Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
«

Slováci v NHL

Budaj vychytal čisté konto, Višňovský a Handzuš asistovali

Slovenský brankár Peter Budaj využíva absencie Craiga Andersona na to, aby ukázal, že stále dokáže byť konkurencieschopným brankárom. V tretom štarte za sebou podal opäť výborný výkon, tentokrát s čerešničkou na torte v podobe čistého konta.

Peter Budaj vo svojom piatom štarte v tejto sezóne zastavil všetkých 35 striel súpera, aby pomohol Coloradu k víťazstvu 4:0 nad St. Louis. Pre rodáka z Banskej Bystrice to bol prvý shutout v sezóne a celkovo ôsmy v kariére. V tretej tretine, ktorú Blues ovládli, podržal svoj tím a neinkasoval zo 17 striel ani raz. Po stretnutí bol vyhlásený za prvú hviezdu. Druhou sa stal krídelník Chris Stewart, ktorý strelil dva góly, z ktorých prvým otvoril skóre stretnutia. Okrem neho sa do streleckej listiny zapísali aj Paul Stastny a Matt Duchene, nováčik vyhlásený za tretiu hviezdu uplynulého týždňa. Útočník Marek Svatoš odohral osem minút a do štatistík si nepripísal ani jeden strelecký pokus. Colorado ukončilo svoju druhú najdlhšiu sériu zápasov hraných vonku s bilanciou 3-1-1 a teraz bude tím spod Skalnatých hôr čakať sedem zápasov v rade odohraných v Pepsi Center.

Obranca Ľubomír Višňovský sa stal treťou hviezdou zápasu medzi Floridou a Edmontonom. Stretnutie sa v normálnom hracom čase skončilo nerozhodne 2:2 a slovenský reprezentant mal prsty v oboch góloch „olejárov“. Najskôr asistoval na gól Shawna Horcoffa a neskôr pridal druhú asistenciu pri vyrovnávajúcom góle Dustina Pennera. O dva góly Panthers sa postaral Dominic Moore. O víťazovi stretnutia sa nerozhodlo ani v predĺžení, a tak nasledovali samostatné nájazdy. V nich uspela posledná trojica strelcov. Víťazný nájazd však poputoval na konto Shawna Horcoffa. Edmonton vďaka tomu vyhral svoj tretí zápas v rade a Florida prehrala ôsmykrát z posledných deviatich zápasov. Višňovský na ľade strávil 21 minút a 44 sekúnd, počas ktorých zaknihoval aj jeden plusový bod.

Los Angeles dokázalo na domácom ľade zdolať tím Calgary Flames. Kings domácich fanúšikov potešili víťazstvom 2:1, v ktorom mal prsty aj Michal Handzuš, ktorý nahrával na prvý gól duelu, ktorý v 9. minúte strelil Scott Parse. Flames sa do konca prvej tretiny podarilo vyrovnať, ale na gól Curtisa Glencrossa zareagoval v druhej dvadsaťminútovke Jarret Stoll, ktorý svojim deviatym gólom v ročníku rozhodol o víťazstve 2:1. Jonathan Quick zaknihoval 26 zákrokov, Miikka Kiprusoff čelil len 16 strelám. Handzuš v zápase odohral necelých 18 minút a na svoje konto si pripísal aj dve trestné minúty za narazenie. Los Angeles vyhralo piaty zápas z posledných siedmich duelov.

Článok pokračuje pod reklamou

Tampa Bay na domácom ľade privítala hráčov Washingtonu. Z víťazstva 3:0 sa tešili Capitals, no priamo na ľade si víťazstvo nemohol užiť obranca Milan Jurčina, ktorý stretnutie sledoval len z tribúny. V akcii sa však predstavil iný slovenský obranca Andrej Meszároš. Na ľade odkorčuľoval 22 minút, aby sa stal najvyťaženejším Slovákom v pondelkovej noci. Na svoje konto si pripísal jednu strelu, ale on, ani jeho spoluhráči, Simeona Varlamova nedokázali prekonať. Ruský brankár pomohol Washingtonu k víťazstvu 26 zákrokmi. Strelecky sa presadili Eric Fehr a Alexandr Ovečkin, ktorý po návrate do akcie vsietil dva góly.

Martin Brodeur sa opäť stal mužom noci. Opäť prepisoval históriu, ale na ten dôležitejší zápis stále ešte len čaká. 22 zákrokov stačilo rodákovi z Montrealu, aby zaknihoval svoje 103. čisté konto v kariére, ktorým sa dotiahol na historického lídra Terryho Sawchuka. Brodeur dotiahol Devils k víťazstvu 3:0 nad Buffalom, ktoré strelecky zabezpečili Brian Rolston, Travis Zajac a Niclas Bergfors. V akcii nechýbal ani slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý na chytajúcu legendu vyslal jednu strelu. V akcii strávil 20 minút a 44 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj jeden mínusový bod, keď sa od neho do brány odrazil puk zo strely Zajaca.

Maples Leafs zaknihovali proti Thrashers až päť gólov v druhej tretine, v ktorej tak rozhodli o svojej výhre. Nakoniec porazili Atlantu v pomere 5:2. Dva góly strelil Ponikarovskij a ďalšie tri pridali Stempniak, Stajan a Grabovskij. Vesu Toskalu, brankára Toronta, prekonali Little a Reasoner. Maple Leafs sa z výhry tešili po predchádzajúcej prehre 2:7, ktorú utrpeli proti Bruins.

Montreal nastúpil v domácej hale Bell Centre proti hokejistom Philadelphie. Zápas bol chudobný najmä na strelecké pokusy. Flyers vystrelili na Pricea, gómana Canadiens, 15-krát a Canadiens ohrozili Bouchera len 13-krát. V prvej dvadsaťminútovke dokonca vyslali na bránu iba jednu strelu! Skóre duelu otvoril Briere, no v ďalšom priebehu stretnutia sa presadili iba hráči Montrealu - Andrej Kosticyn, Cammalleri a Bergeron.

Carolina porazila Penguins 3:2 a zvíťazila v druhom zápase v rade. Hurricanes sa počas duelu dostali do vedenia o tri góly, ktoré strelili Alberts, Jokinen a Whitney, no Pittsburgh sa postaral o zdramatizovanie, keď sa v priebehu 49 sekúnd 27. minúty do streleckej listiny zapísali Crosby a Rupp. Výsledkom 3:2 skončila druhá i tretia tretina.

Iľja Bryzgalov chytil 28 striel a udržal svoje dvanáste čisté konto v NHL (štvrté v aktuálnom ročníku) a výraznou mierou sa podieľal na výhre Coyotes nad Wild pomerom 2:0. Oba góly duelu padli v druhej dvadsaťminútovke z hokejok Upshalla a Pyatta. Nicklas Bäckström, brankárska jednotka Minnesoty, chytil 29 z 31 striel Coyotes.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 35/35 - - - - - -
Marek Svatoš (COL) 08:07 0 0 0 0 0 0
Ľubomír Višňovský (EDM) 21:44 0 2 2 +1 0 0
Andrej Meszároš (TAM) 22:05 0 0 0 0 1 0
Michal Handzuš (LAK) 17:49 0 1 1 0 0 2
Andrej Sekera (BUF) 20:44 0 0 0 -1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Rempe zranil Fehérváryho spoluhráča: Som z toho už znechutený a unavený, reaguje Carlson + videoUvidíme veľký trénerský prestup? Nemca by mohol trénovať dvojnásobný šampión Fehérváry opäť bodoval, ale opäť bez čerešničky. Vyrovnal Suchého či Sekeráša + video Patrick Roy robí opäť rošádu v bránkovisku. Aký bude narodeninový darček? Už vieme, kedy bude draftová lotéria. Aké šance majú tímy? Jeho bod nepomohol: Ďalší Slovák je blízko k MS! Draisaitl vytvoril nový rekord NHL Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies