Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Fehérváry mal byť štvrtým najvyššie draftovaným Slovákom histórie, verí expert

Slovenský obranca Martin Fehérváry bol na drafte v roku 2018 najvyššie draftovaným Slovákom a oprávnene – doteraz je jediným z pätice, ktorý si v NHL zahral. Zanecháva taký dobrý dojem, že ak by sa draft konal znovu, dopadol by omnoho lepšie.

Washington po bratislavskom rodákovi siahol v druhom kole z celkovej 46. pozície. Zámorský odborník Corey Pronman verí, že tá už nezodpovedá tomu, akým hráčom sa stal. Vo svojom redrafte ho zaradil na siedme miesto do tretej kategórie združujúce hráčov, o ktorých sa predpokladá, že budú patriť medzi top hráčov svojich tímov.

Fehérvárymu v tejto skupine robia spoločnosť aj piaty Evan Bouchard (pôvodne 10. draftovaný hráč), šiesty Noah Dobson (12.) a ôsmy Joel Farabee (14.). Z týchto a lepšie umiestnených hráčov nikto nezažil taký skok ako Slovák.

Draftovou jednotkou by sa podľa Pronmama stal Brady Tkachuk, ktorý by si polepšil o tri miesta a bol by sám v kategórii hráčov s predpokladom zaradiť sa medzi elitu ligy. V skupine predpokladaných hviezd ho nasledujú Andrej Svečnikov (2.), Quinn Hughes (7.) a pôvodná jednotka Rasmus Dahlin.

A čo ostatní Slováci?

V roku 2018 boli draftovaní aj ďalší štyria hráči spod Tatier. V štvrtom kole svoje mená započuli útočníci Martin Pospíšil a Miloš Roman, ktorých si vybralo Calgary zo 105., resp. 122. miesta. V piatok kole prišli na rad dvaja brankári – Dávida Hrenáka si zo 144. miesta vybralo Los Angeles a Romana Durného o tri pozície nižšie Anaheim.

Pronman do svojho prehľadu zaradil dokopy len 92 hráčov. Napriek tomu v ňom však predsa len ešte jedno slovenské meno nájdeme. Pospíšil by si polepšil o 25 miest a skončil by na pozícii číslo 80. Je v skupine hráčov, ktorí majú šancu, že si jedného dňa v NHL nejaké zápasy zahrajú.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies