Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
NHL live
19. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL

Oskar Lindblom (foto: nhl.com)

Po pár náročných sezónach v San Jose sa zdá, že útočník Oskar Lindblom nebude v lete dostupným neobmedzeným voľným hráčom v NHL, ale zvolí si pôsobenie v rodnej krajine.

Lindblom povedal pre Daniela Sandstroma z Gefle Dagblad, že svojho agenta poveril úlohou nájsť mu pôsobisko v elitnej švédskej SHL.

Lindblom mal sľubný začiatok svojej kariéry vo Philadelphii, ale v ročníku 2019/20 mu bola diagnostikovaná vzácna forma rakoviny, Ewingov sarkóm.

Dvadsaťsedemročný Švéd boj so zákernou chorobu vyhral, vrátil sa do akcie a v roku 2021 získal Mastertonovu trofej.

Odvtedy však nešli veci ideálne, Flyers ho vykúpili zo zmluvy a následne podpísal dvojročnú zmluvu so San Jose, ktoré vstúpilo do prestavby. Zmena scenérie mu nepomohla a v tejto sezóne bol dokonca poslaný do AHL, kde strávil väčšinu ročníka. V 41 zápasoch zaznamenal len osem gólov a osem asistencií.

Zmluvu vo Švédsku podpísal aktuálnej aj útočník Alexander True, ktorý si v minulosti zahral za San Jose a Seattle. Pred touto sezónou podpísal zmluvu s Floridou, ale hrával len v AHL. Teraz na dva roky spojí s svoju budúcnosť s tímom MoDo Hockey.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies