Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Slováci v NHL

Gáborík štvorbodový, Hossa strelil gól

V noci z utorka na stredu sa v kanadsko-americkej NHL odohralo osem stretnutí, v ktorých sa predstavilo šesť slovenských hokejistov. Z nich sa do bodovania zapísali Marián Gáborík a Marián Hossa. Gáborík zaznamenal štyri asistencie.

Tím New York Rangers sa najskôr strelecky trápil, aby v nedeľu zaknihoval víťazstvo 6:2 nad Montrealom. V utorok padol v zápase proti Tampe Bay rovnaký počet gólov, no domáci „jazdci“ zvíťazili pomerom 8:2. Pri pohľade na skóre si fanúšik pomyslí, že určite pár gólov strelil aj Marián Gáborík. Slovenský útočník sa stal prvou hviezdou zápasu, no prezentoval sa skôr ako nahrávač. Zo stretnutia, v ktorom odohral 15 minút, si odniesol štyri body za štyri asistencie. Na svoje konto si pripísal aj tri plusové body, jednu strelu a štyri bodyčeky. Naposledy zaznamenal štyri asistencie 26. októbra 2002. O osem gólov jeho tímu sa postaralo osem rozdielnych strelcov. Postupne sa presadili Brandon Dubinsky, Václav Prospal, Chris Drury, Daniel Girardi, Enver Lisin, Marc Staal, Aaron Voros a Chrostopher Higgins. Henrik Lunqvist zaznamenal 21 zákrokov a prekonali ho len Vincent Lecavalier a Alex Tanguay. Andrej Meszároš ho ohrozil jednou strelou. Slovenský obranca v zápase odohral takmer 19 minút a zaznamenal jeden mínusový bod, dva bodyčeky a jednu zblokovanú strelu. Pri góle Girardiho sa puk odrazil do brány od jeho korčule. Z hráčov Rangers sa podarilo bodovať takmer každému. Body chýbajú len na kontách Artema Anisimova a Michal Rozsívala.

Ottawe sa v poslednom období darí, čoho dôkazom je aj víťazstvo 4:1 nad silným Chicagom, ktoré je pre tím z hlavného mesta Kanady už štvrtým v rade. Peter Regin strelil gól a pridal asistenciu a Brian Elliot zaznamenal 29 zákrokov, s ktorými sa stal prvou hviezdou zápasu. Dva asistencie zaznamenal Chris Neil a do streleckej listiny sa zapísali z domácich hráčov aj Zach Smith, Ryan Shannon a Mike Fisher. Eliliotta prekonal len jediný hráč Blackhawks a ním bol slovenský útočník Marián Hossa, pre ktorého to bol 13. presný zásah v sezóne. Hossa sa presadil v druhej tretine počas oslabenia, kedy úspešne zakončil svoj samostatný únik. V zápase mal ešte jednu veľkú príležitosť skórovať. Po zaváhaní rozohrávajúceho brankára Elliotta bola pred ním len odkrytá bránka, Hossa vystrelil, no brankár Ottawy na poslednú chvíľu stihol hokejkou puk vyraziť. Trenčiansky odchovanec strávil v akcii viac ako 18 a pol minúty a zaznamenal aj mínusový bod a štyri strelecké pokusy. Jeho spoluhráč Tomáš Kopecký odohral len sedem minút a zaznamenal jeden mínusový bod. Obaja absolvovali aj jedno vhadzovanie, no neúspešne.

Alexei Ponikarovsky začal pre Maple Leafs zápas proti Atlante výborne, keď v rozmedzí 32 sekúnd strelil dva góly a s vedením 2:0 tím vstupoval aj do druhej tretiny, v ktorej bol aktívnejší, no prehral ju pomerom 0:2, aby sa v tretej začínalo od nuly. V nej potom strelila Atlanta o jeden gól viac. Ten víťazný zaknihoval Iľja Kovaľčuk, pre ktorého to bol už druhý gól v zápase. Strelecky sa presadili aj Evander Kane a Rich Peverley, aby sa Thrashers pred domácimi fanúšikmi mohli tešiť z víťazstva 4:3. Tretí gól Toronta strelil Niklas Hagman. Ondřej Pavelec čelil celkovo 40 strelám a duel ukončil s 37 zákrokmi. Vesa Toskala mal menej roboty a zaznamenal 28 zákrokov. Chytil aj jedinú strelu Borisa Valábika. Nitriansky rodák odohral v zápase 11 minút a 18 sekúnd, počas ktorých zaznamenal jeden plusový bod a dve trestné minúty za hákovanie.

Článok pokračuje pod reklamou

Posledným Slovákom, ktorý sa v utorok predstavil v akcii bol center L.A. Michal Handzuš, ktorého tím na domácom ľade privítal kalifornského rivala San Jose. A práve Sharks boli tým tímom, ktorý si zo stretnutia odniesol dva body. Patrick Marleau a Ryan Clowe strelili po dva góly, Dan Boyle strelil gól a pridal asistenciu, aby San Jose zakončilo dvojdňový strelecký karneval víťazstvom 5:1. Deň predtým na domácom ľade zdolalo Calgary pomerom 9:1 a za dve noci tak strelilo 14 gólov. Sharks navyše vyhrali 14. zápas z posledných 17 a opäť sa osamostatnili na čele poradia NHL. Jediný gól Kings strelil Wayne Simmonds. Los Angeles prehralo štvrtý zápas z posledných šiestich domácich. Handzuš odohral 17 a pol minúty a do štatistík si pripísal jeden mínusový bod a štyri strelecké pokusy. Zaknihoval aj dva bodyčeky a 40% úspešnosť na vhadzovaniach.

Nicklas Backstrom a David Steckel strelili góly v priebehu 46 sekúnd v tretej tretine, aby pomohli Washingtonu zdolať Detroit pomerom 3:2. Capitals zaknihovali svoje štvrté víťazstvo v rade, o ktoré sa zaslúžili aj Matt Bradley a Jose Theodore, ktorý zaznamenal 44 zákrokov. Prekonať ho dokázali Dan Cleary a Brian Rafalski. Red Wings prehrali tretí zápas v rade aj napriek tomu, že Capitals prestrieľali pomerom 46:23.

Jevgenij Malkin strelil hetrik a Sidney Crosby mal prsty vo všetkých šiestich góloch svojho tímu, pričom dva sám strelil, aby Penguins ukončili štvorzápasovú víťaznú sériu Islanders svojim víťazstvom 6:4. Za domáci tím sa presadil aj Bill Guerin. Brent Johnson zaznamenal 31 zákrokov a prekonať ho dokázali Andy Sutton, Freddy Meyer, Trent Hunter a Richard Park, ktorým sa podarilo zmazať trojgólový náskok Penguins. Na víťazstvo to nakoniec nestačilo.

Jeff Carter strelil dva góly a Ray Emery vyhral svoj prvý zápas od návratu po zranení. Philadelphia doma zdolala Columbus pomerom 5:3, aby ukončila svoji dvojzápasovú sériu prehier. Arron Asham, Chris Pronger a Dan Carcillo sa tiež presadili za Flyers, ktorí hostili Blue Jackets po prvýkrát od 24. novembra 2006. Bývalý „letec“ R.J. Umberger strelil dva góly Columbusu a tretí zaknihoval Rick Nash.

Ryan Getzlaf a Jevgenij Arťukin strelil prvé dva góly zápasu v rozmedzí 62 sekúnd, aby naštartovali Anaheim k výkonu, vďaka ktorému si v prvej dvadsaťminútovke vytvoril štvorgólový náskok. Strelecky sa presadili aj Mike Brown a Bobby Ryan. Buffalu sa v druhej tretine podarilo znížiť na 3:4, no v tretej sa presadil Tory Bodie, ktorého druhý gól v sezóne bol nakoniec víťazný. Anaheim vyhral 5:4. Tim Connolly, Clarke MacArthur, Steve Montador Jochen Hecht sa presadili za Sabres.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Gáborík (NYR) 15:00 0 4 4 +3 1 0
Andrej Meszároš (TAM) 18:50 0 0 0 -1 1 0
Boris Valábik (ATL) 11:18 0 0 0 +1 1 2
Michal Handzuš (LAK) 17:30 0 0 0 -1 4 0
Marián Hossa (CHI) 18:36 1 0 1 -1 4 0
Tomáš Kopecký (CHI) 07:02 0 0 0 -1 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies