Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Slováci v NHL

AHL: Bodovali traja Slováci, Janus vychytal dve výhry

Počas aktuálneho týždňa sa v AHL do bodovania zapísali traja slovenskí hráči. Na čele bodovania je stále Ölvecký, ktorý je na 75. pozícii v bodovaní celej ligy. Brankár Jaroslav Janus sa predstavil v dvoch stretnutiach Admirals a v oboch prípadoch vyhral.

Spomínanými troma hráčmi, ktorí sa v prebiehajúcom týždni zapísali do kanadského bodovania, boli Bližňák, Mihalik a Mikúš. Všetci traja získali jednu asistenciu. Nádejný slovenský gólman Jaroslav Janus sa v bráne Norfolku Admirals predstavil v dvoch zápasoch a pripísal si prvú i druhú výhru v aktuálnej sezóne.

Poradie v kanadskom bodovaní slovenských hokejistov zostalo nezmenené. Prvý je stále útočník Peter Ölvecký z Milwaukee. Rodák z Nových Zámkov získal 27 bodov v 44 dueloch. Útočník Grand Rapids Tomáš Tatar je na druhej priečke so ziskom 21 bodov. Tretie miesto okupuje obranca Toronta Marlies Juraj Mikuš, ktorý zaknihoval 16 bodov.

Najlepším strelcom je Ölvecký, ktorý dal jedenásť gólov. O jeden gól menej dosiahol Tatar. Tretí v poradí je útočník Manitoby Mário Bližňák (5 gólov).

Článok pokračuje pod reklamou

Medzi nahrávačmi je na čele Ölvecký, ktorý asistoval pri šestnástich góloch Milwaukee Admirals. Druhá pozícia patri Mikušovi (13 asistencií) a na treťom mieste je Tatar (11 asistencií). Najviac plusových bodov má na konte Ölvecký (+14). Najhorší v tejto štatistike je spomedzi Slovákov Juraj Mikuš (-9).

Najtrestanejším hráčom je obranca Norfolku Vladimír Mihalik, ktorý dostal od rozhodcov 47 trestných minút. Druhým najtrestanejším Slovákom je Tomáš Marcinko z Bridgeportu (25 trestných minút) a tretie miesto patrí Jurajovi Mikúšovi z tímu Manchester Monarchs. Rozhodcovia mu udelili 23 trestných minút.

Talentovaný brankár Jaroslav Janus nastúpil v uplynulých siedmich dňoch v dvoch zápasoch Norfolku Admirals a pripísal si prvú výhru v AHL. Jeho doterajšia bilancia výhier/prehier je 2-5. V bráne Norfolku odchytal 414 minút a súperoví hráči ho prekonali 16-krát. Jeho úspešnosť zákrokov je 90,9 % a v priemere dostal 2,32 gólu na zápas.

V ligovom bodovaní je na čele útočník Keith Aucoin, ktorý nazbieral 61 kanadských bodov a pred spoluhráčom Alexandreom Girouxom, ktorý je na druhej priečke, má štvorbodový náskok. Na treťom mieste je Corey Locke z Hartfordu (49 bodov).

Poradiu strelcov vládne Aucoin, ktorý súperových brankárov prekonal 26-krát. V nahrávačoch patrí prvá pozícia dvom hráčom – Jason Krog (Chicago) a Charles Linglet (Springfield). Obaja zaznamenali 38 asistencií.

Najviac výhier spomedzi gólmanov má na konte Alex Stalock z Worcesteru Sharks – 24 víťazstiev. V shutoutoch je na prvej pozícii Cedrick Desjardins z Hamiltonu Bulldogs – 5 shutoutov.

Najlepším mužstvom AHL je stále Hershey Bears (71 bodov), ktoré vedie aj Východnú divíziu. Manchester Monarchs (58 bodov ) je lídrom Atlantickej divízie, Hamilton Bulldogs (61 bodov) vládne v Severnej divízii a Rockford IceHogs (57 bodov) kraľuje Západnej divízii.

Najviac gólov zaznamenali hokejisti Hershey, ktorí sa presadili 189-krát. Najmenej presných zásahov majú na konte hráči tímu Adirondack Phantoms – 99 presných zásahov.

Bodovanie Slovákov (k 24.1.2010)

Poz. v lige Zmena Meno (tím) Z G A B +/- TM
75. ▼ 12 Peter Ölvecký (Milwaukee) 44 11 16 27 +14 14
149. ▼ 20 Tomáš Tatar (Grand Rapids) 29 10 11 21 +11 6
267. ▼ 25 Juraj Mikuš (Toronto) 40 3 13 16 -9 22
309. ▲ 2 Mário Bližňák (Manitoba) 43 5 9 14 +5 22
421. ▲ 8 Juraj Mikúš (Manchester) 37 3 6 9 -6 23
433. ▼ 14 Vladimír Mihalik (Norfolk) 44 0 9 9 -3 47
617. ▼ 10 Tomáš Marcinko (Bridgeport) 32 2 1 3 -5 25
903. ▼ 18 Ronald Petrovický (Springfield) 6 0 0 0 -2 19
908. ▼ 18 Boris Valábik (Chicago) 6 0 0 0 -4 10

Pozn.: zmena v poradí bodovania AHL oproti poradiu zo 17.1.2010

Brankári
Meno (tím) Z SA Sv GA GAA Sv% SO TOI
Jaroslav Janus (Norfolk) 7 176 160 16 2,32 90,9 0 414


Mirabito Outdoor Classic
20. februára 2009 sa uskutoční v New York State Fairgrounds prvý zápas American Hockey League, ktorý sa bude hrať pod holým nebom. Duel má názov Mirabito Outdoor Classic. Stretnú sa v ňom tímy Syracuse Crunch a Binghamton Senators. S myšlienkou prišiel majiteľ Crunch Howard Dolgon, ktorý sa inšpiroval zámorskou NHL, v ktorej sa 1. januára odohral v poradí už tretí zápas Winter Classic v rade.
Viac info tu.

SlovakNHL.sk vám z tohto podujatia prinesie aktuálne spravodajstvo.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies