Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
«

Slováci v NHL

Gáborík hviezdou zápasu, Handzuš rozhodol o výhre Kings

V 12 stretnutiach, ktoré priniesla kanadsko-americká NHL, sa predstavilo šesť Slovákov. Najviac sa darilo Gáboríkovi, ktorý bodoval dvakrát. Handzuš rozhodol v nájazdoch o výhre Kings, Jurčina získal jednu asistenciu.

Po týždni sa opäť proti sebe postavili Rangers, za ktorých hrá Marián Gáborík, a Sabres, ktorí majú v zadných radoch Andreja Sekeru. Posledný vzájomný duel oboch súperov skončil výhrou „jazdcov“ pomerom 2:1, no ten nočný vyhralo Buffalo, ktoré porazilo New York Rangers v jeho aréne 3:2. Najbohatšia na góly bola prvá tretina, v ktorej padli až štyri – dva na oboch stranách. Ako prvý sa do streleckej listiny zapísal Derek Roy z Buffala, ktorý sa presadil v 7. minúte. Vedenie „šablí“ trvalo necelé štyri minúty, pretože v 11. minúte vyrovnával Ryan Callahan, ktorý dosiahol svoj šiesty gól v tejto sezóne počas presilovej hry. Na gól mu asistoval Gáborík. Práve trenčiansky rodák dostal svoj tím do vedenia 2:1. Stalo sa tak v 13. minúte, kedy prekonal brankára Buffala, Ryana Millera, a zaknihoval svoj 22. presný zásah v aktuálnom ročníku. Posledný gól úvodnej časti sa podarilo streliť Patrickovi Kaletovi z Buffala. Po prvej dvadsaťminútovke bol stav nerozhodný 2:2. V polovici 30. minúty sa po chybe jedného z domácich obrancov dostal do úniku Kaleta, ktorý nedal Henrikovi Lundqvistovi, brankárskej jednotke „jazdcov“, žiadnu šancu a postaral sa o tretí gól v jeho sieti. V ďalších minútach duelu sa žiadny hráč nepresadil a hostia sa radovali z tesného víťazstva 3:2. Gáborík strávil na ľade vyše 24 minút a okrem dvoch kanadských bodov (1+1) získal jeden mínusový bod, štyrmi strelami ohrozil Millera a bol vyhlásený treťou hviezdou duelu. Sekera nastúpil v drese „šablí“ na vyše 21 minút, počas ktorých vystrelil na Lundqvista dve strely. Obaja gólmani čelili vyše 30 strelám – Lundqvist (32) a Miller (38). Z posledných 10 stretnutí majú Rangers bilanciu 3-6-1. Buffalo vyhralo posledné tri duely.

Stretnutie medzi Kings a Stars skončilo po základnej hracej dobe nerozhodne 2:2 a o víťazovi sa muselo rozhodnúť v predĺžení alebo samostatných nájazdoch. Počas 5-minútového predĺženia sa nikto neradoval z gólu, a tak na rad prišli trestné strieľania. V nich premenil svoj nájazd na gól iba slovenský útočník Michal Handzuš, ktorý rozhodol o tom, že dva body putujú na konto Los Angeles. Za víťazné mužstvo sa počas troch tretín presadili Alexander Frolov a Anže Kopitar. V drese „hviezd“ dali gól James Neal a Mike Modano. Michal Handzuš strávil na ľadovej ploche vyše 18 minút, no bodovať nedokázal. Na jeho konto mu pribudol jeden mínusový bod, jedna strela na bránu a dve trestné minúty. Pomer striel bol vyrovnaný 27:27.

Bodovať sa podarilo aj obrancovi Milanovi Jurčinovi, ktorý oblieka dres Capitals. V zápase medzi Capitals a Maple Leafs si pripísal jednu asistenciu, ktorá bola preňho jubilejným 50. kanadským bodom v National Hockey League. Z víťazstva sa tešili hráči „javorových listov“, ktorí zdolali „Caps“ 6:3. Do streleckej listiny sa hokejisti Maple Leafs začali zapisovať až v druhej a tretej tretine. Počas druhej dvadsaťminútovky skórovali Matt Stajan, Phil Kessel a Niklas Hagman, v tretej časti hry sa o zvyšné tri presné zásahy postarali Stajan (druhý gól v dueli), Lee Stempniak a Alexej Ponikarovskij. V drese Washingtonu sa presadil hviezdny útočník Alexandr Ovečkin a Niklas Bäckström, ktorý prekonal brankára Toronta, ktorým bol Vesa Toskala, dvakrát. V bráne Capitals odchytal celé stretnutie talentovaný Čech Michal Neuwirth (30 úspešných zákrokov). Jeho náprotivok, Vesa Toskala (34 úspešných zákrokov), odohral tiež celý duel. Jurčina hral vyše 13 a pol minúty. Získal jednu asistenciu a jednou strelou ohrozil Toskalu. Toronto vyhralo tri z posledných štyroch duelov, Capitals prehrali tretíkrát z uplynulých desiatich zápasov.

Článok pokračuje pod reklamou

Bruins, aj s obrancom Zdenom Chárom v zostave, nastúpili v New Yorku proti Islanders. Z dvoch bodov sa radovali Newyorčania, ktorí o svojej výhre rozhodli v 24. sekunde predĺženia, kedy strelil víťazný gól útočník Frans Nielsen. Počas 60. minút skórovali v drese „ostrovanov“ útočníci Rob Schremp, pre ktorého to bol premiérový gól v zámorskej NHL, a Matt Moulson, ktorý súperových brankárov prekonal už 15-krát. Strelcami dvoch gólov „medveďov“ boli Michael Ryder a David Krejčí. Zdeno Chára, kapitán Bruins, si počas 22 minút a 22 sekúnd, ktoré strávil na ľade, pripísal iba dva strelecké pokusy. Domáci tím bol prestrieľaný 19:32.

Posledným hráčom spod Tatier, ktorý v noci zasiahol do hry, bol obranca Atlanty Boris Valábik. Súperom Thrashers boli Canadiens z Montrealu. Brankárom Montrealu bol opäť Carey Price a Jaroslav Halák čakal na svoju príležitosť na striedačke. Zápas trval 61 minút a 18 sekúnd, pretože po základnej hracej dobe skončil nerozhodne 3:3. Víťazný presný zásah si na svoje konto pripísal Iľja Kovaľčuk. Z jeho spoluhráčov prekonali Pricea aj Christoph Schubert, Colby Armstrong a Nik Antropov. Za Montreal sa o tri góly postarali Glen Metropolit a Andrej Kosticyn, ktorý skóroval dvakrát. Valábikov ice-time bol takmer 12 minút, ďalšie dve minúty strávil na trestnej lavici, kde ho rozhodcovia poslali za sekanie.

Gól Bobbyho Ryana rozhodol o víťazstve Ducks nad Blue Jackets v pomere 3:1. V bráne Columbusu nastúpil Steve Mason a okrem Ryana ho prekonali aj Sexton a Perry. V bráne Anaheimu stal Hiller, ktorý čelil 36 strelám a inkasoval iba z hokejky Umbergera. Diváci videli v zápase dve bitky, ktoré sa udiali v prvej tretine.

Hetrik Alexeja Kovaľova rozhodol o výhre Senators nad Hurricanes v pomere 4:2. Jeho druhý presný zásah v zápase bol preňho jubilejným 400. v NHL. Za Senators skóroval aj Spezza. O dva góly Caroliny sa postaral Whitney, ktorý sa do streleckej listiny zapísal dva razy. Hurricanes boli prestrieľaní 25.38.

Flyers nestačili na Devils a podľahli im 1:4. Pre Pennsylvánsky tím je to už ôsma prehra z posledných 10 duelov. Jediným úspešným strelcom Philadelphie bol Giroux. Za víťazné mužstvo sa dvakrát presadili Bergfors a Eliáš, ktorý dal 300. gól v Národnej hokejovej lige.

Tohtoročný držiteľ Art Ross Trophy, Jevgenij Malkin, rozhodol svojim 9. tohto sezónnym gólom o víťazstve Penguins nad Panthers. Posledný víťaz Stanley Cupu vyhral 3.2 po predĺžení. Okrem Malkina skórovali za Pittsburgh aj Dupuis a Fedotenko. Autormi dvoch presných zásahov floridského tímu boli Reinprecht a Weiss.

Dvaja českí útočníci – Vrbata a Lang – sa postarali o výhru Coyotes nad Sharks. Obaja hráči dali jeden gól a Phoenix porazil San Jose 2:1. Ako jediný z kalifornského tímu dal gól Heatley. Brankárom porazeného mužstva bol Greiss, ktorý dostal prednosť pred Nabokovom. V bránke Coyotes chytal Bryzgalov.

Todd Bertuzzi strelil v noci ďalšie dva góly a opäť sa Detroit radoval z víťazstva. Tentoraz porazili Red Wings hráčov Nashvillu 3:2 po predĺžení. Tretí gól Detroitu pridal Miller. O dva presné zásahy Predators sa zaslúžili Jones a Legwand. Oba tímy si v posledných dvoch dueloch zahrali v predĺžení.

V poslednom stretnutí hrali proti sebe Canucks a Wild. Z výhry sa tešili hráči Vancouveru, ktorí zvíťazili tesne 4:3. Víťazný gól zaknihoval Kesler. Strelcami ďalších troch gólov Canucks boli Daniel Sedin, Raymond a Burrows. Za Wild sa do streleckej listiny zapísali Hnidy, Zanon a Havlát, ktorý v zápase nazbieral tri kanadské body.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Gáborík (NYR) 24:05 1 1 2 -1 4 0
Michal Handzuš (LAK) 18:09 0 0 0 -1 1 2
Zdeno Chára (BOS) 22:22 0 0 0 0 2 0
Milan Jurčina (WAS) 13:32 0 1 1 0 1 0
Andrej Sekera (BUF) 21:05 0 0 0 0 2 0
Boris Valábik (ATL) 11:54 0 0 0 0 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Rempe zranil Fehérváryho spoluhráča: Som z toho už znechutený a unavený, reaguje Carlson + videoUvidíme veľký trénerský prestup? Nemca by mohol trénovať dvojnásobný šampión Fehérváry opäť bodoval, ale opäť bez čerešničky. Vyrovnal Suchého či Sekeráša + video Patrick Roy robí opäť rošádu v bránkovisku. Aký bude narodeninový darček? Už vieme, kedy bude draftová lotéria. Aké šance majú tímy? Jeho bod nepomohol: Ďalší Slovák je blízko k MS! Draisaitl vytvoril nový rekord NHL Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Kanadu povedie na majstrovstvách sveta tréner, pod ktorým si zahrali aj Slováci Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies