Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Slováci v NHL

Chára a Višňovský bodovali, Carolina zaskočila Atlantu

Pondelkový večer priniesol priaznivcom NHL päť stretnutí, v ktorých sa predstavilo päť slovenských hráčov v troch súbojoch. Z víťazstiev sa tešili Sekera a Višňovský, do bodovania sa zapísali Višňovský a Chára.

Traja slovenskí hráči sa predstavili v akcii v Bostone, kde domáci Bruins privítali Buffalo. Skóre stretnutia otvoril v ôsmej minúte domáci David Krejčí a asistenciu pri tomto góle zaznamenal Zdeno Chára. Buffalu sa do konca tretiny podarilo otočiť stav zápasu. Z gólov sa tešili Tyler Myers a Paul Gaustad. V druhej tretine svoje vedenie rozšírili, keď sa strelecky presadil Tim Kennedy. Tomu bol napokon pripísaný víťazný gól, keďže sa v tretej tretine ešte presadil Dennis Seidenberg, ktorý znížil na konečných 2:3 z pohľadu Bruins. Chára v zápase odohral viac ako 26 a pol minúty a zaznamenal aj dva plusové body a päť striel na bránu. Jeho spoluhráč Miroslav Šatan vyslal dve strely počas 14 minút a 14 sekúnd, ktoré strávil na ľade. Proti ním nastúpil v drese Sabres obranca Andrej Sekera, ktorého ice-time dosiahol hodnotu 14:28. Bojnický rodák so do štatistík pripísal jeden mínusový bod. Ryan Miller sa o víťazstvo pričinil 40 zákrokmi a zlikvidoval aj trestné strieľanie Marca Sturma z prvej tretiny.

Nick Bonino sa stal prvou hviezdou zápasu po tom, čo strelil svoj prvý gól v NHL po nahrávke od 600-gólového strelca Teemu Selanneho. Curtis McElhinney zaznamenal 30 zákrokov a Anaheim porazil Dallas pomerom 3:1. Do bodovania sa zapísal aj slovenský obranca Ľubomír Višňovský, ktorý nahrával na gól Kylea Chipchuru. Do streleckej listiny sa z domácich hráčov zapísal aj Corey Perry. Ducks vyhrali šiesty zápas z posledných ôsmich a na posledné postupové miesto stráca deväť bodov. Višňovský v zápase odohral 27 minút a zaznamenal aj plusový bod a štyri strely na bránu. Jediný gól Dallasu strelil Loui Eriksson. Kari Lehtonen zaznamenal 43 zákrokov. Stars v zápase chýbal Mike Ribeiro, ktorý podľa slov trénera Marca Crawforda zmeškal tímový míting a tak ho tréner nechal zápas sledovať z tribúny. Mohol vidieť aj predzápasový ceremoniál, pri ktorom Ducks vyznali úctu Selannemu, ktorý sa minulý týždeň stal 18. hráčom, ktorý strelil v NHL 600 gólov. Z Fínska dokonca priletel Jari Kurri.

Zo slovenských hokejistov sa v akcii predstavil ešte center Michal Handzuš, ktorý sa však so spoluhráčmi z Los Angeles netešil v pondelok z víťazstva. Kings cestovali na svoj zápas do Minnesoty, s ktorou prehrali tesne 2:3. Víťazný gól Wild strelil počas presilovky Martin Havlát, ktorý nahrával aj na úvodný gól Owena Nolana. Do streleckej listiny sa zapísal z domácich hráčov aj Brent Burns. Niklas Backstrom zaznamenal 29 zákrokov a inkasoval len dva góly z hokejky Scotta Parseho. Handzuš ho ohrozil dvoma strelami, ale to bolo všetko, čo si banskobystrický rodák pripísal na svoje konto počas 14 minút, ktoré v stretnutí dohral. Na vhadzovaniach mal 43% úspešnosť. Kings, ktorý neboli v play-off od roku 2002, sú momentálne na siedmom mieste v poradí Západnej konferencie. Minnesote chýba na ôsme Colorado deväť bodov. Zostáva jej odohrať šesť zápasov.

Článok pokračuje pod reklamou

Francis Bouillon strelil v prvej minúte predĺženia víťazný gól a rozhodol o víťazstve Nashvillu 3:2 nad Floridou. David Legwand a Patrick Hornqvist sa presadili za Predators v normálnom hracom čase. Keith Ballard a Stephen Weiss strelil v tretej tretine góly za Floridu, ktoré nevyhrala v treťom zápase v sérii. Scott Clemmensen zastavil 22 striel a Dan Ellis zaknihoval pri víťazstve 27 zákrokov.

Cam Ward sa po 19 vynechaných zápasoch pre problémy s chrbtom vrátil do akcie, aby zaknihoval víťazstvo nad stále o play-off bojujúcou Atlantou 4:1. Ward zastavil 26 striel Thrashers a inkasoval len gól z hokejky Nika Antropova. Góly Hurricanes vsietili Brandon Sutter, Erik Cole a dvakrát Jussi Jokinen, ktorý svoj 29. gól sezóny strelil do prázdnej brány. Ak by vyhrala Atlanta, mohla sa dotiahnuť bodovo na ôsmy Boston.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Zdeno Chára (BOS) 26:39 0 1 1 +2 5 0
Miroslav Šatan (BOS) 14:14 0 0 0 0 2 0
Andrej Sekera (BUF) 14:28 0 0 0 -1 0 0
Michal Handzuš (LAK) 14:03 0 0 0 0 2 0
Ľubomír Višňovský (ANA) 26:59 0 1 1 +1 4 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies