Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:00info
BOS
TOR
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Sumáre

Nemec zosmiešnil obranu súpera, ale prišiel o gól! Pospíšil na neudržanie, Ružička najmenej vyťažovaný

V pondelok sa v NHL odohrali štyri zápasy a v troch si zahrali aj Slováci. Dvaja nastúpili proti sebe.

Highlighty noci
  • Tatar sa vrátil do New Jersey, on ani ostatní Slováci nebodovali
  • Ružička zažil debut v drese Coyotes
  • Rangers vyhrali piaty zápas po sebe
  • Pietrangelo odohral 1000. zápas v NHL
  • Coyotes prehrali šiesty zápas po sebe
  • Šesťorkin vychytal čisté konto

NJD - SEA 3:1

Tatar nezažil víťazný návrat do New Jersey

Tomáš Tatar sa vrátil po prvýkrát od letného odchodu do New Jersey, ale nebol to úspešný návrat – počas 12 minút a 19 sekúnd strávených na ľade nebodoval, predviedol len dve strely a jeho Seattle si natiahol sériu prehier na tri zápasy. Radosť z výhry 3:1 mal Šimon Nemec, ktorý odohral bezmála 20 minút so štyrmi strelami na bránu a dvoma blokmi. V druhej tretine prišiel o gól, keď hostia uspeli s trénerskou výzvou – Erik Haula sa dopustil nedovoleného bránenia v hre brankárovi. Prezentoval sa aj krásnym prinikom cez celé klzisku, ktorému chýbala len čerešnička na torte v podobe gólu. Základy víťazstva jeho tím položil s 27 zákrokmi Nico Daws. Jack Hughes zaznamenal gól a asistenciu, skórovali aj Tyler Toffoli a Dawson Mercer. Toffoli využil prvú z posledných 24 presiloviek Devils(9 zápasov). Will Borgen uzavrel skóre v strede tretej tretiny a Joey Daccord opustil duel s 34 zásahmi. Kraken sa už v prvej tretine zranil obranca Brian Dumoulin, ktorého bodyčekoval Timo Meier. Nemec si so štyrmi strelami na bránu vytvoril nové osobné maximum.


Hughes skóroval z ťažkého uhla:

Hviezdy duelu: 1. J. Hughes (NJD), 2. N. Daws (NJD), 3. T. Toffoli (NJD)



NYR - CGY 2:0

Šesťorkin vynuloval Flames, Pospíšil bodyčekoval ostošesť

V Madison Square Garden sa stretli dva tímy so štvorzápasovými víťaznými sériami. Igor Šesťorkin zneškodnil všetkých 30 striel, aby s prvým čistým kontom v sezóne doviedol domácich Rangers k výhre 2:0 nad Calgary. Bola to jeho 12. nula v kariére, prvá od 8. apríla 2023. „Úprimne, cítil som sa celý večer skvelo, od úvodného vhadzovania až po koniec,“ poznamenal. K piatej výhre v sérii viedli aj góly Willa Cuylleho a Jimyho Veseyho. Druhý menovaný skóroval, keď sa Flames pokúsili o hru bez brankára. Jacob Markström tak nakoniec kryl 29 z 30 striel. Slovenský útočník Martin Pospíšil predviedol až osem bodyčekov počas 15 minút a 21 sekúnd strávených v akcii. Prezentoval sa aj blokom a dvakrát bol vylúčený za hrubosť. V sezóne už urobil raz aj 9 bodyčekov – 16. decembra proti Tampe. Duel po bodyčeku Jacoba Troubu nedohral Jakob Pelletier.

Článok pokračuje pod reklamou


Hviezdy duelu: 1. I. Šesťorkin (NYR), 2. W. Cuylle (NYR), 3. J. Markström (CGY)


PHI - ARI 5:3

Ružička nezažil víťazný debut v drese Coyotes

Slovenský útočník Adam Ružička zažil svoju premiéru v drese Arizony nakoniec ako center formácie s Jasonom Zuckerom a Alexom Kerfootom na krídlach, ktorá bola písaná pred zápasom ako štvrtá. Dosiahol nakoniec aj najnižší „ice-time“ v tíme – 09:20. Pripísal su plusový bod a jeden bodyček. Na vhadzovaniach mal 50% úspešnosť. Hoci Coyotes trikrát viedli zásluhou Matta Dumbu, Matiasa Macceliho a Alexandra Kerfoota, nakoniec prehrali šiesty zápas po sebe. Morgan Frost z trestného strieľania, Travis Konecny a Jamie Drysdale zakaždým vyrovnali stav, Scott Laughton strelil víťazný gól v 51. minúte a Owen Tippett pridal gól do prázdnej brány. Konecny pridal aj dve asistencie, Laughton jednu. Samuel Ersson pomohol k štvrtej výhre Flyers v sérii 20 zákrokmi. Jeho náprotivok, Karel Vejmnelka, kapituloval štyrikrát z 33 striel. Z hráčov hostí bol viacbodový len J.J. Moser – dvakrát asistoval. Hráči Flyers premenili v tejto sezóne už štyri trestné strieľania, čím vyrovnali ligový rekord v počte premenených trestných strieľaní v jednej sezóne. Dokázali to aj Vancouver (1997/98), Minnesota (2003/04), Carolina (2005/06) a Dallas (2013/14).

Frost premenil trestné strieľanie:

Hviezdy duelu: 1. S. Laughton (PHI), 2. M. Frost (PHI), 3. T. Konecny (PHI)



VGK - MIN 3:5

Pietrangelovi nedopadol jubilejný zápas ideálne

Alex Pietrangelo vo svojom 1000. zápase v NHL zaznamenal dve asistencie, čo sa v minulosti z obrancov podarilo len Ryanovi Suterovi, Sergejovi Zubovovi, Kevinovi Hatcherovi, Bradovi Parkovi a Timovi Hortonovi, ale jeho Vegas prehralo s Minnesotou 3:5. Wild vyhrali tretí zápas po sebe vďaka 27 zákrokom Filipa Gustavssona i trojbodovému výkonu Matta Boldyho – strelil gól a na dva prihrával. Joel Eriksson Ek strelil do prázdnej brány svoj druhý gól v zápase, skórovali aj Marco Rossi a Mats Zuccarello. Ryan Hartman, Kirill Kaprizov a Brock Faber dvakrát asistovali. Jonathan Marchessault, Michaela Amadio a Mark Stone strelili góly Golden Knights, zatiaľ čo Adin Hill kryl 24 z 28 striel. Stone vyrovnal s 11-zápasovou bodovou sériou v domácich zápasoch klubový rekord Reillyho Smitha z ročníka 2018/19.

Rossi a Boldy strelili dva dôležité góly za 61 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. A. Pietrangelo (VGK), 2. M. Boldy (MIN), 3. K. Kaprizov (MIN)

Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 Š. Nemec (NJD)
19:57
0
0
0
0
0
4
0
 T. Tatar (SEA)
12:19
0
0
0
0
0
2
0
 M. Pospíšil (CGY)
15:21
0
0
0
0
4
0
8
 A. Ružička (ARI)
09:20
0
0
0
+1
0
0
1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies