Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:00info
BOS
TOR
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Sumáre

Tatar hviezdou zápasu - dvakrát skóroval! Fehérváry zažil dominanciu hviezd Avs

Tomáš Tatar pomohol v stredu dvoma gólmi k výhre, Martin Fehérváry pri prehre sledoval koncert Nathana MacKinnona. Dokopy sa v NHL hralo sedem zápasov.

Highlighty noci
  • Tatar dvakrát skóroval, Fehérváry nebodoval
  • Vancouver bodoval v 10. zápase po sebe
  • Boston prišiel o víťazní i bodovú sériu
  • MacKinnon bodoval v 12. zápase po sebe
  • Reinhart bodoval v 11. zápase po sebe
  • Maurice prekonal zápis Trotza
  • MacKinnon strelil štyri góly, on a Rantanen boli päťbodoví
  • Suter dosiahol hetrik
  • Samsonov vychytal čisté konto

SEA - CHI 6:2

Tatar zahviezdil pri výhre nad Blackhawks

Tomáš Tatar si ukončil sedemzápasovú sériu bez gólu a neskôr pridal druhý gól zápasu, aby pomohol Seattlu ukončiť štvorzápasovú sériu prehier triumfom 6:2 nad Chicagom, po ktorom bol vyhlásený za druhú hviezdu. Mal pritom aj veľký podiel na otváracom góle Jareda McCanna, pri ktorom si asistenciu nepripísal – svojou aktivitou vybojoval puk a založil gólovú akciu. Skórovali aj Jaden Schwartz, Alex Wenberg a Brandon Tanev, Jordan Eberle a Justin Schultz dvakrát asistovali. Joey Daccord kryl 34 striel. Prekonali ho len Joey Anderson a Nick Foligno. Seth Jones asistoval pri oboch góloch, Arvid Soderblom urobil 23 zákrokov. Blackhawks prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Tatar odohral 15 minút a 42 sekúnd, počas ktorých nazbieral aj štyri plusové body a prezentoval sa doma strelami na bránu. Dvojgólový bol prvýkrát v sezóne. Naposledy sa mu to stalo 11. apríla minulého roka. Do zostavy Kraken sa po štvorzápasovej absencii vrátil Vince Dunn, ktorý si pripísal asistenciu.

Tomáš Tatar a góly číslo 5 a 6 v sezóne:


Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Daccord (SEA), 2. T. Tatar (SEA), 3. J. Eberle (SEA)



COL - WSH 6:2

Koncert MacKinnona a Rantanena pri výhre nad Capitals

Nathan MacKinnon strelil štyri góly a pridal asistenciu, aby bodoval vo všetkých 24 domácich zápasoch sezóny a doviedol Colorado k výhre 6:2 nad Washingtonom. Celkovo bodoval v 12. zápase po sebe a štvorgólový bol po druhýkrát v sezóne. Od ročníka 1988/89 mal viac štvorgólových zápasov v sezóne len Mario Lemieux v sezóne 1992/93 – 3. Päťbodový bol aj Mikko Rantanen, ktorý strelil gól a pridal štyri asistencie. Cale Makar strelil zvyšný gól a pridal dve asistencie. K tretej výhre z posledných štyroch zápasov pomohol aj Alexandar Georgiev s 23 zákrokmi. Prekonaný bol až v tretej tretine, keď ho dvakrát pokoril Dylan Strome. Charlie Lindgren urobil 26 zákrokov a Capitals prehrali tretí zápas po sebe. Slovenský obranca Martin Fehérváry odohral 15 a pol minúty s mínusovým bodom, troma strelami a blokom. Nastúpil v treťom páre s Ethanom Bearom a bol to jeho druhý najnižší hrací čas v sezóne v zápasoch, v ktorých neutrpel zranenie. Makar strelil už 76 gólov, čím vytvoril nový klubový rekord medzi obrancami. Predošlý zdieľal s Tysonom Barriem. Čistý hetrik MacKinnona bol len druhý od príchodu organizácie do Denveru. Dosiahol ho aj Joe Sakic (2003). Súčasná superhviezda ho dosiahla za šesť minút a 37 sekúnd. 24 domácich zápasov s bodom po sebe v akomkoľvek období sezóny je novým klubovým rekordnom. Predošlý držal Sakic s 23 zápasmi v sezóne 2000/01. Do zostavy Avalanche sa vrátili Artturi Lehkonen a Bowen Byram.

MacKinnonov čistý hetrik:

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon (COL), 2. M. Rantanen (COL), 3. C. Makar (COL)



FLA - ARI 6:2

Reinhart si natiahol sériu pri výhre nad Coyotes

Sam Reinhart zaznamenal gól a asistenciu, aby bodoval v 11. zápase po sebe a pomohol Floride k výhre 6:2 nad Arizonou, ktoré vyhrala predošlé dva zápasy. Matthew Tkachuk strelil dva góly a pridal asistenciu, Carter Verhaeghe nazbieral tri asistencie a Panthers vyhrali druhý zápas po sebe. Gól a asistenciu si pripísal aj Anton Lundell, po góle pridali Sam Bennett a Jonah Gadjovich, dve asistencie zaknihoval Gustav Forsling. Sergej Bobrovskij čelil 33 strelám, z ktorých ho prekonali dvojbodový Dylan Guenther a Logan Cooley. Karel Vejmelke opustil duel s 37 zásahmi. Paul Maurice absolvoval 1813. zápas v NHL, čím sa zaradil pred Barryho Trotza na druhé miesto historického poradia trénerov. Prvý je Scotty Bowman s 2141 zápasmi. Aleksander Barkov sa vrátil do zostavy Panthers a raz asistoval.


Reinhart a Bennett skórovali v rozmedzí 17 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. M. Tkachuk (FLA), 2. C. Verhaeghe (FLA), 3. S. Bobrovskij (FLA)



TOR - WPG 1:0 PP

Samsonov a Matthews rozhodli o futbalovej výhre nad Jets

Auston Matthews skóroval 47 sekúnd pred koncom predĺženia a Iľja Samsonov zneškodnil všetkých 32 striel, aby Toronto zdolalo Winnipeg 1:0 a vyhralo tretí zápas z posledných štyroch. Čisté konto bolo pre Samsonova, ktorý štartoval v druhom zápase po sebe, druhé v sezóne a 12. v kariére. Jeho náprotivok, Laurent Brossoit, urobil 29 zákrokov. Jets prišli v zápase o Josha Morrisseyho, ktorý utrpel zranenie dolnej časti tela pri blokovaní strely. Matthewsa delí už len jeden gól od hranice 40 gólov v sezóne. V predĺžení strelil už 11 gólov, s čím sa v klubovom poradí zaradil na druhé miesto za Matsa Sundina (14) a pred spoluhráča Williama Nylandera (10).


Samsonov urobil dva zákroky pri prečíslení 2 na 0:

Hviezdy duelu: 1. I. Samsonov (TOR), 2. A. Matthews (TOR), 3. L. Brossoit (WPG)



BOS - CAR 2:3

Hurricanes ukončili série Bostonu

Jordan Martinook skóroval na konci tretej tretiny, aby Carolina výhrou 3:2 ukončila Bostonu deväťzápasovú bodovú (6-0-3) a päťzápasovú víťaznú sériu. Hurricanes vyhrali deviaty zápas z posledných 12 aj po tom, čo prišli o dvojgólové vedenie, ktoré vybudovali Martin Nečas a dvojbodový Teuvo Teräväinen. Sebastian Aho dvakrát asistoval a Spencer Martin pri svojom debute v bráne Caroliny urobil 26 zákrokov. Ako jediný na neho našiel recept Brad Marchand, dvakrát asistoval Trent Frederic a 30 zákrokov predviedol Linus Ullmark. Marchand s 395 gólmi vyrovnala Raya Bourqua na piatom mieste historického poradia tímu. Hurricanes bodovali v ôsmom zápase vonku po sebe (7-0-1).

Víťazný gól Teräväinena:

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand (BOS), 2. J. Martinook (CAR), 3. T. Frederic (BOS)



VAN - STL 3:4 PP

Schenn rozhodol v predĺžení o výhre nad Canucks

Brayden Schenn skóroval v druhej minúte predĺženia, aby St. Louis zdolalo Vancouver 4:3 a vyhralo tretí zápas po sebe. Blues v zápase viedli 2:0 po góloch dvojbodového Jakea Neighboursa a Pavla Bučneviča, neskôr 3:1 po góle Alexeja Toropčenka. Robert Thomas dvakrát asistoval a Joel Hofer zastavil 29 striel. Všetky tri góly Canucks strelil v tretej tretine Pius Suter, ktorý dosiahol svoj druhý hetrik v kariére. Po dve asistencie si pripísali Quinn Hughes a Brock Boeser, Casey DeSmith urobil 14 zákrokov. Hoci Vancouver prišiel o trojzápasovú sériu výhier, bodoval v 10. zápase po sebe (8-0-2). Hughes dosiahol 300. bod v kariére v 331. zápase. Rýchlejšie to v NHL dokázali len siedmi obrancovia.

Druhý hetrik Piusa Sutera v NHL:

Hviezdy duelu: 1. P. Suter (VAN), 2. J. Neighbours (STL), 3. R. Thomas (STL)



LAK - BUF 3:5

Sabres otočili zápas proti trápiacim sa Kings

Buffalo strelilo štyri góly po sebe, aby otočilo zápas proti Los Angeles a zdolalo ho 5:3. V zápase prehrávalo 0:1 i 1:3. JJ Peterka pomohol odvrátiť tretiu prehru v sérii dvoma gólmi a asistenciou, Jack Quinn zaznamenal gól a dve asistencie, Dylan Cozens gól a asistenciu, Alex Tuch gól. Devon Levi predviedol 37 zákrokov, o päť viac ako Cam Talbot. Anže Kopitar, dvojbodový Adrian Kempe a Pierre-Luc Dubois sa postarali o góly Kings, ktorí prehrali druhý zápas po sebe a 12. z posledných 14. Duel nedohral hosťujúci Zemgus Girgensons, ktorý v prvej tretine utrpel zranenie hornej časti tela. L.A. pred zápasom ocenilo za niekoľko míľnikov Kopitara, vrátane 400. gólu či klubových rekordov v počte zápasov a asistencií.

Hviezdy duelu: 1. T. Thompson (BUF), 2. J. Quinn (BUF), 3. A. Kopitar (LAK)

Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 M. Fehérváry (WSH) 
15:28
0
0
0
-1
0
3
0
 T. Tatar (SEA)
15:42
2
0
2
+4
0
2
0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies