Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
«

Sumáre

Slafkovský len tretím Európanom histórie s takouto sériou, ďalšie tímy sú v play-off

Vo štvrtok sa v NHL odohralo 14 zápasov a spoznali sme ďalšie štyri tímy s istotou play-off. Z troch Slovákov sa presadil len Juraj Slafkovský.

Highlighty noci
  • Slafkovský bodoval v 9. zápase po sebe, Fehérváry a Pospíšil nebodovali
  • Tatar opäť zdravým náhradníkom
  • Už aj Dallas, Boston, Carolina a Florida majú isté play-off
  • Dallas vyhral šiesty zápas po sebe
  • San Jose prehralo 9. zápas po sebe, Columbus šiesty, Calgary a Winnipeg piaty
  • Keller bol štvorbodový
  • Cooley dosiahol svoj prvý hetrik v NHL
  • MacKinnon prišiel o obe bodové série
  • Perry odohral svoj 1300. zápas v NHL
  • Forsberg a Andersen vychytali čisté kontá
  • Binnington dvakrát asistoval
  • Lindgren urobil 43 zákrokov


MTL - PHI 4:1

Slafkovský si zveľadil rekordy pri výhre nad Flyers

Nick Suzuki strelil svoj 30. gól v sezóne a Jesse Ylonen strelil víťazný gól, aby Montreal zdolal Philadelphiu 4:1. Joel Armia a Jake Evans pridali po góle do prázdnej brány, Cayden Primeau predviedol 29 zákrokov. Suzuki a Armia zaznamenali aj po asistencii, tri nazbieral Mike Matheson. Peknou prihrávkou na Suzukiho gól sa prezentoval Juraj Slafkovský, ktorý tak bodoval v deviatom zápase po sebe. Vylepšil tak svoj predošlý klubový rekord v dĺžke bodovej série u tínedžera. Zároveň je len tretím tínedžerom narodeným mimo Severnej Ameriky, ktorý ťahal takúto dlhú sériu. Dokázali to už len Patrik Laine (15 a 18 zápasov v sezóne 2017/18) a Andrej Svečnikov (11 a 9 zápasov v sezóne 2019/20). Keďže už pred 20. narodeninami neodohrá ani jeden zápas, v počte bodov získaných tínedžerom Canadiens v jednej sezóne bude prvý nakoniec so 41 bodmi (15+26). Vo štvrtok strávil na ľade 15 minút a 40 sekúnd. Okrem asistencie zaznamenal aj strelu, blok a až šesť bodyčekov, s ktorými viedol zápas. Kým „Habs“ vyhrali tretí zápas po sebe, Flyers posledné tri prehrali. O ich jediný gól sa postaral Owen Tippett, zatiaľ čo Samuel Ersson kryl 13 striel z 15. Philadelphia zostala bod pred Washingtonom na treťom mieste Metropolitnej divízie. Matheson je prvým obrancom Montrealu s 50 bodmi v sezóne od ročníka 2015/16, v ktorom P.K. Subban nazbieral 51 bodov.

Slafkovského 26. asistencia, 41. bod v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. C. Primeau (MTL), 2. N. Suzuki (MTL), 3. D. Savard (MTL)



TOR - WSH 5:1

Bertuzzi, Giordano pomohli Torontu k výhre nad Capitals

Tyler Bertuzzi strelil dva góly, pri návrate do akcie skóroval aj Mark Giordano a Toronto ukončilo Washingtonu trojzápasovú víťaznú sériu triumfom 5:1, ktorým odvrátilo hrozbu tretej prehry po sebe. Po góle strelili aj Connor Dewar a Bobby McMann, Joseph Woll kryl 23 striel. Recept na neho našiel len Nic Dowd, ktorý znižoval na 1:2. Charlie Lindgren urobil až 43 zákrokov. Slovenský obranca Martin Fehérváry odohral 19 minút a 41 sekúnd so ziskom troch mínusových bodov, bloku a troch bodyčekov. Tri „mínusky“ získal v sezóne po tretíkrát. Viac ich v nej nenazbieral. Capitals zostali dva body pred Detroitom na druhej divokej karte Východnej konferencie.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. T. Bertuzzi (TOR), 2. B. McMann (TOR), 3. M. Giordano (TOR)



STL - CGY 5:3

Bučnevič dvojgólový pri výhre nad Flames, ktorí prehrali piaty duel po sebe

Pavel Bučnevič skóroval dvakrát, Jordan Binnington dvakrát asistoval a St. Louis zdolalo Calgary 5:3, aby kanadskému tímu natiahlo sériu prehier na päť zápasov. Binnington pomohol k siedmej výhre z posledných deviatich duelov aj s 25 zákrokmi. Dvakrát asistoval aj Torey Krug a z gólov sa tešili aj Zack Bolduc, dvojbodový Jake Neighbours a Brandon Saad. Andrej Kuzmenko strelil dva góly Flames, Jonathan Huberdeau jeden. MacKenzie Weegar dvakrát asistoval a Dustin Wolf kryl 14 striel z 18 – druhý gól Bučneviča padol do prázdnej brány. Slovenský útočník Martin Pospíšil odohral 13 minút a 10 sekúnd, počas ktorých sa prezentoval dvoma strelami, jedným blokom a štyrmi bodyčekmi, ktorými viedol svoj tím. Pripísal si aj dva plusové body – ako jediný hráč tímu.


Hviezdy duelu: 1. J. Neighbours (STL), 2. B. Saad (STL), 3. A. Kuzmenko (CGY)


CAR - DET 4:0

Carolina si zaistila play-off výhrou na Detroitom, Andersen s nulou

Frederik Andersen urobil 24 zákrokov, aby s druhým čistým kontom v sezóne a 26. v kariére doviedol Carolinu k výhre 4:0 nad Detroitom, ktorou si tím z Raleigh zaistil účasť v play-off. Dánsky brankár má od návratu do akcie bezchybnú bilanciu 7-0-0. Sebastian Aho a Seth Jarvis zaknihovali po góle a dvoch asistenciách, k siedmej výhre z posedných deviatich duelov viedli aj góly Martina Nečasa a Bradyho Skjeia. James Reimer inkasoval všetky gól v druhej tretine. Zápas opustil s 29 zásahmi a Red Wings s treťou prehrou po sebe. Pre chorobu im chýbali Patrick Kane a Auston Czarnik.

Hviezdy duelu: 1. S. Jarvis (CAR), 2. F. Andersen (CAR), 3. S. Aho (CAR)



FLA - NYI 2:3

Florida má už isté play-off aj po prehre s Islanders

Florida má už isté play-off napriek tomu, že prehrala s Islanders 2:3. V zápase pritom dvakrát vyhrávala po góloch Vladimira Tarasenka a dvojbodového Aleksandera Barkova, ktorý pokoril métu 700 bodov v NHL. Ryan Pulock a Mathew Barzal však dvakrát reagovali vyrovnávajúcimi gólmi a Anthonyho Stolarza, ktorý čelil 24 strelám, prekonal aj Jean-Gabriel Pageau, ktorý rozhodol o druhej výhre New Yorku z posledných troch duelov. Pageau pridal aj asistenciu, dve zaznamenal Casey Cizikas. Semion Varlamov urobil 26 zákrokov. Panthers prehrali šiesty zápas z posledných siedmich, ale miestenku v play-off im zaistila prehra Detroitu 0:4 s Carolinou. Islanders sa zase priblížili na rozdiel štyroch bodov k Washingtonu na druhej divokej karte Východnej konferencie.

Hviezdy duelu: 1. J. Pageau (NYI), 2. A. Barkov (FLA), 3. C. Cizikas (NYI)



OTT - CHI 2:0

Forsberg vynuloval Chicago, Ottawa vyhrala štvrtý zápas po sebe

Anton Forsberg kryl všetkých 19 striel, aby s druhým čistým kontom v sezóne a piatym v kariére doviedol Ottawu k výhre 2:0 nad Chicagom, ktoré sa snažili vyhrať tretí zápas po sebe. Senators si natiahli víťaznú sériu na štyri zápasy aj vďaka gólom Claudea Girouxa (v oslabení) a Parkera Kellyho z úvodu prvej tretiny. Petr Mrázek ich inkasoval z 34 striel. Duel nedohral jeho spoluhráč Nikita Zajcev, ktorý sa v ostatnom čase vyrovnával s chorobou a poranením hornej časti tela. Senator si ukončili 11-zápasovú sériu bez výhry proti Blackhawks, ktorú ťahali od 20. decembra 2016.

Hviezdy duelu: 1. A. Forsberg (OTT), 2. P. Kelly (OTT), 3. J. Sanderson (OTT)



PIT - CBJ 3:2

Malkin dvojgólový pri ďalšej výhre Penguins nad Blue Jackets

Jevgenij Malkin dvakrát vyrovnal stav počas presiloviek a Drew O’Connor strelil víťazný gól pri výhre Pittsburghu 3:2 nad Columbusom, ktorý prehral šiesty zápas po sebe a deviaty z posledných desiatich. Penguins vyhrali druhý zápas po sebe aj vďaka dvom prihrávkam Sidneyho Crosbyho a 17 zákrokom Alexa Nedeljkovica. Prekonať ho dokázali Mathieu Olivier a Cole Sillinger, ktorý pridal aj asistenciu. Daniil Tarasov opustil zápas s 33 zásahmi. Pittsburgh má vo vzájomných zápasoch od 12. decembra 2019 bilanciu 11-0-1. Momentálne stráca sedem bodov na poslednú postupovú pozíciu na východe. V zápase sa mu zranil obranca Ryan Graves. Crosby s 1580 bodmi preskočil Raya Bourqua a v historickom bodovaní NHL mu patrí už 11. miesto. Malkin s 15. dvadsaťgólovou sezónou v kariére vyrovnal medzi aktívnymi hráčmi Patricka Kanea. Viac ich mali len Alex Ovečkin (19) a Crosby (16).

Tarasov predviedol skvelý zákrok proti Letangovi:

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin (PIT), 2. D. O’Connor (PIT), 3. S. Crosby (PIT)



MIN - SJS 3:1

Boldy rozhodol o výhre Wild nad trápiacimi sa Sharks

Matt Boldy strelil víťazný gól a pridal asistenciu, aby Minnesota zdolala San Jose 3:1 a predišla tretej prehre po sebe. Do čierneho sa trafil aj Joel Eriksson Ek, do prázdnej brány Ryan Hartman. Kirill Kaprizov prihrával na dva góly, jednu asistenciu si pripísal aj Filip Gustavsson, ktorý kryl 26 striel. Ako jediný ho pokoril Mikael Granlund, ktorého gól ani 29 zákrokov Mackenzieho Blackwooda nestačilo Sharks na odvrátenie deviatej prehry v sérii. Kaprizov sa stal prvým hráčom v klubovej histórii s viac ako jednou 80-bodovou sezónou.

Hviezdy duelu: 1. M. Boldy (MIN), 2. K. Kaprizov (MIN), 3. F. Gustavsson (MIN)



WPG - VGK 1:4

Thompson doviedol Vegas k výhre nad trápiacimi sa Jets

Logan Thompson predviedol 39 zákrokov a Ivan Barbašov strelil dva góly v tretej tretine, aby Vegas zdolalo Winnipeg 4:1 a bodovalo v piatom zápase po sebe, z ktorých štyri vyhralo. Pavel Dorofejev otvoril skóre zápasu, Jack Eichel ho gólom do prázdnej brány uzavrel. Aj Barbašov strelil jeden gól do prázdnej brány. William Karlsson dvakrát asistoval. Connor Hellebuyck inkasoval dva góly z 25 striel a Jets prehrali piaty zápas po sebe. O jediný ich gól sa postaral Sean Monahan, ktorý vyrovnával na 1:1. Golden Knights vyhrali všetky tri vzájomné zápasy v tejto sezóne.

Hviezdy duelu: 1. L. Thompson (VGK), 2. J. Morrissey (WPG), 3. I. Barbašov (VGK)



COL - NYR 2:3 SN

Rangers zdolali Avalanche po nájazdoch, série MacKinnona skončili

Artemij Panarin a Vincent Trocheck premenili svoje nájazdy, zatiaľ čo Igor Šesťorkin v nich nekapituloval, aby Rangers zdolali Colorado 3:2 a vyhrali štvrtý zápas po sebe a deviaty z posledných 11. Kaapo Kakko a Chris Kreider strelili po góle v normálnom hracom čase, Šesťorkin kryl 39 striel. Alexandar Georgiev urobil 23 zákrokov a Nathan MacKinnon prišiel o 19-zápasovú bodovú sériu i 35-zápasovú bodovú sériu v domácich zápasoch, ktorú ťahal od štartu ročníka. Casey Mittelstadt otvoril skóre zápasu a nadstavený čas vynútil Devon Toew, ktorému bol gól pripísaný po vlastnom góle Ryana Lindgrena. Avalanche prehrali druhý zápas po sebe po deväťzápasovej víťaznej sérii.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin (NYR), 2. D. Toews (COL), 3. I. Šesťorkin (NYR)



EDM - LAK 4:1

McDavid doviedol Oilers k výhre nad Kings

Connor McDavid zaznamenal gól a dve asistencie, aby doviedol Edmonton k výhre 4:1 nad Los Angeles, ktoré prišlo o štvorzápasovú víťaznú sériu. Adam Henrique a dvojbodový Evan Bouchard sa tiež trafili do čierneho, Cody Ceci do prázdnej brány. Leon Draisaitl nazbieral tri asistencie, Stuart Skinner urobil 32 zákrokov. Ako jediný na neho našiel recept Arthur Kaliyev, ktorý v 54. minúte znížil na 1:3. Cam Talbot inkasoval tri góly z 19 striel. McDavid bol viacbodový v šiestom zápase po sebe. Dokopy počas tejto série vyprodukoval 16 bodov. Corey Perry odohral svoj 1300. zápas v NHL.

McDavid po tretíkrát po sebe nazbieral v sezóne 120 bodov:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. S. Skinner (EDM), 3. L. Draisaitl (EDM)



ARI - NSH 8:4

Cooley strelil hetrik, Coyotes ukončili Predators dlhé série

Logan Cooley strelil svoj prvý hetrik v NHL a Clayton Keller zaznamenal gól a tri asistencie, aby Arizona ukončila Nashvillu 18-zápasovú bodovú a šesťzápasovú víťaznú sériu triumfom 8:4. Coyotes vyhrali piaty zápas z posledných siedmich aj vďaka gólom Jacka McBaina, Nicka Bjugstada, dvojbodového Nicka Schmaltza a Matiasa Maccelliho, dvom asistenciám Josha Doana a 33 zákrokom Connora Ingrama. Jason Zucker strelil prvé dva góly zápasu, z jeho spoluhráčov skórovali aj Gustav Nyquist a dvojbodový Filip Forsberg. Cody Glass asistoval dvakrát, Roman Josi dokonca trikrát. Juuse Saros inkasoval šesť gólov z 27 striel, Kevin Lankinen kryl zvyšných 11 striel – Maccelli a Cooley strelili po góle do prázdnej brány. Doan je len tretím hráčom v histórii Coyotes/Jets s aspoň štyrmi bodmi v prvých dvoch zápasoch kariéry. Dokázali to aj Brian Mullen a Dale Hawerchuk. Jeho otec Shane v prvých dvoch dueloch v lige zaznamenal tri asistencie.

Logan Cooley a jeho prvý hetrik v NHL:

Hviezdy duelu: 1. L. Cooley (ARI), 2. C. Keller (ARI), 3. N. Schmaltz (ARI)



SEA - ANA 4:2

Seattle opäť bez Tatara v zostave zdolal Anaheim

Seattle strelil tri góly po sebe v tretej tretine, aby otočil zápas proti Anaheimu a vyhral ho 4:2. Dvojbodový Andre Burakovsky vyrovnal stav, Tye Kartye rozhodol o výhre. Skórovali aj Jaden Schwartz a Matty Beniers, Jared McCann nazbieral tri asistencie. K druhej výhre po sebe pomohol aj Philipp Grubauer s 21 zákrokmi. Tomáš Tatar sledoval druhý zápas po sebe z tribúny ako zdravý náhradník. Oba góly Ducks, ktorí prehrali tretí zápas v sérii a 10. z posledných 11, padli v rovnakom oslabení. Strelili ich Isac Lundestrom a dvojbodový Jakob Silfverberg. Lukáš Dostál opustil zápas s 24 zásahmi.

Dva góly Ducks počas rovnakého olsabenia:

Hviezdy duelu: 1. T. Kartye (SEA), 2. A. Burakovsky (SEA), 3. J. McCann (SEA)



VAN - DAL 1:3

Stars si zaistili play-off šiestou výhrou po sebe

Jamie Benn skóroval v 57. minúte, aby prelomil nerozhodný stav a rozhodol o výhre Dallasu 3:1 nad Vancouveorom, ktorou si ako prvý tím Západnej konferencie zaistil miestenku v play-off. Stars vyhrali šiesty zápas po sebe. Skóre stretnutia otvoril Roope Hintz, Jason Robertosn ho uzavrel gólom do prázdnej brány. Benn a Robertson pridali aj po asistencii, po dve si pripísali Joe Pavelski a Roope Hintz. Jakea Oettingera z 28 striel prekonal len J.T. Miller, zatiaľ čo Casey DeSmith urobil 30 zákrokov. Aj Canucks si mohli výhrou zaistiť play-off.

Hviezdy duelu: 1. J. Oettinger (DAL), 2. C. DeSmith (VAN), 3. J. Benn (DAL)


Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 J. Slafkovský (MTL)
15:40
0
1
1
0
0
1
6
 M. Fehérváry (WSH)
19:41
0
0
0
-3
0
0
3
 M. Pospíšil (CGY)
13:10
0
0
0
+2
0
2
4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Rempe zranil Fehérváryho spoluhráča: Som z toho už znechutený a unavený, reaguje Carlson + videoUvidíme veľký trénerský prestup? Nemca by mohol trénovať dvojnásobný šampión Fehérváry opäť bodoval, ale opäť bez čerešničky. Vyrovnal Suchého či Sekeráša + video Patrick Roy robí opäť rošádu v bránkovisku. Aký bude narodeninový darček? Už vieme, kedy bude draftová lotéria. Aké šance majú tímy? Jeho bod nepomohol: Ďalší Slovák je blízko k MS! Draisaitl vytvoril nový rekord NHL Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies