Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:00info
BOS
TOR
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Reprezentácia

Američania porazili Slovákov 7:3

V prvom vystúpení na tohtoročných juniorských majstrovstvách sveta prehrali slovenskí hokejisti s rovesníkmi zo Spojených štátov amerických 3:7. V ďalšom zápase sa naši hráči stretnú s Lotyšskom.

Slovensko – USA 3:7 (2:1, 1:4, 0:2)

Góly: 3. Gašparovič (Illo), 6. Bakoš (Illo, Marinčin), 34. Pánik (Šiška, Viedenský) – 10. Carlson (Stepan), 23. Morin, 26. Stepan (Carlson, Warsofsky), 27. Donovan (Kreider, Fowler), 34. Kristo (Stepan, D'Amigo), 41. Schroeder (Palmieri), 47. D'Amigo (Kristo)
Strely na bránu: 20:46 (9:11, 7:16, 4:19), Vylúčenia (2 min): 8:5, Vylúčenia (5 min): 0:1, Presilovky: 3:1, Oslabenia: 0:0, Divákov: 11 318
Najlepší hráči zápasu: Radoslav Illo (SVK) – Jerry D'Amigo (USA)

Slováci začali zápas aktívne a už na začiatku druhej minúty hrali päťminútovú presilovku, keď Jason Zucker nedovolene atakoval nášho obrancu Martina Štajnocha, ktorý sa v ďalšom priebehu zápasu neobjavil. Štajnoch skončil v nemocnici s otrasom mozgu a okrem toho má tvár pozašívanú na troch miestach. Rozhodcovia sa pomýlili a namiesto Zuckera poslali pod sprchy Tylera Johnsona. Naši juniori sa v presilovke presadili už po desiatich sekundách, keď amerického gólmana prekonal Jakub Gašparovič. Počas piatej minúty bol vylúčený ďalší Američan a Slováci hrali opäť presilovú hru. Tentoraz päť na tri. Pätnásť sekúnd po buly dostal Slovákov do vedenia 2:0 Martin Bakoš, ktorý strieľal do odkrytej brány. Naše vedenie o dva góly trvalo štyri minúty, pretože v polovici desiatej minúty strelil kontaktný gól John Carson. V ďalších minútach úvodnej dvadsaťminútovky sa hralo väčšinou pred našim brankárom, no Marek Čiliak druhý gól neinkasoval. Vyznamenal sa najmä počas presilovky Američanov, ktorá sa im naskytla v dvanástej minúte. 60 sekúnd pred koncom úvodnej časti hry sa dopustili Američania chyby, keď zle vystriedali a na ľadovej ploche sa ocitlo šesť hráčov. Naskytla sa nám tretia presilovka, ktorú sme hrali aj na začiatku druhej tretiny.

Spomínanú presilovú hru sme nevyužili a prišiel trest. Na konci 23. minúty bol Čiliak prekonaný druhýkrát. Strelcom gólu bol Jeremy Morin. Američania boli aktívnejší a výsledkom bol tretí gól v našej sieti, ktorého autorom bol Derek Stepan. O necelú minútu po jeho góle bol na trestnú lavicu poslaný Henrich Jáborník a druhý raz v stretnutí sme hrali v oslabení. Náš súper využil presilovku po štrnástich sekundách – Matt Donovan. USA dalo tri góly počas necelých siedmich minút druhej tretiny. Minútu po Donovanovom góle sa dostal do šance Peter Hraško, no Lee jeho strelu zlikvidoval. Na konci 30. minúty si nedovolene počínal Aj Jenks, ktorý bol vylúčený na dve minúty za krošček. Naša početná výhoda trvala iba sedem sekúnd, pretože na trestnú lavicu si išiel sadnúť aj Radoslav Illo. Ďalšiu presilovku sme mali v 32. minúte a využili sme ju na sto percent. Autorom tretieho slovenského gólu bol Richard Pánik. Z gólu sme sa radovali iba niekoľko sekúnd, pretože Čiliaka prekonal Danny Kristo. V ďalšom priebehu druhej dvadsaťminútovky mali aj naši i americkí hokejisti šance, no zostali nevyužité.

Tretiu tretinu nezačali naši chlapci najlepšie. Už v 58. sekunde bol Čiliak prekonaný šiestykrát v dueli. Prekonal ho Jordan Schroeder. O pár sekúnd neskôr strelil gól Maroš Grošaft, ale hlavný rozhodca gól neuznal. Smolu mal aj Tomáš Tatar, ktorý v 46. minúte nastrelil žrď Leeho brány. O minútu neskôr sa Američania tešili už zo siedmeho gólu v našej bráne. Jeho autorom bol Jerry D'Amigo. Až dvaja slovenskí hráči boli v priebehu nasledujúcich dvoch minút poslaní na trestnú lavicu. Našťastie sme v oslabení o dvoch hráčov neinkasovali. Američania vystrelili na Čiliaka viacero striel, no náš brankár ich zlikvidoval. Ďalšiu presilovku sme súperovým hráčom darovali v 54. minúte, kedy Illo sekol jedného z Američanov a dostal dve trestné minúty. Aby toho nebolo málo, tak v 56. minúte bol za krošček vylúčený Jáborník. V oslabení sme neinkasovali. Do konca 60. minúty gól nepadol a z víťazstva sa radovali hráči Spojených štátov amerických, ktorí našich juniorov porazili 7:3. Slováci odohrajú ďalší zápas v noci z nedele na pondelok. Ich súpermi budú hráči Lotyšska.

Článok pokračuje pod reklamou

Česko – Švédsko 1:10 (0:4, 1:2, 0:4)
V otváracom dueli šampionátu zdolalo Švédsko hráčov Česka vysoko 10:1. Švédski mladíci si vybudovali v prvej tretine náskok 4:0, ktorý postupne v druhej a tretej tretine navršovali. Za Švédov sa do streleckej listiny zapísalo až deväť rôznych hráčov. O jediný presný zásah našich západných susedov sa postaral útočník Ján Káňa. Útočník Magnus Pääjärvi-Svensson získal v zápase až päť kanadských bodov (1+4). Jedným z dvoch hlavných rozhodcov stretnutia bol aj Slovák Vladimír Baluška.

Lotyšsko – Kanada 0:16 (0:5, 0:6, 0:5)
Žiadne prekvapenie sa nekonalo v zápase medzi Lotyšskom a Kanadou. Domáci hokejisti potvrdili úlohu favorita a Lotyšom dali až 16 gólov. Lotyšskí brankári čelili až 67 strelám. Domáci fanúšikovia, ktorých bolo v hľadisku Credit Union Centre vyše dvanásť tisíc, videli aj sedem kanadských bodov Gabriela Bourquea (3+4), syna legendárneho obrancu Raya Bourquea.

Rusko – Rakúsko 6:2 (4:1, 1:1, 1:0)
Prekvapenie sa nekonalo ani v Regine, kde nastúpilo Rusko proti Rakúsku. Ruskí hráči rozhodli o výhre 6:2 už v prvej tretine, v ktorej prekonali rakúskeho brankára až štyrikrát. V tabuľke skupiny B patrí Rusom druhá priečka za Švédskom. Kirill Petrov, ktorý bol draftovaný v roku 2008, si do kanadského bodovania pripísal tri body za gól a dve asistencie. Rakúšania vystrelili len 16 striel, Rusi ohrozili rakúskeho gólmana 33-krát.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies