Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Slováci v NHL

Halák hviezdou večera, Višňovský nebodoval

V noci z piatka na sobotu sa v troch dueloch Národnej hokejovej ligy predstavili iba dvaja Slováci – Jaroslav Halák a Ľubomír Višňovský. Halák chytal za Montreal a stal sa prvou hviezdou večera, Višňovský hral v drese Edmontonu.

Slovenský gólman Jaroslav Halák obliekajúci dres kanadského Montrealu Canadiens sa v New Jersey postavil proti miestnym Devils už štvrtýkrát v kariére. Všetky tri predchádzajúcej zápasy proti New Jersey prehral, no dnes opäť predviedol skvelý výkon a nakoniec dopomohol Canadiens k víťazstvu 3:1. Jediný gól Devils zaznamenal útočník Zach Parise, ktorý prekonal Haláka na začiatku 6. minúty úvodnej dvadsaťminútovky. V ďalšom priebehu stretnutia skórovali iba hostia. V bráne domácich sa predstavila hrajúca legenda – Martin Brodeur. Počas zápasu čelil 24 strelám a chytil 21 z nich, pretože ho prekonali Benoit Pouliot, Mathieu Darche a Michael Cammalleri, ktorý je s 24 presnými zásahmi najlepším strelcom Montrealu. Halák mal viac práce ako Brodeur, pretože naňho smerovalo 32 streleckých pokusov. Jeho úspešnosť zákrokov bola takmer 97 % (96,9 %). Za skvelý výkon bol vyhlásený prvou hviezdou zápasu i večera. Talentovaný Halák je momentálne na siedmej pozícii v percentuálnej úspešnosti všetkých gólmanov, ktorí nastupujú v aktuálnom ročníku NHL. Canadiens vyhrali po troch prehrách v rade.

Útočník James Neal z Dallasu strelil gól 22,2 sekundy pred koncom duelu a rozhodol o výhre Stars and Edmontonom Oilers v pomere 4:3. V drese „olejárov“ sa predstavil slovenský obranca Ľubomír Višňovský, ktorý nebodoval. Veľkou mierou dopomohol k víťazstvu aj brankár Marty Turco, ktorý chytil 35 z 38 striel Oilers a prekonali ho Ryan Potulny a dvakrát Sam Gagner. Devan Dubnyk, brankár „olejárov“, čelil 32 strelám a okrem Neala ho prekonali aj Trevor Daley, Mike Modano (552. gól v NHL) a Jamie Benn. Višňovský odohral takmer 23 minút a zaznamenal iba jeden strelecký pokus. Hráči Edmontonu prehrali z posledných 18 zápasov až 17-krát, „hviezdy“ vyhrali tretí z uplynulých štyroch duelov.

V poslednom stretnutí na seba narazili hráči Avalanche a Predators. Po zápase boli šťastnejší hokejisti Colorada, ktorí zvíťazili tesne 2:1. Autorom víťazného gólu bol Brandon Yip a okrem neho skóroval za „lavíny“ aj Duchene, ktorý otvoril skóre duelu. O jediný presný zásah Nashvillu sa postaral Franson. Zápas spestrili aj dve bitky. Craig Anderson (COL) chytil 29 striel a Pekka Rinne (NAS) zlikvidoval 21 streleckých pokusov. Avalanche vyhrali piaty zápas za sebou, Predators boli porazení tretí raz v rade.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (MON) 31/32 - - - - - -
Ľubomír Višňovský (EDM) 22:50 0 0 0 0 1 0




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies