Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
NHL live
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
03:30info
VGK
DAL
«

Slováci v NHL

Hossa nehral, Blackhawks podľahli Anaheimu

V nedeľu sa odohrali štyri stretnutia, v ktorých sa predstavili traja Slováci. Tomáš Kopecký, Andrej Meszároš, ani Milan Jurčina nebodovali. V dohrávanom stretnutí sa obrat New Jersey urobiť nepodaril – Tampa zvíťazila 4:2.

Po najhorších šiestich týždňoch klubovej histórie, hráči tímu Columbus Blue Jackets maju za sebou päť skutočne dobrých dní. V nedeľu Mathieu Garon zastavil všetkých 26 striel Dallasu, aby vychytal svoj druhý shutout v sezóne a pomohol Blue Jackets k víťazstvu nad Stars 2:0. O góly sa postarali Raffi Torres a Antoine Vermette, ktorí prispeli k tretiemu víťazstvu v rade po tom, čo Columbus prehral 21 z predchádzajúcich 24 zápasov. Tri víťazstva v sérii dosiahol tím po prvýkrát od 13.-19. novembra. V akcii nechýbal ani slovenský obranca Milan Jurčina, ktorý na ľade strávil 18 a pol minúty a do štatistík si pripísal jeden plusový bod, tri strely na bránu a dve trestné minúty. Okrem toho sa prezentoval dvoma bodyčekmi a podarilo sa mu zblokovať jednu strely Dallasu. Pre Stars to bola prvá prehra v Columbuse od 1. novembra 2002.

Chicago na domácom ľade privítalo Anaheim a do zostavy Blackhawks sa nedostal Marián Hossa, ktorého z nej vyškrtol tréner tesne pred zápasom pre nešpecifikované zranenie v dolnej časti tela. Jediný slovenský zástupca v zápase, Tomáš Kopecký, nebodoval a v akcii strávil len necelých osem minút. Body nezískal ani tím, ktorý Anaheimu podľahol 1:3. Jonas Hiller zaknihoval 42 zákrokov a Corey Perry, Saku Koivu a Teemu Selanne sa presadili strelecky, aby pomohli Ducks k štvrtému víťazstvu v rade. Hiller behom série inkasoval len šesť gólov. Jeho spoluhráči v nedeľnom zápase vyslali na bránu domáceho tímu len 12 striel, čím vyrovnali rekord klubu z 22. októbra 1996 v najmenšom počte striel vyslanom na bránu súpera. Jediný gól Chicaga strelil Duncan Keith. I Blackhawks vyrovnali rekord v minimálnom počte striel, ktorým v zápase čelili. V roku 1991 ich 12 strelami ohrozila Minnesota North Stars.

Mike Smith zaznamenal 33 zákrokov a Tampa Bay dokončila v nedeľu svoju cestu za víťazstvom, keď zdolala New Jersey 4:2 v dohrávanom stretnutí, ktoré sa z bezpečnostných dôvodov pre chybu osvetlenia prerušilo v piatok za stavu 3:0. Na zápas sa vrátilo iba zhruba 3 000 fanúšikov, ktorí sledovali záverečných 29 minút zápasu a dočkali sa troch gólov. Steven Stamkos sa v zápase presadil dvakrát – raz v piatok a raz v nedeľu, a za Lightning sa v piatok presadili aj Steve Downie a Brandon Bochenski. Za Devils sa v nedeľu presadili Travis Zajac a Zach Parise. Obe mužstvá odohrali tri hracie noci po sebe. Tampa Bay urobila v zostave dve zmeny a jedna sa týkala návratu obrancu Andreja Meszároša. Ten v zápase odohral osem minút. V piatok v základnej zostave chýbal.

Rod Brind’Amour strelil víťazný gól a Cam Ward zaznamenal 31 zákrokov, aby Carolina zdolala Ottawu 4:1 a uštedrila jej štvrtú prehru v rade. Tom Kosopoulos, Brett Carson a Eric Staal sa tiež strelecky presadili za Hurricanes, aby tímu pomohli k druhému víťazstvu za sebou po prvýkrát od začiatku decembra. Jediný gól Ottawy dosiahol Chris Kelly.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Tomáš Kopecký (CHI) 07:42 0 0 0 0 2 2
Milan Jurčina (CLB) 18:25 0 0 0 +1 3 2
Andrej Meszároš (TAM) 08:04 0 0 0 +1 0 0




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalCapitals vypadol pre zápas o prežitie obranca. Zažije debut Švéd?Obranca Predators bude absentovať, útočník dostal trest od NHL + videoŠťastie v nešťastí: Vyzeralo to hrôzostrašne, ale rezná rana obrancu Jets nie je až taká vážna Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies