Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Slováci v NHL

Šatan hviezdou zápasu, Hossa strelil gól

Miroslav Šatan zúžitkoval asistenciu Zdena Cháru a strelil svoj šiesty gól, aj vďaka ktorému sa stal treťou hviezdou zápasu. Chicago porazilo Pheonix a ruku k dielu pridal aj Marián Hossa, ktorý strelil svoj 22. gól. Bodoval aj Andrej Meszároš.

Dôležitý súboj sa hral v Atlante, kde na seba narazili tímy bojujúce o posledné postupové miesto vo Východnej konferencii. Boston by v prípade prehry klesol na deviatu pozíciu na úkor Thrashers. Bruins to však nedopustili a duel vyhrali hladko 4:0. Prsty vo víťazstve mali aj slovenskí hráči. Miroslav Šatan strelil v 40. minúte svoj šiesty gól v sezóne a bod za prihrávku si zapísal aj Zdeno Chára. Okrem Šatana sa do streleckej listiny zapísali David Krejčí, Milan Lucic a Steve Begin. Lucic a Krejčí zaznamenali aj po jednej asistencii a stali sa prvou, resp. druhou hviezdou zápasu. Treťou sa stal Miroslav Šatan. Ten v akcii odohral bez 16 sekúnd 16 minút a štatistiky si vylepšil o tri plusové body. Brankára Johana Hedberga ohrozil štyrikrát. Chára vyslal na jeho bránu tri strely a počas 22-minútového pobytu na ľade zaznamenal aj tri plusové body. Hedberg zaznamenal 29 zákrokov. Čisté konto však vychytal jeho náprotivok Tuukka Rask, ktorý zastavil všetkých 27 príležitosti hráčov domáceho tímu. Rask vychytal proti Atlante už druhé čisté konto v tejto sezóne a Boston ju porazil v každom zo štyroch vzájomných stretnutí. V tabuľke má už trojbodový náskok a k tomu jeden zápas k dobru.

Chicago sa stalo tým tímom, ktorý dokázal zastaviť rozbehnutý Phoenix a ukončiť mu deväťzápasovú víťaznú sériu. Antti Niemi zaznamenal 28 zákrokov, aby zaknihoval svoje šieste čisté konto a Blackhawks porazili Coyotes pomerom 2:0, vďaka čomu sa s 99 bodmi dostali do čela Západnej konferencie. Oba góly padli v druhej tretine. Najskôr sa presadil Patrick Kane a potom Marián Hossa, ktorý strelil svoj 22. gól v aktuálnom ročníku. Hossa v zápase odohral 21 a pol minúty, zaznamenal aj jeden plusový bod, tri strelecké pokusy a dve trestné minúty za podrazenie. V akcii nechýbal ani Tomáš Kopecký, ktorý však na ľadovej ploche strávil len o niečo viac ako päť a pol minúty. Počas tejto doby stihol zaznamenať len jeden strelecký pokus. Blackhawks porazili Coyotes po prvýkrát v tejto sezóne. Predchádzajúce tri súboje patrili hokejistom tímu, ktorý sa v tejto sezóne zaradí medzi najväčšie prekvapenia. „Myslím si, že to bolo brankárovo víťazstvo. Urobil niekoľko neskutočných zákrokov,“ povedal tréner Chicaga Joel Qunneville. Niemi sa stal prvou hviezdou duelu.

Martin St. Louis strelil svoj druhý gól v zápase na začiatku predĺženia, po odohraní 29 sekúnd, a rozhodol o víťazstve Tampy Bay nad Carolinou 3:2, ktoré Lightning udržiava maličké šance v postup do play-off. Na víťazný gól nahrával Andrej Meszároš, ktorý na ľade odkorčuľoval 22 minút a zaznamenal dva plusové body a dve strely na bránu. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadil aj Steve Downie. Antero Niittymaki zaknihoval 27 zákrokov a puk z brány vyťahoval po góloch Erika Colea a Chada LaRosea. Lightning vyhrali iba tretí zápas z posledných 15 a na ôsmy Boston v poradí Východnej konferencie strácajú osem bodov. „Keď sa pozrieš do tabuliek, niekedy ťa to vystraší. Nemôžeš sa pozerať na tabuľky, ale hrať zápas a snažiť sa ho vyhrať,“ povedal St. Louis.

Článok pokračuje pod reklamou

V akcii sa v utorok predstavil aj obranca Ľubomír Višňovský, ktorého Anaheim cestoval do Calgary, kde podľahol miestnemu tímu pomerom 1:3. Jediný gól Ducks strelil Scott Niedermayer a brankár Jonas Hiller zaznamenal 25 zákrokov, no na šance Nigela Dawesa, Reneho Bourquea a Niklasa Hagmana bol prikrátky. Jarome Iginla a Jay Bouwmeester zaznamenali po dve asistencie a Miikka Kiprusoff zaznamenal 22 zákrokov. Jednou strelou ho ohrozil aj Višňovský, ktorý v akcii strávil 26 minút a do štatistík si pripísal aj jeden mínusový bod. Kým Anaheimu sa sen o účasti v play-off rozplýva, Calgary si stále udržiava reálnu šancu. Na ôsmy Detroit momentálne stráca dva body. Red Wings však majú o jeden zápas k dobru.

Edmonton využil slabšie chvíľky Roberta Luonga a rozšíril svoju víťaznú sériu na tri zápasy, keď zdolal Vancouver pomerom 3:2. Víťazný gól strelil Andrew Cogliano a do streleckej listiny sa zapísali aj Tom Gilbert a Robert Nilsson. Jeff Deslauriers zaznamenal 31 zákrokov a inkasoval dva góly z hokejok Masona Raymonda a Daniela Sedina. Pavol Demitra pre osobné dôvody do zápasu nezasiahol.

Iľja Kovaľčuk zaznamenal jeden gól a tri asistencie, Travis Zajac i Zach Parise strelili po dva góly, aby sa nakoniec New Jersey radovalo z výhry nad Columbusom v pomere 6:3. Posledný gól Devils dal Paul Martin. Martin Brodeur z New Jersey inkasoval tri góly z hokejok Vermetta, Voráčka a Huseliusa. Devils sa ziskom dvoch bodov dostali na vedúcu priečku v Atlantickej divízii. Na druhé miesto odsunuli Penguins z Pittsburghu, ktorí odohrali o jeden duel viac ako Devils. Blue Jackets prehrali druhý duel v rade.

Maple Leafs hrali v domácej Air Canada Centre proti Floride Panthers, ktorú prestrieľali 43:28, no z výhry sa neradovali. Floridský tím porazil Toronto 4:1. O góly Panthers sa zaslúžili David Booth, ktorý sa presadil dvakrát, Michael Frolík a Jason Garrison, ktorý skóroval do prázdnej brány „javorových listov“. Autorom jediného presného zásahu Toronta bol Fredrik Sjöström. Toronto ukončilo svoju trojzápasovú víťaznú sériu, „panteri“ vyhrali druhý raz za sebou.

Len dva góly videli diváci v Ottawe, kde proti miestnym Senators nastúpili Flyers z Philadelphie. Spomínané dva góly padli do siete „letcov“, ktorí prehrali 0:2. Strelcami presných zásahov „senátorov“ boli Chris Kelly a Daniel Alfredsson. Brian Elliott, brankár Ottawy, chytil všetkých 26 striel Philadelphie a vychytal piaty shutout v prebiehajúcej sezóne.

Hráči Dallasu vyslali na bránu Nashvillu Predators len štrnásť striel, no aj to im stačilo na víťazstvo v pomere 3:1. Postupne sa za „hviezdy“ zapísali do streleckej listiny Trevor Daley, Loui Eriksson a Matt Niskänen. Jediný gól „predátorov“ zaznamenal Shea Weber. Príležitosť v bráne Stars dostal Kari Lehtonen, ktorý chytil 34 z 35 striel a taktiež dopomohol k zisku dvoch bodov.

Minnesota nastúpila v domácej hale proti hráčom San Jose Sharks, ktorí prehrali predchádzajúcich päť duelov. V zápase mužstvá veľakrát nestrieľali. Sharks vyslali na brankára Wild, Niklasa Bäckströma, len 16 striel a Wild ohrozili Nabokova iba 19-krát. Z výhry sa tešili „žraloci“, ktorí porazili „divochov“ 4:1. Gólovo sa za San Jose presadili Joe Pawelski, Dany Heatley, Torrey Mitchell a Joe Thornton, ktorý skóroval do prázdnej brány. Autorom jediného presného zásahu Wild bol Guillaume Latendresse.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Zdeno Chára (BOS) 22:12 0 1 1 +3 3 0
Miroslav Šatan (BOS) 15:44 1 0 1 +3 4 0
Andrej Meszároš (TAN) 22:12 0 1 1 +2 2 0
Marián Hossa (CHI) 21:32 1 0 1 +1 3 2
Tomáš Kopecký (CHI) 05:37 0 0 0 0 1 0
Ľubomír Višňovský (ANA) 26:07 0 0 0 -1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies