Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Sumáre

Fehérváry vyhral, Ružička neodohral ani osem minút a natiahol si sériu

V nedeľu sa v kanadsko-americkej NHL odohralo osem zápasov. V akcii boli aj dvaja Slováci, no ani jeden z nich nebodoval.

Highlighty noci
  • Fehérváry ani Ružička nebodovali
  • Penguins si ukončili sériu prehier
  • Jets vyhrali 5. zápas po sebe
  • Kuemper a Greiss vychytali nulu, Stalock urobil 44 zákrokov
  • Pastrňák a Connor dosiahli hetrik, Pastrňák a Dubois štvorbodoví
  • Reichel a Timmins strelili prvý gól v NHL


WSH - CBJ 1:0

Kuemper zažiaril pri návrate Bäckströma a Wilsona

Nicklas Bäckström a Tom Wilson zažili víťazný sezónny debut, keď Darcy Kuemper zneškodnil všetkých 38 striel, aby so svojím štvrtým čistým kontom v sezóne doviedol Washington k futbalovej výhre 1:0 nad Columbusom. O jediný gól zápasu sa postaral už v tretej minúte Erik Gustafsson. Elvis Merzlikins inak kryl 18 striel. Kým Capitals vyhrali druhý zápas z posledných troch, Blue Jackets prehrali tretí z posledných štyroch. Slovenský obranca Martin Fehérváry mal príležitosť zvýšiť vedenie svojho tímu, ale nakoniec opustil duel bez bodu. Odohral v ňom necelých 18 minút s jednou strelou, dvoma blokmi a štyrmi bodyčekmi.

Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper (WSH), 2. E. Gustafsson (WSH), 3. N. Dowd (WSH)

CHI - CGY 4:3 PP

Domi rozhodol o výhre nad Flames, Reichel trojbodový

Dvojbodový Max Domi skóroval po 64 sekundách nadstaveného času, aby Chicago zdolalo Calgary 4:3 a vyhralo dva zápasy po sebe po prvýkrát od októbra. Opäť hralo bez Patricka Kanea. Lukas Reichel strelil svoj prvý gól v NHL a pridal dve asistencie, skórovali aj Colin Blackwell a Philipp Kurashev. Alex Stalock zneškodnil 44 striel. Prekonali ho Elias Lindholm, Jonathan Huberdeau a Nazem Kadri. Lindholm pridal aj asistenciu, dve si pripísal Tyler Toffoli. Jacob Markström inkasoval tri góly z 11 striel, Dan Vladař následne kryl 13 zo 14 striel. Slovenský útočník Adam Ružička nebodoval v šiestom zápase po sebe, pričom odohral len 7 minút a 52 sekúnd – nižší hrací čas mal len pri sezónnom debute. Pripísal si mínusový bod a absolvoval aj jedno vhadzovanie, ktoré vyhral. Len jeden spoluhráč, Radim Zohorna, bol v nedeľu vyťažovaný menej.

Článok pokračuje pod reklamou

Domi rozhodol po veľkej snahe:

Hviezdy duelu: 1. M. Domi (CHI), 2. L. Reichel (CHI), 3. A. Stalock (CHI)

DAL - FLA 5:1

Oettinger a Robertson pomohli Stars k výhre nad Panthers

Jason Robertson skóroval dvakrát, Jake Oettinger urobil 27 zákrokov a Dallas zdolal Floridu 5:1, aby predišiel tretej prehre po sebe. Po góle pridali Nils Lundkvist, Esa Lindell a do prázdnej brány Miro Heiskanen, Ryan Suter si pripísal dve asistencie. O čestný úspech Panthers sa postaral Carter Verhaeghe. Spencer Knight inkasoval štyri góly z 33 striel. Dallasu sa v zápase zranil Roope Hintz (horná časť tela).

Hviezdy duelu: 1. J. Oettinger (DAL), 2. J. Robertson (DAL), 3. E. Lindell (DAL)

WPG - VAN 7:4

Connor a Dubois doviedli Jets k ďalšej výhre

Kyle Connor strelil hetrik, aby pomohol Winnipegu natiahnuť víťaznú sériu na päť zápasov triumfom 7:4 nad Vancouverom. Pierre-Luc Dubois nazbieral štyri asistencie, Nikolaj Ehlers gól a dve asistencie, Axel Jonsson-Fjallby gól a asistenciu. Po góle pridali aj Morgan Barron a Dylan DeMelo, zatiaľ čo Brenden Dillon dvakrát asistoval. Davida Ritticha z 38 striel prekonali Jack Studnicka, Bo Horvat, Sheldon Dries a J.T. Miller, ktorý pridal aj dve asistencie. Collin Delia inkasoval štyri góly z 13 striel, Spencer Martin následne kryl 11 striel zo 14. Dubois bodoval v šiestom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. K. Connor (WPG), 2. N. Ehlers (WPG), 3. P. Dubois (WPG)

ARI - PIT 1:4

Penguins si ukončili sériu prehier, Coyotes si ju natiahli

Jake Guentzel skóroval dvakrát v druhej tretine, aby pomohol Pittsburghu k ukončeniu šesťzápasovej série prehier. Jason Zucker a Jeff Carter (prázdna brána) skórovali po ňom, Sidney Crosby dvakrát asistoval a Casey DeSmith zneškodnil 23 striel, aby Penguins zdolali Arizonu 4:1. Coyotes prehrali piaty zápas po sebe, pričom zásluhou Barretta Haytona viedli. Karel Vejmelka inkasoval tri góly z 27 striel. Guentzel si ukončil osemzápasové gólové suchoty.

Hviezdy duelu: 1. J. Guentzel (PIT), 2. S. Crosby (PIT), 3. B. Hayton (ARI)

MIN - STL 0:3

Greiss doviedol Blues k výhre nad Wild

Thomas Greiss vo svojom prvom zápase od 20. decembra urobil 35 zákrokov, vrátane 23 v tretej tretine, aby doviedol St. Louis k výhre 3:0 nad Minnesotou. Bolo to jeho prvé čisté konto v sezóne a 16. v kariére. Dva góly strelil Brayden Schenn, gól a asistenciu zaregistroval Brandon Saad. Colton Parayko dvakrát asistoval. Filip Gustavsson inkasoval dva góly z 23 striel – druhý gól Schenna padol do prázdnej brány. Wild prehrali druhý zápas po sebe a prišli o trojzápasovú bodovú sériu.

Hviezdy duelu: 1. T. Greiss (STL), 2. K. Kaprizov (MIN), 3. C. Rosen (STL)

PHI - TOR 2:6

Toronto ukončilo Philadelphii sériu výhier

John Tavares a Calle Jarnkrok zaznamenali po góle a dvoch asistenciách, aby pomohli Torontu ukončiť Philadelphii štvorzápasovú sériu výhier triumfom 6:2. Mitchell Marner nazbieral tri asistencie, Conor Timmins zaznamenal gól (prvý v kariére) a asistenciu a po góle pridali Zach Aston-Reese, Timothy Liljegren a Auston Matthews, ktorý ako tretí americký rodák začal svoju kariéru NHL so siedmimi sezónami s minimálne 20 gólmi po sebe. Dokázali to aj Patrick Kane (13) a Jimmy Carson (7). Matt Murray čelil 36 strelám, z ktorých ho prekonali Travis Konecny a Nicolas Deslauriers. Carter Hart opustil duel s 29 zásahmi. Konecny je tretím hráčom Flyers za ostatných 20 rokov, ktorý skóroval v šiestich zápasoch po sebe. Napodobnil Scotta Hartnella (2011/12) a Jeffa Cartera (2009/10).

Hviezdy duelu: 1. C. Jarnkrok (TOR), 2. M. Marner (TOR), 3. J. Tavares (TOR)

ANA - BOS 1:7

Pastrňák strelil hetrik pri jasnej výhre nad Ducks

David Pastrňák dosiahol svoj prvý hetrik v sezóne, aby doviedol Boston k presvedčivej výhre 7:1 nad Anaheimom. Pridal k nemu asistenciu. David Krejčí zaznamenal gól a dve asistencie, Charlie Coyle gól a asistenciu, Jeremy Swayman 28 zákrokov. Bruins vyhrali štvrtý zápas po sebe a natiahli si bodovú sériu na 14 zápasov (11-0-3) aj vďaka gólom Hampusa Lindholma a Brada Marchanda. Trent Frederic, matt Grzelcyk a Pavel Zacha dvakrát asistovali. O jediný gól Ducks sa postaral Trevor Zegras, zatiaľ čo John Gibson urobil 35 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák (BOS), 2. D. Krejčí (BOS), 3. P. Zacha (BOS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Fehérváry (WSH) 17:44 0 0 0 0 0 1 4
A. Ružička (CGY) 07:52 0 0 0 -1 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Ako by ste si počínali ako generálny manažér tímu NHL? Vyskúšajte si to teraz na Pro Drafte 2024 Predpokladaná zostava Devils: Tatar ani Nemec v elitných formáciách nie sú Toto je top 10 nádejí Montrealu. Dostal sa do rebríčka aj Mešár? Bude hráč z prvého kola draftu vymenený aj napriek novej zmluve? Pohne sa jeho výmena vpred? V situácii Patrika Laineho došlo k veľkému zlomu Útočník Canadiens dostal zlú správu: Po operácii vynechá mesiace! Po boji so zákernou chorobou zomrel niekdajší člen lavičky SenatorsSlafkovský je v Montreale niečím unikátny. Komu by rozdal medaile na olympiáde? Veriť Šimonovi Nemcovi? To je ľahké, tvrdí Ramsay. Ktorých dvoch mladíkov si ešte zamiloval? Prekvapenie? Dvorský ešte neodohral v NHL ani zápas a už je v tomto rebríčku! Slafkovský? Veľký chlapík by mohol byť pripravený na explóziuWaddell komentoval Laineho situáciu. Musel znížiť jeho cenu? Slovenský pár v all-star tíme: Višňovský kráľom, Chára verejným nepriateľom i šampiónom Vykúpi Detroit zo zmluvy skúseného obrancu?Zaradí sa medzi top platených brankárov? Ako bude vyzerať nová zmluva Swaymana? Návrat NHL do Arizony nie je ešte stratený: Našiel sa nový spasiteľ? Islanders sa vyhli arbitráži s niekdajšou jedenástkou draftu Sharks podpísali novú zmluvu s mladým centromPenguins si upísali voľbu z 1. kola tohtoročného draftu, Kings brankára z 2. kola Hviezda Flyers podpísala osemročnú zmluvu. Poriadne lukratívnu!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies