Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:00info
BOS
TOR
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Slováci v NHL

Svatoš skóroval, Chára s Gáboríkom asistovali

V noci zo soboty na nedeľu bolo v akcii 24 tímov kanadsko-americkej NHL, v ktorých nastúpilo sedem Slovákov. Gól strelil iba Svatoš. Asistencie si na svoje kontá pripísali Chára (dve) a Gáborík (jednu). Druhý štart v prebiehajúcom ročníku si pripísal brankár Budaj, ktorý nakoniec inkasoval štyri góly. Carey Price zlikvidoval 53 striel.

Bruins nastúpili v starej Mellon Arene proti domácim Penguins. Posledný vzájomný duel skončíl výhrou „medveďov“ v pomere 3:0. V dnešnom zápase padlo viac gólov. Ten prvý strelil už v 2. minúte McKee z Pittsburghu. Z jeho spoluhráčov ho v prvej časti napodobnil iba Dupuis. Na opačnej strane sa do streleckej listiny zapísal Wheeler. Prvá tretina skončila 2:1 pre „Pens“. V druhej dvadsaťminútovke padli tiež tri góly. Dva inkasoval Fleury (brankár Pittsburghu) – Ryder, Morris a jeden dostal Thomas (gólman Bostonu) – Crosby. Pre kapitána „tučniakov“ to bol jubilejný 10. gól v prebiehajúcej sezóne. Domácich dostal do vedenia 5:4 Eaton, ale hostia dokázali vyrovnať a pridali aj ďalší gól. Najprv sa presadil Krejčí a neskôr aj Sturm. Pri oboch góloch si pripísal asistenciu Zdeno Chára, kapitán „medveďov“. Jednu sekundu pred koncom 60. minúty potešil Guerin všetkých fanúšikov Penguins, pretože vyrovnal na 5:5 a zápas sa musel predlžovať. V ňom sa presadil Dupuis, pre ktorého to bol druhý presný zásah v stretnutí a celkovo piaty v ročníku. Chára bol na ľade vyše 24 a pol minúty. Okrem dvoch asistencií si do štatistík pripísal aj tri mínusové body a tri strely na bránu. Penguins zvíťazili po štyroch prehrách za sebou.

Na duel medzi Avalanche a Canucks nebudú v dobrom spomínať hráči „lavín“, pretože utrpeli debakel 2:8. Za Colorado nastúpila aj dvojica slovenských hráčov - Marek Svatoš a Peter Budaj.. Prvá dvadsaťminútovka priniesla tri góly v sieti Colorada. Prvé dva strelil Henrik Sedin a autorom tretieho gólu bol Hansen. Jediným úspešným strelcom v druhej časti sa stal skúsený obranca Schneider z Canucks. Tretiu tretinu odchytal za Colorado Peter Budaj, ktorý vystriedal Craiga Andersona. Za stavu 0:4 sa za „Avs“ zapísal do streleckej listiny Marek Svatoš. Stalo sa tak na konci 56. minúty v presilovej hre. Presne o päť minút ho napodobnil jeho spoluhráč Hendricks – 2:4. Od 52. až do 60. minúty inkasoval Budaj až štyrikrát – dvakrát Bernier, H. Sedin (v zápase dosiahol hetrik) a Glass. Marek Svatoš odohral počas stretnutia vyše 13 minút a okrem gólu si na svoje konto pripísal tri mínusové body a tri strely na bránu. Peter Budaj zlikvidoval štyri strely z ôsmich. Pre Avalanche bola prehra s Vancouverom najhoršou v tomto ročníku.

V stretnutí medzi Rangers a Senators nastúpil aj trenčiansky rodák Marián Gáborík, ktorý hral v drese „jazdcov“. Skóre zápasu sa počas prvej dvadsaťminútovky nemenilo a stav bol stále bezgólový. V polovici 25. minúty strelil prvý gól duelu Lee z Ottawy, pre ktorého to bol druhý presný zásah v prebiehajúcom ročníku. „Senátori“ ohrozili Lundqvista, gólmana Rangers, v druhej tretine až 17 strelami, ale iba jedna skončila gólom. „Jazdci“ vystrelili na Elliota, ktorý dostal prednosť pred Leclaireom, sedemkrát a tešili sa z jedného gólu. Jeho autorom bol Prospal, ktorý sa presadil v oslabení. Asistenciu pri jeho presnom zásahu si pripísal aj Gáborík. V tretej časti sa do streleckej listiny nezapísal nikto, a tak nasledovalo 5-minútové predĺženie. V ňom sa nerozhodlo a na rad prišli samostatné nájazdy. Víťazný nájazd premenil Parenteau, ktorý sa presadil v siedmej sérii. Gáborík odohral vyše 24 minút a okrem jednej asistencie nazbieral aj jeden plusový bod a jedenkrát vystrelil na bránu. Lundqvist zlikvidoval 35 striel a Elliott chytil 27 striel. Najvyťažovanejším hráčom zápasu sa stal Kuba, ktorý bol na ľade 30 minút a 11 sekúnd.

Článok pokračuje pod reklamou

Dvaja Slováci proti sebe nastúpili v zápase medzi Lightning a Kings. Za „blesky“ hral Andrej Meszároš a za „kráľov“ nastúpil Michal Handzuš. Dva body za výhru si odniesol Handzušov tím, ktorý vyhral 2:1 po trestných strieľaniach. Na oboch stranách padol v základnej hracej dobe iba jeden. Úspešným strelcom Tampy Bay bol Malone a za Los Angeles sa presadil Doughty. Víťazný nájazd premenil Kopitar. Meszároš odohral pri prehre svojho tímu takmer 25 minút. Do bodovania sa nezapísal, ale získal jeden plusový bod a trikrát ohrozil gólmana Kings. Handzuš bol na ľade vyše 21 a pol minúty. Taktiež sa do kanadského bodovania nezapísal a do štatistík mu pribudol jeden mínusový bod, tri strely na bránu a dve trestné minúty, ktoré dostal v prvej tretine. Za prvú hviezdu duelu bol vyhlásený Jonathan Quick (Kings), ktorý zlikvidoval 28 striel.

Posledným slovenským zástupcom v nočných zápasoch bol obranca Sabres Andrej Sekera. Proti Buffalu nastúpila Philadelphia. Z výhry sa tešili hráči „šablí“, ktorí si po výsledku 3:2 pripísali do tabuľky ďalšie dva body. Počas stretnutia sa za Buffalo do streleckej listiny zapísali Vanek, Ennis a Gaustad. Na opačnej strane skórovali Pronger a Carter. Sekera hral takmer 17 minút, počas ktorých dvakrát ohrozil brankára „letcov“ a pripísal si jeden plusový bod. Prvou hviezdou duelu sa stal Ryan Miller, brankár Sabres, ktorý chytil 29 streleckých pokusov Flyers.

Detroit nastúpil v Joe Louis Arene proti Anaheimu. Z výhry sa tešili „červené krídla“, ktoré zvíťazili 7:4. Hetrikom sa prezentoval Zetterberg, ktorý získal aj dve asistencie. O ďalšie štyri presné zásahy Detroitu sa postarali Cleary, Rafalski, Daciuk a Helm. Na strane Ducks skórovali Perry, Ryan, Lupul a Getzlaf. Z 11 gólov padlo až osem v poslednej tretine.

Capitals hrali proti Devils opäť bez Alexandra Ovečkina. Dva body za výhru putovali do Newarku, pretože Devils vyhrali 5:2. Fleischmann a Perreault dostali „Caps“ do vedenia 2:0, ale v ďalšom priebehu sa už nepresadili a gólmana Washingtonu prekonali White, Langenbrunner, Parise, Halischuk a Murphy. New Jersey vyhralo 14. zápas v sezóne.

Nathan Horton rozhodol svojim premeneným nájazdom o výhre Panthers nad Islanders v pomere 5:4. Za Floridu skórovali aj Stillman, Weiss, Olesz a Frolík. Na opačnej strane sa presadili Jackman, Hunter, Tavares a Okposo. Oba tímy vystrelili celkovo 82-krát.

Calgary vyhralo nad Torontom 5:2 a pripísalo si 12. výhru v ročníku. O päť gólov Flames sa postarali Iginla (dvakrát), Nyström, Boyd a Bouwmeester. Na strane „javorových listov“ sa do streleckej listiny zapísali Beauchemin a Stajan. Diváci videli tri bitky, v ktorých nechýbal Colton Orr a Brian McGrattan.

Blues vystrelili na Nabokova, brankára Sharks, až 39-krát, ale ani to im nepomohlo k výhre. Sharks dali zo 16 striel tri góly a tešili sa z víťazstva 3:1. Autorom jediného gólu v Nabokovej sieti bol McClement. Za „žralokov“ sa presadili Heatley, Ortmeyer a Thornton. Nabokov zlikvidoval 38 striel a bol vyhlásený za prvú hviezdu zápasu.

Dva góly v sieti Careyho Pricea rozhodli o víťazstve Predators nad Canadiens. „Predátori“ ohrozili Pricea až 55-krát, ale talentovaný kanadský brankár inkasoval iba z hokejky Sullivana, ktorý sa postaral o oba góly v jeho sieti. Jaroslav Halák bol náhradným gólmanom Montrealu.

V poslednom dueli na seba narazili Coyotes a Stars. Víťazný gól strelil Vrbata z Coyotes a tím z mesta Glendale sa mohol tešiť z výhry. Okrem Vrbatu skórovali za Phoenix aj Lang a Schlemko. Úspešnými strelcami „hviezd“ boli Modano a Niskänen.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 4/8 - - - - - -
Marián Gáborík (NYR) 24:07 0 1 1 +1 1 0
Michal Handzuš (LAK) 21:42 0 0 0 -1 3 2
Zdeno Chára (BOS) 24:43 0 2 2 -3 3 0
Andrej Meszároš (TAM) 24:54 0 0 0 +1 3 0
Andrej Sekera (BUF) 16:52 0 0 0 +1 2 0
Marek Svatoš (COL) 13:07 1 0 1 -3 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies