Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
«

Slováci v NHL

Budaj inkasoval jeden gól, bodovali Hossa, Gáborík a Valábik

V noci zo stredy na štvrtok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo desať stretnutí, v ktorých sa predstavilo jedenásť Slovákov. Do bodovania sa zapísali Hossa, Gáborík a Valábik, ktorý odohral svoj prvý zápas sezóny.

Očakávaný súboj medzi Mariánom Hossom a Mariánom Gáboríkom sa neskončil bodovou žatvou tak, ako by si niektorí slovenskí fanúšikovia priali. Obaja si do kanadského bodovania pripísali po jednej asistencii, no s lepšími pocitmi opúšťal ľadovú plochu Hossa, ktorého tím zvíťazil 2:1 po predĺžení. Rozhodujúci gól strelil Dustin Byfuglien. V normálnej hracej dobe sa presadili Christopher Higgins za Rangers a Jonathan Toews za Blackhawks. Henrik Lundqvist čelil 41 strelám, pričom štyrikrát ho ohrozil Hossa, ktorý v zápase odohral skoro 23 minút a zaznamenal aj jeden mínusový bod. Tomáš Kopecký strávil na ľade necelých sedem minút. Gáborík odohral 20 minút a okrem asistencie zaznamenal dva strelecké pokusy. Rangers prehrali po piatykrát v posledných šiestich zápasoch, Blackhawks si bilanciu zlepšili na 19-7-3. Traja kamaráti sa v tejto sezóne môžu stretnúť už len vo finále Stanley Cupu.

Peter Budaj podal ďalší spoľahlivý výkon, ale tentokrát to na víťazstvo nestačilo. Colorado na domácom ľade privítalo Minnesotu, s ktorou prehralo tesne 0:1. Jediný gól zápasu strelil Antti Miettinen, ktorý prekonal Budaja v šiestej minúte zápasu. Slovenský brankár zaznamenal spolu 21 zákrokov a stal sa druhou hviezdou zápasu hneď po Nicklasovi Backstromovi, ktorému sa podarilo vychytať svoj 18. shutout v kariére. Zastavil spolu 20 striel, medzi ktorými boli aj tri strelecké pokusy Mareka Svatoša. Ten v zápase odohral takmer 14 minút.

Boris Valábik sa vrátil do zostavy Atlanty, aby si v stretnutí proti Calgary odbil svoju tohtosezónnu premiéru v NHL. Vo svojom prvom zápase dokázal bodovať, ale netešil sa z víťazstva. Nitriansky rodák asistoval pri jedinom góle Thrashers, ktorý v 43. minúte strelil Colby Armstrong. Valábik odohral v zápase 14 a pol minúty a zaznamenal aj dve strely na bránu. Calgary vyhralo 3:1 vďaka 24 zákrokom Miikku Kiprusoffa a gólom Nigela Dawesa, Olliho Jokinena a Reneho Bourquea. Posledný menovaný strelil gól do prázdnej brány.

Tampa Bay na domácom ľade privítala Edmonton a v tomto stretnutí na seba narazili dvaja slovenskí obrancovia Andrej Meszároš a Ľubomír Višňovský. Z víťazstva sa tešil skúsenejší z dvojice, ktorého tím vyhral pomerom 3:2. Góly Oilers strieľali Tom Gilbert, Dustin Penner a Zack Stortini. Jean Desleauries zastavil 32 striel, ale krátky bol na šance Martina St. Louisa a Victora Hedmana. Višňovský v zápase odohral 21 minút a zaznamenal jeden mínusový bod a jednu strelu na bránu. Meszároš strávil na ľade 23 minút a 23 sekúnd, počas ktorých vyslal na bránu Oilers dve strely. „Olejári“ vyhrali štvrtý zápas vonku v rade po prvýkrát od roku 2005. Šesťzápasové turné Edmontonu končí v piatok v St. Louis.

Aj v Buffale sa stretli dvaja slovenskí obrancovia. Tam sa z víťazstva tešil domáci Andrej Sekera, ktorý odohral 16 minút a 37 sekúnd v zápase proti Washingtonu. Bojnický rodák zaknihoval jeden plusový bod, jednu strelu a tešil sa z víťazstva 3:0, ktoré zabezpečil 35 zákrokmi Ryan Miller (16. čisté konto v kariére) a strelci gólov Steve Montator, Nathan Gerbe a Henrik Tallinder. Gerbe strelil svoj prvý gól v NHL. Milan Jurčina odohral v zápase 19 minút a zaznamenal jeden mínusový bod a dve strely na bránu. Jeho tím v posledných deviatich zápasoch prehral po prvýkrát v normálnom hracom čase.

Dustin Brown strelil svoj siedmy gól v sezóne v pravý čas a vďaka jeho presnému zákroku z druhej minúty predĺženia sa Los Angeles dočkalo cenného víťazstva nad San Jose 5:4. Kings v stretnutí viedli 4:2, no Danovi Boyleovi a Mannymu Malhotrovi sa podarilo vyrovnať a vynútiť predĺženie. V ňom rozhodla jediná strela smerujúca na Nabokova. Michal Handzuš v stretnutí odohral 17 minút a 14 sekúnd, počas ktorých zaznamenal šesť trestných minút. Do bodovania sa nezapísal. Ersberg zaknihoval pri víťazstve 30 zákrokov.

V Detroite padol jeden gól, no na nespokojnosť domácich fanúšikov do brány Red Wings. Z víťazstva 1:0 sa dočkali hráči St. Louis, ktorí na Jimmyho Howarda vyslali 26 striel. Čisté konto vychytal Ty Conklin, minuloročná dvojka „červených krídiel“, ktorý zastavil všetkých 42 streleckých pokusov domácich hráčov. Víťazný gól dosiahol Brad Boyes v 2. minúte zápasu.

Jason Blake potopil päť minút pred koncom svoj bývalý tím a víťazným gólom zabezpečil dva body pre Toronto, ktoré zvíťazilo nad Islanders pomerom 3:2. Francois Beauchemin a Ian White sa tiež strelecky presadili za Maple Leafs. O dva góly newyorského tímu sa postaral John Tavares.

Čisté konto v noci vychytal aj Steve Mason, ktorý zastavil 32 striel Panthers, aby dotiahol Blue Jackets k víťazstvu 3:0. Pre Masona to bolo prvé čisté konto v aktuálnej sezóne. Derrick Brassard pretrhol 14-zápasové gólové suchoty a do listiny strelcov sa zapísali aj Jason Chimera a Samuel Pahlsson.

Obranca Andy Green strelil dva góly po sebe, v prvom dvojgólovom zápase v jeho doterajšej kariére, a pomohol New Jersey zdolať Carolinu 4:2. Cama Warda pri jeho návrate po zranení dokázal prekonať aj Patrik Eliáš. Rob Niedermayer v závere zápasu už len spečatil skóre gólom do prázdnej bránky. Ward zaznamenal 27 zákrokov. Z jeho spoluhráčov prekonali Brodeura Brenton Sutter a Tuomo Ruutu.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 21/22 - - - - - -
Marek Svatoš (COL) 13:52 0 0 0 0 3 0
Marián Gáborík (NYR) 20:04 0 1 1 0 2 0
Marián Hossa (CHI) 22:50 0 1 1 -1 4 0
Tomáš Kopecký (CHI) 06:43 0 0 0 0 0 0
Andrej Sekera (BUF) 16:37 0 0 0 +1 1 0
Milan Jurčina (WAS) 19:05 0 0 0 -1 2 0
Ľubomír Višňovský (EDM) 21:00 0 0 0 -1 1 0
Andrej Meszároš (TAM) 23:23 0 0 0 0 2 2
Boris Valábik (ATL) 14:29 0 1 1 0 2 0
Michal Handzuš (LAK) 17:14  0  0  0  0  0  6




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Rempe zranil Fehérváryho spoluhráča: Som z toho už znechutený a unavený, reaguje Carlson + videoUvidíme veľký trénerský prestup? Nemca by mohol trénovať dvojnásobný šampión Fehérváry opäť bodoval, ale opäť bez čerešničky. Vyrovnal Suchého či Sekeráša + video Patrick Roy robí opäť rošádu v bránkovisku. Aký bude narodeninový darček? Už vieme, kedy bude draftová lotéria. Aké šance majú tímy? Jeho bod nepomohol: Ďalší Slovák je blízko k MS! Draisaitl vytvoril nový rekord NHL Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies