Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
NHL live
19. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Nemec je svetlým bodom ťažkej sezóny Devils, znie zo zámoria

Tím New Jersey Devils vstúpil do sezóny 2023/24 ako potenciálny ašpirant na Stanleyho pohár, ale momentálne je s bilanciou 28-24-4 mimo postupových pozícií vo Východnej konferencii. Fanúšikovia môžu byť sklamaní z mnohých vecí, ale určite nie zo Šimona Nemca.

„Svetlým bodom v tejto sezóne je rozkvitajúca hra nováčika obrancu Šimona Nemca,“ poznamenala Madison Hutchinsonová z Pucks and Pitchforks. „Ide o obrancu slušnej postavy, ktorý má stále priestor na rast.“

Nemec si v minulej sezóne musel v nižšej AHL zvykať na menšie klzisko, nový štýl hokeja i novú kultúru. Na konci sezóny už ukázal lepšie defenzívne i jazykové zručnosti. Do tejto sezóny vstupoval opäť len ako súčasť Uticy, no zranenia mu začiatkom decembra vyniesli šancu v NHL, v ktorej hráva doteraz.

„Nemec mal šancu čeliť novej výzve. Už nejaký čas bol sľubnou defenzívnou nádejou Devils a tréneri mu dali šancu ukázať, či je materiálom pre NHL už v tejto sezóne. Behom prvých krátkych mesiacov v NHL sa Nemec chopil tejto výzvy a ukázal, prečo bol považovaný za takú elitnú nádej medzi obrancami,“ skonštatovala Hutchinsonová.

Článok pokračuje pod reklamou

Dvadsaťročný rodák z Liptovského Mikuláša hráva niečo cez 20 minút na zápas, pričom dostáva šancu v prvom páre tímu a druhej presilovkovej formácii. V 35 zápasoch strelil dva góly a pridal 13 asistencií.

„S tou vnímavosťou a zrelosťou svojej hry, rozhodne Nemec na ľade nevyzerá ako nervózny nováčik,“ uviedla zámorská autorka.

„Možno nie vždy prispieva ofenzívne, ale dokáže využívať svoje schopnosti narábania s hokejkou na narúšanie prihrávok, ničenie akcií a zodpovedné zaobchádzanie s pukom v obrannom pásme, čo sú veci, ktoré výrazne pomáhajú, keď sa brankári trápia.“

Je otázne, kam sa Nemec zaradí, keď sa Devils uzdravia obrancovia. Možno by nemusel dostávať priestor na presilovkách a možno by mohol viac času tráviť v oslabeniach. Jeho hrací čas by tiež mohol poklesnúť. Stále nie je vylúčená ani možnosť návratu do Uticy, hoci pri jeho hre nemusí byť najpravdepodobnejšia.

„On chce byť Diablom a robí všetko, čo je v jeho silách, aby dokázal, že je toho hodný. Nebolo samozrejmé, že Nemec bude v tejto sezóne Diablom čo i len na nejaký čas, no zdá sa, že Nemo nachádza seba (úmyselná slovná hračka) a svoju úlohu v tíme,“ dodala Hutchinsonová.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies