Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Slováci v NHL

Slafkovský ukázal v skvelej príležitosti slabinu. Bolo sklamaním vidieť to, tvrdí Wilde

Brian Wilde z Global News tvrdí, že Juraj Slafkovský ukazuje v tejto sezóne veľké pokroky. Vyhráva častejšie súboje pri mantineloch, je viac zaangažovaný v hre a je rozdielovým hráčom svojej formácie. Slovenský útočník sa však niekedy nevie vyvarovať chýb, ktoré sú typické pre zelenáčov.

Po štvrtkovej prehre Montrealu 1:5 s Floridou vypichol zámorský novinár situáciu z prvej tretiny, keď sa Slafkovský a Cole Caufield dostali do prečíslenia dvoch na jedného. Košický rodák bol v skvelej situácii na streľbu, ale namiesto toho puk prihral do nevýhodnej pozície. Zdalo sa pritom, že zakončenie ani na chvíľu nezvažoval.

„Zlepšenie u neho je, ale občas sú tam momenty, kedy sa odmieta prestať spoliehať na skúsenejších hráčov. Je to prirodzená slabina väčšiny mladíkov. Majú pocit, že veteráni by mali prevziať zodpovednosť,“ poznamenal Wilde.

„Strela bola len jeho. Obranca vyložene pokrýval Caufielda a Slafkovský mal tonu času, aby si vybral miesto na strelu. Nikto na neho zozadu netlačil. Bolo sklamaním vidieť, ako prihral ten puk. Nezdalo sa, že vôbec za celý ten čas Slafkovský zvažoval strelu. Vôbec to pritom nebolo na prihrávku, takže to prirodzene zlyhalo.“

Článok pokračuje pod reklamou

Podľa Wildeho urobila draftová jednotka z minulého roka zlé rozhodnutie a nebolo by dobrým ani v prípade, ak by vedľa neho korčuľoval Maurice Richard. Mal jednoducho strieľať. To, že by mal zvýšiť početnosť streľby, sa pritom už spomínalo viackrát v minulej aj tejto sezóne.

„Je to bizarné, pretože sme v druhej sezóne Slafkovského experimentu v NHL a stále skutočne nevieme, aká dobrá je tá jeho strela na úrovni NHL. Nejaké strely mal, samozrejme, ale sú takmer vždy uponáhľané a prevažne zblízka,“ skonštatoval novinár, podľa ktorého je uvoľňovanie strely u Slafkovského na úroveň NHL pomalé.

„Analýzy skautov pred draftom hovorili, že Slafkovský má šialené strelu. Príležitosti, aby ju vyslal a my sme ju konečne mohli naplno posúdiť, sa stávajú bežné. Máva puk na hokejke, dotyky tam sú. Každý je nadšený z výsledkov a napredovania. Rozvoj ide vo fázach. Najprv treba vyhrávať súboje o puk. Splnené. Potom prichádzajú na rad dotyky. Splnené. Tretia fáza sú strely a štvrtá góly. Páľ, chlapče. Všetci sme už pripravení na tretiu fázu a ty tiež.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mladá hviezda Hurricanes podpísala netradičnú lukratívnu zmluvuRegenda: Viem, čo musím urobiť, aby som hral v NHL. Ak urobíme toto, v nedeľu budeme v poriadku Zranenie Šimona Nemca: Bude hrať v nedeľu? Slovo budú mať aj Devils Bratovi Gaudreaua sa mal narodiť syn: Tisíce ľudí podporujú finančne jeho ženu. Aj hráči NHL Fanúšikovia v Ohiu i Alberte vzdávajú hold Gaudreauovi. Vinník opísal nehodu, na súde šokoval otázkouOttawa potrebuje dohodu o aréne v centre už v septembri Slováci zdolali Maďarov, teraz ich čaká priamy boj o miestenku. Nemec duel nedohralVeľká tragédia: Hviezda NHL a jej mladší brat zomreli Hartford miluje Sýkoru: Obľúbencom fanúšikov sa stal rýchlo. Viac si verím, tvrdí 100 najlepších nádejí NHL? V rebríčku sú aj traja Slováci Černák napodobnil Hossu a Kopeckého, Chára Jágra. Posledný duel play-off v kariére odohral proti Bruins Keller sa už nevie dočkať: Letné ťahy Utahu nás posunú správnym smerom Trotz: Askarov bude skvelý, ale nie som si istý, či je mentálne pripravený Veľká rana: Známy útočník Hurricanes vynechá pre zranenie celý ročník Lotyšská hviezda utrpela v príprave na kvalifikáciu zranenie. Stihne kemp v NHL? Ottawa podpísala zmluvu s aktuálnym víťazom Stanleyho pohára Flyers dajú v kempe šancu fínskemu brankárovi Olympijská kvalifikácia: Slovensko má za sebou prvý hrací deň Marián Studenič opustil slovenský výber. Nebol spokojný Strelí Slafkovský viac gólov ako Laine? Toto číslo by znamenalo veľmi dobrú sezónu, odhaduje Biron Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies