video Myslí to vážne?! Hviezda Totonta si vraj najala ľudí na šikanovanie Súpiska Slovenska nemusí byť definitívna. V hre sú ešte posily zo zámoria! Slafkovský prekvapený: Horšie to už byť nemôže, čo je dobréMešár má potenciál rozjasať Bell Centre. To by bol príbeh, ak by to dokázal s číslom 20!Slovensko urobilo posledné, ťažké škrty: Na MS ide týchto 25 hráčov Nemec a Devils by mali spoznať nového trénera už čoskoro Draftovú lotériu vyhral tím, ktorý ešte nikdy jednotku nevyberal! Brankárska opora Canucks by mala pauzovať ešte minimálne takto dlhoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies