Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
«

Slováci v NHL

Optimálni spoluhráči v útoku pre Slafkovského: Časom možno aj Slováci?

Okolo slovenského nováčika Juraja Slafkovského debaty neprestávajú. Mal by dostávať viac priestoru a po koho boku? Na optimálnych spoluhráčov do útoku sa zameral Marc Dumont z MTL Hockey Now.

Slafkovský hráva v priemere len 11 minút na zápas, čo je druhý najnižší hrací čas v tíme po Michaelovi Pezzettovi. Dumont konštatuje, že šikovný útočník je najmladším hráčom ligy a jeho priestor na ľade sa oproti začiatku sezóny postupne zvýšil. Stále je však jeho priemerný „ice-time“ len na 26. mieste medzi nováčikmi NHL.

Novinár sa na sociálnej sieti opýtal fanúšikov, aká by podľa nich bola ideálna rola pre osemnásťročnú draftovú jednotku. Za menej ako hodinu prišlo viac ako 100 odpovedí, ktoré boli zaujímavé a pestré. Dumont sa zaoberal niektorými z nich.

Ako prvé ho zaujalo umiestnenie Slafkovského do tretieho útoku k Seanovi Monahanovi a Joshovi Andersonovi. „Monahan je skvelý v riadení hry, má fantastické čísla pri prechodovej hre a dokáže rozbehnúť kolotoč v útočnom pásme, čo by mohlo viesť k väčšiemu počtu streleckých šancí pre Slafkovského. Potrebuje strieľať častejšie a umiestnenie vedľa Monahana by mu určite pomohlo. Anderson je iný prípad, keď sa pozrieme na jeho celkom nevyrovnané čísla, ale dať Monahanovi dve strelecké možnosti by malo potenciál priniesť pozitívne výsledky,“ poznamenal.

Článok pokračuje pod reklamou

Populárnym názorom bolo, že by sa mal zachovať status quo, pri ktorom by Slafkovský zostal v štvrtom útoku. Podľa Dumonta by to nebolo najhoršie, pretože sa netreba nikam ponáhľať a dať mladíkovi priestor na učenie. Protiargumentom by však mohlo byť, že v posledných týždňoch začala jeho výkonnosť v tejto formácii klesať.

Ďalším vybraným názorom bolo, aby Slafkovský nahradil Joela Armiu. Dumont pri ňom pripomína frustráciu fanúšikov s tým, ako niekoľko skúsených krídelníkov neprodukuje body. Tí dostávajú viac priestoru, aby pri prípadnej výmene bola ich cena čo najvyššia. Dumont sa však pýta, či jedna voľba v druhom kole draftu navyše stojí za spomalenie rozvoja Slafkovského. Tvrdí, že pravdepodobne nie.

Ďalšou možnosťou bolo hranie v prvom alebo druhom útoku v Lavale z AHL. Tam by však podľa odborníka mohol mať terč na chrbte pre svoje postavenia na drafte. Jeho sebavedomiu by však mohlo pomôcť hranie v lige s menšou konkurenciou.

Niektorí fanúšikovia spoluhráčov nešpecifikujú, ale chcú, aby Slafkovský nehral s netalentovanými hráčmi, s ktorými sa mu ťažko hľadá súhra.

Dumontovi sa nakoniec najviac páčila kombinácia Slafkovského s Monahanom a Brendanom Gallagherom.

„Gallagher vedie Canadiens s vytváraním vysoko nebezpečných streleckých šancí a napriek dávke smoly, keď ide o ich premieňanie, určite vedie hru správnym smerom. Jeho divoký prístup vytvára chaos a trochu chaosu by mohlo viesť k otvorenejšiemu priestoru pre Slafkovského, ktorý si stále zvyká na rýchle tempo hokeja v NHL. Spojenie týchto dvoch môže byť presne to, čo by naštartovalo ich ofenzívnu hru,“ skonštatoval.

Fanúšik, ktorého reakciu Dumont zverejnil, zároveň napísal, že v budúcnosti by rád videl druhý útok, v ktorom by košického rodáka dopĺňali Owen Beck alebo Dalibor Dvorský a Filip Mešár. Samozrejme, Canadiens by najskôr Dvorského museli draftovať.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Kanadu povedie na majstrovstvách sveta tréner, pod ktorým si zahrali aj Slováci Čo sa to deje s Nylanderom? Viac svetla do záhady vniesol známy insider Ťažká rana: Útočník Hurricanes si už v play-off nezahrá Zahrá si na MS v lepšej nálade: Jeden z top mladíkov Chicaga podpísal dlhodobú zmluvuNHL zverejnila, kedy bude odhaľovať finalistov na výročné ocenenia Porovnávanie nekončí: Slafkovský je lepší ako tieto dve draftové jednotky, tvrdí expert Černák bodoval, bodyčekoval ostošesť a je bližšie k MS. Prvé tímy čelia vyradeniuV hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies