Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Slováci v NHL

Halák udržal shutout, Demitra bodoval, Valábik sa pobil

V dvanástich nočných stretnutiach NHL dali o sebe vedieť aj Slováci, najmä Halák. Brankár Montrealu vychytal proti Rangers tretí shutout v aktuálnom ročníku. Do bodovania sa zapísal len Demitra, ktorý získal prvý bod v sezóny. Obranca Valábik sa štvrtý raz v sezóne pobil.

V Montreale nastúpili proti domácim Canadiens hokejisti Rangers z New Yorku, ktorí mali v zostave aj Mariána Gáboríka. V domácej bráne sa objavil jeho krajan Jaroslav Halák, ktorý opäť podal skvelý výkon a nakoniec udržal tretie čisté konto v sezóne. Canadiens zvíťazili vysoko 6:0 a veľkú zásluhu na tom má aj útočník Michael Cammalleri, ktorý dva góly dal a na ďalšie dva prihral. Okrem neho sa presadili aj Scott Gomez, Maxim Lapierre, Benoit Pouliot a Tomáš Plekanec. Najviac gólov padlo v druhej dvadsaťminútovke – 4. Halák čelil počas zápasu 32 strelám a stal sa druhou hviezdou zápasu. Jeho náprotivok, Henrik Lundqvist, dostal štyri góly z 15 striel a zápas nedohral, pretože ho v bráne „jazdcov“ vystriedal Matt Zaba, ktorý inkasoval dvakrát zo 16 striel. Marián Gáborík odohral takmer 20 minút, no získal iba jeden mínusový bod a dve trestné minúty. Okrem toho mal na konte aj sedem streleckých pokusov. Rangers nedokázali v posledných dvoch stretnutiach ani raz skórovať, Canadiens vyhrali druhý duel v rade.

V stretnutí medzi Canucks a Blackhawks sa predstavila aj trojica slovenských hokejistov, z ktorých bol po zápase šťastnejší útočník Pavol Demitra, ktorý sa z Vancouverom radoval z výhry 5:1. Rozhodla o tom najmä prvá tretina, v ktorej „kosatky“ skórovali trikrát – Mikael Samuelsson, Henrik Sedin a Steve Bernier. Pri góle Berniera si pripísal asistenciu aj Demitra. Ďalšie góly padli až v poslednej tretine, ktorú vyhral Vancouver 2:1. Druhý gól v zápase strelil Henrik Sedin a do streleckej listiny sa zapísal aj jeho brat Daniel. Jediný gól „čiernych jastrabov“ dosiahol Jonathan Toews, ktorý sa presadil za nepriaznivého stavu 0:3. Demitra strávil na ľade vyše 13 a pol minúty a do štatistík si pripísal aj jeden plusový bod. Marián Hossa nebodoval, ale odohral necelých 17 minút so ziskom jedného mínusového bodu. V zápase nastúpil aj Tomáš Kopecký. Jeho ice-time bol 10:08 a nazbieral jeden mínusový bod a dve trestné minúty za držanie. Skvelý výkon predviedol v bráne Canucks Roberto Luongo, ktorý chytil 43 z 44 striel. Na opačnej strane chytali Antti Niemi (9/12) a Cristobal Huet (14/16). „Kosatky“ zvíťazili štvrtý raz za sebou.

Anže Kopitar získal proti Detroitu tri body (1+2) a aj jeho zásluhou vyhrali „králi“ tesne 3:2. Kings dokázali otočiť stav stretnutia z 0:2 na 3:2. Víťazný gól zaznamenal Brad Richardson, ktorý skóroval na začiatku 53. minúty. Za „kráľov“ sa presadili aj Kopitar a Peter Harrold. O dva góly Red Wings sa postarali Valtteri Filppula a Todd Bertuzzi. Víťazstvo oslavoval aj slovenský útočník Michal Handzuš, ktorý hral vyše 19 minút a zaknihoval jeden bodyček. Okrem toho mal aj 33 % úspešnosť na vhadzovaniach. Jimmy Howard (Red Wings) aj Jonathan Quick (Kings) čelili 33 streleckým pokusom. „Červené krídla“ prehrali štvrté z posledných piatich stretnutí, Kings vyhrali druhý raz v rade.

Článok pokračuje pod reklamou

Premenený nájazd Jeffa Halperna rozhodol o tom, že Tampa Bay porazila v divíznom derby hráčov Atlanty Thrashers v pomere 2:1. K dvom bodom dopomohol aj brankár Antero Niittymäki, ktorý chytil 37 z 38 striel a prekonal ho iba Nik Antropov, ktorý otváral skóre duelu. Za víťazné mužstvo sa v základnej hracej dobe presadil Steven Stamkos. Andrej Meszároš, obranca „bleskov“, odohral 19 minút a na konto si pripísal dve zblokované strely. V stretnutí sa predstavil aj Boris Valábik, ktorý dostal od rozhodcov päť trestných minút za bitku so Zenonom Konopkom. Lightning zvíťazili druhýkrát v rade, Thrashers boli porazení tretí raz z uplynulých štyroch zápasov.

V bostonskej TD Garden nastúpili proti domácim Bruins hokejisti Senators z Ottawy. Diváci videli iba tri góly. Dva strelili hostia (Daniel Alfredsson, Jason Spezza) a jeden domáci (Daniel Paille). Miroslav Šatan ani Zdeno Chára nebodovali. Prvý menovaný strávil na ľade vyše 18 minút a od rozhodcov dostal dve trestné minúty za hákovanie. Chára odohral takmer 24 a pol minúty a nazbieral jeden mínusový bod. Viac práce mal hosťujúci gólman, ktorým bol Brian Elliott. Domáci ho ohrozili 33-krát. „Senátori“ vystrelili na Tima Thomasa z Bostonu 23 striel. „Medvede“ prehrali štvrtý duel v rade, Senators ťahajú šnúru šiestich výhier za sebou.

Obranca Milan Jurčina sa v zostave Columbusu Blue Jackets predstavil po troch vynechaných stretnutiach. V noci boli súpermi Blue Jackets hráči Minnesoty Wild, ktorí sa nakoniec radovali z výhry 4:2. Strelecky sa za „divochov“ presadili Mikko Koivu (dva góly), Eric Belanger a Robbie Earl. Dva góly „modrokabatníkov“ zaknihovali Rick Nash a Antoine Vermette. Jurčina strávil na ľade 21 minút a 25 sekúnd a stal sa najvyťažovanejším hráčom Columbusu. Do štatistík si pripísal tri bodyčeky a jednu zblokovanú strelu.

Jeff Carter získal proti Caroline tri body (2+1), aby Flyers nakoniec zvíťazili 4:2. Strelecky sa za „letcov“ presadili aj Carcillo a Pronger. Autormi dvoch gólov „hurikánov“ boli súčasný (Eric Staal) a minulý kapitán (Rod Brind'Amour). Diváci videli aj dve bitky. Philadelphia vyhrala piaty domáci zápas v rade.

Zach Parise strelil dva góly, Travis Zajac asistoval trikrát a Devils zvíťazili nad „ostrovanmi“ po výsledku 4:2. K výhre pomohol aj Martin Brodeur, ktorý chytil 20 striel a inkasoval iba dva góly z hokejok Okposa a Hillena. Za New Jersey skórovali aj Langenbrunner a Salvador.

Tomáš Vokoun z Floridy chytil všetkých 39 striel hráčov Toronta a okrem výhry 2:0 sa tešil aj zo šiesteho shutoutu v aktuálnom ročníku, celkovo 37. v NHL. Gólovo sa v drese „panterov“ presadili Stillman a McArdle, ktorý strelil prvý gól v Národnej hokejovej lige. V zostave Floridy chýbal Nathan Horton, ktorý si zlomil v predchádzajúcom zápase holennú kosť a vynechá približne mesiac.

Alexandr Siomin získal proti Phoenixu jeden gól a tri asistencie, aby sa nakoniec Capitals radovali z výhry 4:2. V drese „Caps“ strelil gól aj Ovečkin a Laich. Autorom dvoch gólov „kojotov“ bol Korpikoski. Washington vyhral šiestykrát za sebou.

Duel medzi St. Louis a Anaheimom sa rozhodol až v trestných strieľaniach, v ktorých sa o víťazný gól postaral James Wisniewski. Ducks nakoniec zvíťazili 4:3. V základnej hracej dobe skórovali za „káčerov“ Niedermayer a Ryan, ktorý dal dva góly. V drese „bluesmanov“ sa o tri góly postarali McDonald, Crombeen a Oshie.

V poslednom stretnutí na seba narazili Sharks a Sabres. Z výhry sa radovali „žraloci“, ktorí sú stále na čele celej NHL. Strelecky sa o päť presných zásahov postarali Pavelski (dva góly), Heatley (30. gól v sezóne) a Ortmeyer (dva góly). Za Buffalo sa do streleckej listiny zapísali Connolly a Pominville. Andrej Sekera opäť nehral.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (MON) 32/32 - - - - - -
Marián Gáborík 19:47 0 0 0 -1 7 2
Pavol Demitra (VAN) 13:38 0 1 1 +1 3 0
Marián Hossa (CHI) 16:44 0 0 0 -1 2 0
Tomáš Kopecký (CHI) 10:08 0 0 0 -1 2 0
Zdeno Chára (BOS) 24:27 0 0 0 -1 3 0
Miroslav Šatan (BOS) 18:20 0 0 0 0 1 2
Michal Handzuš (LAK) 19:23 0 0 0 0 1 0
Boris Valábik (ATL) 11:16 0 0 0 0 1 5
Andrej Meszároš (TAM) 19:02 0 0 0 0 1 0
Milan Jurčina (CLB) 21:25 0 0 0 -2 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies