Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
NHL live
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
03:30info
VGK
DAL
«

Slováci v NHL

Handzuš a Chára rozhodli zápasy, Višňovský dvojbodový

Štvrtkový program bol bohatý na zápasy a predstavilo sa v nich celkovo desať slovenských hokejistov, z ktorých sa do bodovania zapísali traja. Z gólov sa tešili Michal Handzuš a Ľubomír Višňovský, ktorý zaznamenal dva body.

Ľubomír Višňovský mal prsty v oboch góloch svojho tímu, no ani dvojgólové vedenie nestačilo Edmontonu na víťazstvo nad Pittsburghom. Penguins vstupovali do tretej tretiny za stavu 0:2, aby v nej úspešne otočili stav zápasu a získali dva body za víťazstvo 3:2. V druhej tretine vypracovali vedenie domáceho tímu Andrew Cogliano a Višňovský, ktorý počas presilovky strelil svoj deviaty gól v sezóne. Topoľčiansky rodák zaznamenal bod aj pri prvom góle, keď zaznamenal sekundárnu asistenciu. V tretej tretine sa z gólov tešili len priaznivci obhajcu titulu, ktorý na obrat využil chyby súpera. Devana Dubnyka prekonali Tyler Kennedy, Matt Cooke a Pascal Dupuis, ktorý v 51. minúte rozhodol o víťazstve. Na všetky tri góly nahrával Jordan Staal, ktorý sa stal prvou hviezdou duelu. Višňovský v zápase odohral niečo cez 22 minút a okrem dvoch kanadských bodov zaznamenal dva mínusové body, tri strely a prezentoval sa aj jedným bodyčekom. Oilers prehrali šiesty zápas v rade a vyhrali len raz z posledných 14 zápasov.

Traja slovenskí hráči sa predstavili v Chicagu, kde na seba narazili dvaja súperi z Centrálnej divízie. Cristobal Huet zaznamenal 24 zákrokov, aby vychytal svoje štvrté čisté konto a pomohol Blackhawks k víťazstvu 3:0 nad Columbusom, o ktoré sa gólmi pričinili Brian Campbell, Dustin Byfuglien a Duncan Keith. Marián Hossa, ktorý po návrate po zranení slabín strávil na ľade strávil 16 a pol minúty, zaznamenal jednu asistenciu a na svoje konto si pripísal aj plusový bod a dve strely na bránu. Jeho spoluhráč Tomáš Kopecký odohral osem minút a zaznamenal dve strely. Obranca hostí Milan Jurčina si štatistiky upravil o jeden mínusový bod a prezentoval sa aj troma bodyčekmi a zblokoval päť striel súpera. V zápase odohral zhruba 20 a pol minúty. Blackhawks víťazstvom ukončili dvojzápasovú sériu prehier a predišli prvej trojzápasovej v sezóne. Chicago teraz čaká osemzápasové turné, ktoré začína v sobotu v Columbuse.

Michal Handzuš si na svoje konto pripíše víťazný gól. Banskobystrický rodák strelil úvodný gól zápasu, v ktorom vychytal Jonathan Quick svoje piate čisté konto v kariére a Kings zdolali Ducks pomerne hladko 4:0, čím ukončili päťzápasovú víťaznú sériu Anaheimu. Quick zaznamenal 22 zákrokov a na Handzuša nadviazali strelecky Scott Parse, Dustin Brown a Wayne Simmonds. Handzuš, Brown a Simmonds strelil svoje 11. góly v sezóne. Slovenský center odohral v stretnutí 21 minút a 41 sekúnd a s týmto časom bol tretím najvyťažovanejším hráčom mužstva. Do štatistík si pripísal aj dva plusové body, dve strely, tri zblokované strely a na vhadzovaniach dosiahol 60% úspešnosť. Los Angeles zvíťazilo po troch prehraných zápasoch.

Článok pokračuje pod reklamou

Miroslav Šatan mohol byť tromfom Bostonu v samostatných nájazdoch, ale neuspel. Zdeno Chára si v štvrtej sérii zobral zodpovednosť na svoje plecia a ako jediný sa v samostatných nájazdoch presadil, aby rozhodol o víťazstve Bruins 2:1 nad San Jose. Kapitán hostí nevymýšľal a na Nabokova vyslal delovku z oblasti spomedzi kruhov. Sharks boli v zápase o niečo aktívnejší a k víťazstvu Bruins dopomohol aj Tim Thomas, ktorý zaznamenal 41 zákrokov. V normálnom hracom čase sa presadili „medveď“ Daniel Paille a „žralok“ Joe Thornton. Jevgenij Nabokov zaznamenal 30 zákrokov. Chára v zápase odohral takmer 27 minút a zaznamenal aj mínusový bod, jednu strelu, jeden bodyček a dve zblokované strely. Šatan odohral takmer 20 a pol minúty a zaznamenal jeden mínusový bod a dva strelecké pokusy. Boston ukončil trojzápasovú sériu prehier.

Nebol to Martin Brodeur, ale Mike Brodeur, kto dnes vychytal čisté konto. Vďaka jeho 32 zákrokom vyhrala Ottawa nad NY Rangers 2:0 a ukončila svoju päťzápasovú sériu prehier. Kanadský brankár, ktorý bol povolaný do prvého tímu len niekoľko hodín pred zápasom, zastavil aj tri strelecké pokusy Mariána Gáboríka, ktorému sa nepodarilo streliť gól v štyroch zápasoch od 6. januára. Práve trenčiansky rodák mal najväčšiu príležitosť svojho tímu, keď sa po zaváhaní Ryana Shannona dostal počas druhej tretiny do brejku. Z gólov sa v stretnutí tešili Chris Campoli a Chris Kelly. Oba góly prišli v závere zápasu. Campoli sa presadil v 59. minúte a Kelly v 60. minúte upravil skóre strelou do prázdnej brány. Gáborík v akcii strávil 20 a pol minúty a zaknihoval jeden mínusový bod.

V Atlante sa odohral duel medzi miestnymi Thrashers a hráčmi Sabres z Buffala. O víťazovi sa rozhodlo v predĺžení. Zach Bogosian bol vylúčený za faul lakťom a dal možnosť hosťom hrať presilovú hru, ktorú využil Derek Roy, ktorý svojím11. gólom v sezóne vrátil Sabres späť na víťaznú dráhu. V normálnej hracej dobe sa presadili Patrick Kaleta z Buffala a Iľja Kovaľčuk z Atlanty. Slovenský obranca Boris Valábik odohral 12 minút a 12 sekúnd, počas ktorých zaznamenal dva strelecké pokusy. Atlanta vyhrala druhý zápas v rade naposledy 14. decembra. Buffalo, v ktorého zostave opäť chýbal obranca Andrej Sekera, vyhralo sedem z posledných ôsmich zápasoch.

Na Floride sa odohralo derby medzi Lightning a Panthers, v ktorom sa zrodilo tesné víťazstvo tímu zo Sunrise 3:2. Prvý gól zápasu strelil Nathan Horton, na ktorého dokázali zareagovať domáci hráči Jeff Halpern a Steve Downie. Po bezgólovej druhej tretine prišla tretia dvadsaťminútovka, v ktorej sa Panthers podaril obrat, keď najskôr vyrovnával Cory Stillman, aby neskôr strelil víťazný gól Rostislav Olesz. Tomáš Vokoun prispel k víťazstvu 28 zákrokmi a a na konci tretej tretiny vychytal aj trestné strieľanie Matina St. Louisa. Jedna zo striel, ktorú chytil, patrila Andrejovi Meszárošovi. Slovenský obranca strávil v akcii viac ako 16 minút a zaznamenal aj dva plusové body, dve trestné minúty, tri bodyčeky a jednu zblokovanú strelu.

Vesa Toskala urobil 38 zákrokov, aby vychytal svoj prvý shutout od októbra 2008 a Tyler Bozak strelil svoj prvý gól v NHL, aby pomohol Torontu ukončiť štvorzápasovú sériu prehier. Maple Leafs vo štvrtok zdolali Philadelphiu hladko 4:0. Nikolaj Kulemin, Luke Schenn a Lee Stempniak sa tiež presadili strelecky. Flyers zaznamenali tretiu prehru v posledných 11 zápasoch.

Drew Miller zaznamenal gól a asistenciu, Jimmy Howard zastavil 37 striel a Detroit vďaka tomu porazil Carolinu pomerom 3:1. Nicklas Lidstrom a Henrik Zetterberg sa tiež presadili strelecky a Valtteri Filpulla zaznamenal dve asistencie. Jediný gól Hurricanes dosiahol Tom Kostopoulos.

Brian Gionta strelil dva góly za Montreal v jeho 500. zápase v NHL a George Laraque sa strelecky presadil po viac ako 21 mesiacoch. Carey Price zastavil 33 striel a strelecky sa presadili aj Benoit Pouliot a Mike Cammalleri, ktorí tiež pomohli k víťazstvu Canadiens 5:3 nad Dallasom. Mike Modano strelil svoj 550. gól v kariére a za Stars sa presadili aj Toby Petersen a Steve Ott.

Len jediného gólu sa dočkali diváci v St. Louis, no aspoň padol do brány Minnesoty. Chris Mason zastavil 19 striel a zaknihoval svoje 19. čisté konto v kariére. Jediný gól strelil T.J. Oshie v 41. minúte, pre ktorého to bol deviaty presný zásah v ročníku.

Daniel Winnik strelil gól zhruba osem minút pred koncom a Zbyněk Michálek pridal presilovkový gól o 76 sekúnd neskôr, aby Phoenix zdolal New Jersey tesne 4:3. Matthew Lombardi a Peter Mueller sa tiež presadili za Coyotes, ktorým sa podarilo ukončiť štvorzápasovú sériu prehier na domácom ľade. Za New Jersey sa dvakrát presadil Brian Rolston a raz Travis Zajac. Devils prehrali iba po šiestykrát v 24 zápasoch od 21. novembra.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Boris Valábik (ATL) 12:12 0 0 0 0 2 0
Andrej Meszároš (TAM) 16:13 0 0 0 +2 1 2
Marián Hossa (CHI) 16:25 0 1 1 +1 2 0
Tomáš Kopecký (CHI) 07:59 0 0 0 0 2 0
Milan Jurčina (CLB) 20:21 0 0 0 -1 0 0
Ľubomír Višňovský (EDM) 22:10 1 1 2 -2 3 0
Zdeno Chára (BOS) 26:54 0 0 0 -1 1 0
Miroslav Šatan (BOS) 20:21 0 0 0 -1 2 0
Michal Handzuš (LAK) 21:41 1 0 1 +2 2 0
Marián Gáborík (NYR) 20:21 0 0 0 -1 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalCapitals vypadol pre zápas o prežitie obranca. Zažije debut Švéd?Obranca Predators bude absentovať, útočník dostal trest od NHL + videoŠťastie v nešťastí: Vyzeralo to hrôzostrašne, ale rezná rana obrancu Jets nie je až taká vážna Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies