Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Sumáre

Rekordný večer Slafkovského, Nemcov špeciálny duel, slovenské päste i zranenie

V sobotu sa v NHL odohralo 13 zápasov, vrátane jedného špeciálneho pod holým nebom. V ňom aj v ďalších troch dueloch sme videli aj Slovákov.

Highlighty noci
  • Slafkovský si predĺžil bodovú sériu a vytvoril nové osobné maximá
  • Pospíšil a Nemec nebodovali, Černák sa pobil, Fehérváry sa zranil
  • Bouchard vyrovnal klubový rekord Andreja Sekeru
  • Florida vyhrala piaty zápas po sebe, uspela v derby
  • Bedard pomohol Chicagu ukončiť dlhú sériu prehier
  • Matthews vsietil ďalší hetrik, bol päťbodový
  • Scheifele, M. Tkachuk a Bennett štvorbodoví
  • Oshie strelil svoj 300. gól v NHL
  • Reimer vychytal čisté konto
  • Daws urobil 45 zákrokov, Mrázek 40
  • Clarke a Chisholm strelili prvý gól v NHL


MTL - WSH 3:4

Slafkovský vylepšil svoj rekord, vytvoril si nové maximá. Fehérváry sa zranil

Martin Fehérváry odohral len minútu a pol predtým, ako opustil zápas so zranením dolnej časti tela. Z úzadia potom sledoval, ako jeho Washington predišiel tretej prehre v sérii triumfom 4:3 nad Montrealom. Anthony Mantha a Alexej Protas zaznamenali po góle a asistencii, skórovali aj navrátilec Sonny Milano a T.J. Oshie (300. gól v NHL), Darcy Kuemper urobil 28 zákrokov. Prekonali ho Arber Xhekaj, Alex Newhook a Nick Suzuki, ktorí zakaždým vyrovnávali stav. Joel Armia dvakrát asistoval a Jake Allen urobil 30 zákrokov. Bodoval aj Juraj Slafkovský, ktorý tak vylepšil svoj tímový rekord v dĺžke bodovej série u tínedžerov, keď vďaka asistencii bodoval už v ôsmom zápase po sebe. Je len štvrtým tínedžerom narodeným mimo Severnú Ameriku s takouto sériou a prvým od Andreja Svečnikova z Carolina (11 zápasov a 9 zápasov v sezóne 2019/20). Vytvoril si aj nové osobné rekordy – s hracím časom 23:52, siedmimi strelami na bránu a šiestimi blokmi. Predviedol aj jeden bodyček. Suzuki bodoval v 10 zápasoch po sebe.


Slafkovského 18. asistencia a okrúhly 30. bod v sezóne:

Oshieho 300. gól v kariére:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Mantha (WSH), 2. N. Suzuki (MTL), 3. T. Oshie (WSH)



NJD - PHI 6:3

Nemec sa tešil z výhry v zápase pod holým nebom

Šimon Nemec odohral svoj prvý súťažný zápas pod holým nebom a mohol sa po jeho skončení tešiť z výhry New Jersey 6:3 nad Philadelphiou, ktorej skončila päťzápasovú bodová séria. Nico Daws položil základy úspechu so 45 zákrokmi, Nico Hischier zaznamenal dva góly a asistenciu. Dvakrát sa z gólu tešil aj Nathan Bastian, raz Tyler Toffoli a dvojbodový Brendan Smith. Po dve asistencie si pripísali Curtis Lazar, Ondřej Palát a John Marino. Nemec odohral takmer 21 a pol minúty s jednou strelou, dvoma blokmi a menším trestom za držanie hokejky. O dva góly Flyers sa postaral Owen Tippett, o jeden Nick Seeler. Travis Konecny dvakrát asistoval a Samuel Ersson kryl 34 z 39 striel – druhý gól Bastiana padol do prázdnej brány. Flyers vytvorili nový rekord NHL v počte striel na bránu v jednej tretiny zápasu hraného pod holým nebom. V druhej tretine vyslali na bránu 24 striel, o tri viac ako Canadiens v roku 2011 (Heritage Classic). Smith je tretím obrancom vo veku 35 alebo viac rokov, ktorý bol viacbodový v zápase pod holým nebom. Dokázali to aj Brian Rafalski (1+2, 2009) a Nicklas Kronwall (0+2, 2016). Duel sledovalo 70 328 divákov na MetLife Stadium.

Hischier otvoril skóre z úniku už po 32 sekundách hry:

Hviezdy duelu: 1. N. Hischier (NJD), 2. B. Smith (NJD), 3. N. Bastian (NJD)



TBL - FLA 2:9

Panthers strelili Tampe 9 gólov, Černák sa pobil a nazbieral 19 trestných minút

Floridské derby dopadlo pre Tampu Bay trpkou porážkou 2:9 pred vlastnými fanúšikmi. K výhre Floridy najviac pomohli dvaja štvorbodoví hráči – Sam Bennett aj Matthew Tkachuk zaznamenali po dva góly a dve asistencie. Dva góly a asistenciu zaznamenal Carter Verhaeghe, gól a dve asistencie Brandon Montour. Z gólov sa tešili aj Kevin Stenlund a dvojbodový Gustav Forsling. Sergej Bobrovskij urobil 28 zákrokov prekonali ho len Brandon Hagel a Brayden Point, ktorí otvorili, resp. uzavreli skóre duelu. Andrej Vasilevskij inkasoval šesť gólov z 22 striel, Jonas Johansson tri góly z ôsmich striel. Kým Lightning prišli o trojzápasovú víťaznú sériu, Panthers vyhrali piaty zápas po sebe a deviaty z posledných desiatich. Vonku vyhrali 11 zápasov po sebe, vďaka čomu ich od rekordu NHL (Detroit 2005/06, Minnesota 2014/15) delí už len jedna výhra. V zápase nechýbal ani slovenský obranca Erik Černák, ktorý odohral len 15 a pol minúty pre niekoľko trestov. 19 trestných minút nazbieral za hrubosť, krosček, bitku a osobný trest. Pobil sa s Jonahom Gadjovichom. Inak si pripísal aj mínusový bod, dve strely a päť bodyčekov.


Hviezdy duelu: 1. S. Bennett (FLA), 2. M. Tkachuk (FLA), 3. C. Verhaeghe (FLA)


CGY - DET 0:5

Reimer vynuloval Flames, Kane skóroval

James Reimer vo svojom prvom štarte od 14. januára zneškodnil všetkých 38 striel, aby so svojím druhým čistým kontom v sezóne a 30. v kariére doviedol Detroit k výhre 5:0 nad Calgary v stretnutí tímov, ktoré prehrali predošlé dva zápasy. Patrick Kane strelil víťazný gól a pridal asistenciu, bilanciu 1+1 dosiahol aj Lucas Raymond a dve asistencie si pripísal Moritz Seider. Po góle strelili J.T. Compher, Dylan Larkin a David Perron. Jacob Markström inkasoval štyri góly z 12 striel, Dan Vladař urobil následne osem zákrokov. Flames nevyužili ani jednu z piatich presiloviek. Slovenský útočník Martin Pospíšil odohral necelých 13 minút so ziskom „mínusky“, troch striel na bránu, siedmich bodyčekov a šiestich trestných minút za hrubosť, podrazenie a nešportové správanie.

Hviezdy duelu: 1. J. Reimer (DET), 2. P. Kane (DET), 3. M. Seider (DET)



DAL - EDM 3:4 PP

Bouchard rozhodol v predĺžení o výhre nad Stars

Evan Bouchard strelil svoj druhý gól v zápase 30 sekúnd po začatí predĺženia, aby Edmonton zdolal Dallas 4:3. Corey Perry skóroval v druhom zápase po sebe a pridal asistenciu, v oslabení sa presadil Derek Ryan a dvakrát asistoval Leon Draisaitl. Calvin Pickard čelil 27 strelám, z ktorých ho prekonali Mason Marchment, Thomas Harley a Matt Duchene. Všetci traja aj asistovali, Duchene dokonca dvakrát. Jake Oettinger urobil 20 zákrokov a prišiel o sedemzápasovú víťaznú šnúru. Stars zase prišli o trojzápasovú víťaznú sériu. Všetkých šesť gólov z normálneho hracieho času padlo v druhej tretine. Connor McDavid zaznamenal asistenciu, aby zažil ôsmu sezónu s minimálne 60 asistenciami po sebe. Je to druhá najdlhšia séria v histórii NHL. Wayne Gretzky vytvoril rekord s 13 takýmito sezónami po sebe. Duel nedohral obranca Dallasu Jani Hakanpää, ktorý utrpel zranenie hornej časti tela. Bouchard strelil v tejto sezóne už dva góly v nadstavevom čase, čo sa v histórii Oilers podarilo v minulosti len jednému obrancovi - Andrejovi Sekerovi v ročníku 2015/16.

Oilers a Stars skórovali v rozmedzí 20 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. E. Bouchard (EDM), 2. M. Duchene (DAL), 3. M. Marchment (DAL)



CHI - OTT 3:2

Bedard pomohol Chicagu ukončiť sériu prehier výhrou nad Senators

Connor Bedard zaznamenal gól a asistenciu, aby pomohol Chicagu ukončiť osemzápasovú sériu prehier víťazstvom 3:2 nad Ottawou. Víťazný gól strelil Jason Dickinson v 59. minúte zápasu a skóroval aj Nick Foligno. Philipp Kurashev dvakrát asistoval a Petr Mrázek urobil 40 zákrokov. Prekonali ho dvojbodový Tim Stützle a Jakob Chychrun, ktorí otočili z 0:1 na 2:1. Senators nakoniec prehrali druhý zápas po sebe. Joonas Korpisalo ho opustil s 19 zásahmi. Blackhawks vyhrali proti Ottawe 11 vzájomných duelov po sebe. Bedard so siedmym viacbodovým zápasom sezóny vyrovnal na čele poradia nováčikov obrancu Minnesoty Brocka Fabera.

Bedard skóroval prvýkrát od zranenia:

Hviezdy duelu: 1. C. Bedard (CHI), 2. J. Dickinson (CHI), 3. P. Kurashev (CHI)



MIN - BUF 2:3 PP

Jokiharju rozhodol v predĺžení o výhre nad Wild

Henri Jokiharju skóroval v druhej minúte predĺženia, aby Buffalo zdolalo Minnesotu 3:2. Nadstavený čas vynútil 37 sekúnd pred koncom tretej tretiny Dylan Cozens a skóroval aj Casey Mittelstadt, ktorý otváral skóre v úvode tretej tretiny. Jokiharju pridal aj asistenciu, dve zaznamenal Tage Thompson. K druhej výhre z posledných troch zápasov pomohol aj Ukko-Pekka Luukkonen s 30 zákrokmi. Prekonali ho Joel Eriksson Ek a Declan Chisholm, pre ktorého to bol prvý gól v NHL. Filip Gustavsson opustil duel s 25 zásahmi a Wild prišili o štvorzápasovú víťaznú sériu.

Prvý gól Declana Chisholma v NHL:

Hviezdy duelu: 1. U. Luukkonen (BUF), 2. H. Jokiharju (BUF), 3. J. Eriksson Ek (MIN)



STL - NSH 2:5

Forsberg a Saros pomohli Predators zdolať Blues

Filip Forsberg strelil víťazný gól a pridal asistenciu, Juuse Saros urobil 35 zákrokov a Nashville predišiel tretej prehre v sérii, keď zvíťazil v St. Louis pomerom 5:2. Do čierneho sa trafili aj Colton Sissons, Luke Evangelista a Luke Schenn, do prázdnej brány dvojbodový Ryan O’Reilly. Jordan Kyrou a Nathan Walker strelili góly Blues, ktoré prehrali druhý zápas z posledných troch. Jordan Binnington kapituloval štyrikrát z 32 striel a Jake Neighbours nepremenil trestné strieľanie.

Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg (NSH), 2. J. Saros (NSH), 3. C. Sissons (NSH)



BOS - LAK 4:5 PP

Clarke rozhodol o výhre prvým gólom v kariére, Bruins prehrali štvrtý duel po sebe

Brandt Clarke strelil svoj prvý gól v NHL 27 sekúnd pred koncom predĺženia, aby rozhodol o výhre Los Angeles 5:4 nad Bostonom, ktorý prehral už štvrtý zápas po sebe. Kings vyhrali štvrtý zápas z posledných piatich napriek tomu, že v normálnom hracom čase ani raz nevyhrávali a raz dokonca museli zmazávať dvojgólovú stratu. Skórovali aj Matt Roy, Vladislav Gavrikov, Alex Laferriere a Anže Kopitar, ktorý v 59. minúte vynútil nadstavený čas. Clarke pridal aj asistenciu, dve zaznamenal Pierre-Luc Dubois. David Rittich urobil 28 zákrokov a prekonali ho dvakrát trojbodový James van Riemsdyk, raz Anthony Richard a dvojbodový Trent Frederic. Linus Ullmark opustil duel s 30 zásahmi. Clarke sa stal prvým hráčom histórie Kings, ktorý svoj prvý gól v kariére strelil v predĺžení. V NHL to naposledy dokázal Luke Hughes z New Jersey v apríli 2023.

Clarke rozhodol zápas prvým gólom v NHL:

Hviezdy duelu: 1. J. van Riemsdyk (BOS), 2. B. Clarke (LAK), 3. T. Frederic (BOS)



TOR - ANA 9:2

Matthews zažiaril s ďalší hetrikom a dvoma asistenciami

Auston Matthews strelil druhý hetrik po sebe a celkovo šiesty v tejto sezóne, pridal dve asistencie a s piatimi bodmi doviedol Toronto k hladkej výhre 9:2 nad Anaheimom. Natiahnuť víťaznú sériu na tri zápasy pomohli aj traja trojbodoví hráči – Bobby McMann zaznamenal dva góly a asistenciu, William Nylander gól a dve asistencie, Timothy Liljegren tri asistencie. Po góle a asistencii si pripísali Nicholas Robertson a Jake McCabe, skóroval aj Tyler Bertuzzi a dvakrát asistovali Max Domi, Matthew Knies a Mitch Marner. Martin Jones urobil 19 zákrokov. Prekonali ho Frank Vatrano a dvojbodový Ryan Strome. Maple Leafs vyhrali siedmy zápas z posledných deviatich, Ducks prehrali tretí z posledných štyroch. Lukáš Dostál inkasoval štyri góly z 18 striel, John Gibson päť zo 14. Matthews je 10. hráčom v histórii NHL s minimálne šiestimi hetrikmi v jednej sezóne. Naposledy ich mal toľko Mario Lemieux z Pittsburghu v sezóne 1995/96. Nylander dosiahol aj 500. bod v kariére. Toronto sa stalo 15. tímom histórie NHL s hetrikmi v troch zápasoch po sebe. Za ostatných 30 rokov to dokázal len Washington (2009/10).

Matthewsov šiesty hetrik v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Matthews (TOR), 2. B. McMann (TOR), 3. W. Nylander (TOR)



VAN - WPG 2:4

Scheifele štvorbodový pri výhre nad Canucks, skóroval aj Monahan

Mark Scheifele zaznamenal gól a tri asistencie a Gabriel Vilardi dva góly a asistenciu pri výhre Winnipegu 4:2 nad Vancouverom, ktorý prišiel oj trojzápasovú víťaznú a štvorzápasovú bodovú sériu. Sean Monahan strelil svoj prvý gól po výmene, Kyle Connor dvakrát asistoval a Connor Hellebuyck urobil 35 zákrokov. Jets vyhrali tretí zápas po sebe. Thatcher Demko urobil 24 zákrokov a o góly Canucks sa postarali Noah Juulsen, ktorý skóroval po prvýkrát od 5. novembra 2018, a Tyler Myers.

Prvý gól Monahana v drese Jets:

Hviezdy duelu: 1. M. Scheifele (WPG), 2. G. Vilardi (WPG), 3. T. Myers (VAN)



SJS - CBJ 3:4

Jenner na poslednú chvíľu rozhodol o triumfe Blue Jackets v San Jose

Boone Jenner prelomil 13 sekúnd pred koncom tretej tretiny nerozhodný stav, aby rozhodol o výhre Columbusu 4:3 nad San Jose. Nadviazal na góly Zacha Werenskiho, Kirilla Marčenka a Dmitriho Voronkova. Jegor Činachov, Johnny Gaudreau a Erik Gudbranson dvakrát asistovali a odvrátiť tretiu prehru v sérii pomohol s 28 zákrokmi aj Elvis Merzlikins. Viac práce mal Kaapo Kahkonen, ktorý urobil 37 zákrokov. Sharks prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Nepomohli ani dva góly Anthonyho Duclaira, či presný zásah dvojbodového Fabiana Zetterlunda. Calen Addison dvakrát asistoval. Neskorší víťazný gól v histórii Columbusu ako Jenner strelil v normálnom hracom čase už len Patrik Laine – 12. februára 2022 proti Montrealu v čase 59:52.

Jennerov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. B. Jenner (CBJ), 2. A. Duclair (SJS), 3. F. Zetterlund (SJS)



VGK - CAR 1:3

Jarvis rozhodol o výhre nad majstrom v oslabení

Spencer Martin predviedol 29 zákrokov, Seth Jarvis strelil v oslabení víťazný gól a pridal asistenciu a Carolina zdolala Vegas 3:1, aby sa tešila z výhry v siedmom zápase z posledných deviatich. Stav vyrovnal Andrej Svečnikov a skóroval aj Stefan Noesen. O jediný gól Golden Knights sa postaral Jonathan Marchessault, ktorý skóroval v treťom zápase po sebe. Adin Hill urobil 25 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. S. Martin (CAR), 2. S. Jarvis (CAR), 3. I. Barbašov (VGK)


Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 E. Černák (TBL)
15:34
0
0
0
-1
19
2
5
 Š. Nemec (NJD)
21:23
0
0
0
0
0
1
0
 M. Pospíšil (CGY)
12:56
0
0
0
-1
6
3
7
 J. Slafkovský (MTL)
23:52
0
1
1
0
0
7
1
 M. Fehérváry (WSH) 
01:36
0
0
0
0
0
0
0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies