Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
«

Slováci v NHL

Gáborík pomohol Rangers k dôležitému víťazstvu

Mariánovia sa v utorok pridali k úspešným strelcom. Gáborík pomohol svojim 40. gólom v sezóne k dôležitému víťazstvu Rangers, Hossa sa presadil v zápase, ktorý Chicago prehralo. Bodoval aj Meszároš.

Naposledy sa strelecky presadil v mestskom derby. A Rangers nastúpili proti Islanders aj v utorok a Marián Gáborík nezaváhal. Trenčiansky rodák strelil svoj 40. gól v aktuálnej sezóne, ktorým pomohol svojmu tímu k dôležitému víťazstvu 4:3. Víťazný gól strelil Marc Staal, ktorý si vybral ideálny okamžik na prelomenie streleckého trápenie. Bol to jeho prvý gól od 19. januára. Do streleckej listiny sa zapísali aj Vinny Prospal a Olli Jokinen. Henrik Lundqvist zaznamenal 25 zákrokov a prekonať ho dokázali Mark Streit a dvakrát Blake Comeau. Rangers vyhrali tretí zápas z posledných štyroch a na ôsmy Boston v poradí Východnej konferencie strácajú stále štyri body. Do konca základnej časti ešte odohrajú šesť zápasov. Gáborík, ktorý dosiahol 40-gólovú hranicu po druhýkrát v kariére, odohral v zápase takmer 22 minút a do štatistík si pripísal aj štyri strelecké pokusy.

Do streleckej listiny sa v utorok zapísal aj Marián Hossa, ktorý vsietil svoj 23. gól v aktuálnej sezóne, ktorým však nepomohol Chicagu k víťazstvu nad divíznym rivalom zo St. Louis. Blackhawks boli síce o niečo aktívnejší, no Chris Mason zaznamenal 32 zákrokov a hráči Blues strelili o dva góly viac, aby sa nakoniec tešili z víťazstva 4:2. Skóre stretnutia otvoril Patrick Sharp. Na 1:1 vyrovnával Alex Steen. Blackhawks poslal opäť do vedenia Hossa, no potom prišli už len góly St. Louis. Eric Brewer vyrovnal na 2:2. Hossa mal potom šancu poslať hostí opäť do vedenia, no Mason bol proti a Alex Steen svojim druhým gólom poslal do vedenia svoj tím. Skóre stretnutia uzavrel Erik Johnson. Steen strelil v zápase dva góly, vrátane víťazného, a pridal aj jednu asistenciu. Hossa si zo stretnutia okrem gólu odniesol jeden plusový bod, päť streleckých pokusov a dve trestné minúty za podrazenie. Tomáš Kopecký v zápase nenastúpil.

Z víťazstva sa netešili ani slovenskí hráči obliekajúci dres Tampy Bay. Tá cestovala na svoj zápas do Columbusu, ktorý potešil svojich fanúšikov víťazstvom 3:2. Dvoma gólmi sa prezentoval Rick Nash a strelecky sa presadil aj Fedor Tyutin. Steve Mason zaznamenal 16 zákrokov a puk zo svojej brány vyťahoval dvakrát. Prekonali ho Mike Lundin a Vincent Lacavalier. Pri Lundinovom góle sa do bodovania zapísal aj slovenský obranca Andrej Meszároš, ktorý zaznamenal sekundárnu asistenciu. V zápase odohral 23 a pol minúty, pripísal si aj jeden mínusový bod a tri strely. Druhý obranca zo Slovenska, Vladimír Mihalik, odohral takmer desať minút a zaznamenal jeden mínusový bod a jednu strelu na bránu.

Článok pokračuje pod reklamou

Dvaja Slováci sa predstavili aj v New Jersey, kde Boston porazil domácich „diablov“ tesne 1:0. jediny gól stretnutia vsietil v poslednej minúte predĺženia Patrice Bergeron. Čisté konto vychytal Tuukka Rask, ktorý zaznamenal 21 zákrokov. Martin Brodeur zápas ukončil s 33 zákrokmi. Najviac striel na jeho bránu vyslal obranca Zdeno Chára, ktorý počas vyše 28 minút, ktoré strávil na ľade, zaknihoval päť striel na bránu a dve trestné minúty za hákovanie. Miroslav Šatan zaknihoval jednu strelu na bránu, pričom v zápase jeho ice-time dosiahol 16 minút. Víťazstvo udržalo Bruins na ôsmej pozícii dva body pred Atlantou a štyri body pred Rangers. 82 bodov majú okrem Bostonu aj Montreal a Philadelphia, no tieto tímy vyhrali viac zápasov.

Posledným slovenským hokejistom, ktorý sa v utorok predstavil v akcii bol stredný útočník Michal Handzuš, ktorý sa spolu so spoluhráčmi tešil z víťazstva 2:0 nad Nashvillom, prvého nad týmto tímom od 23. októbra 2007. Svoje prvé čisté konto v kariére vychytal Jonathan Bernier, ktorý bol deň pred zápasom povolaný z Manchestru (AHL). Zastavil spolu 34 striel Predators. Pekka Rinne zaznamenal 29 zákrokov, no na dve strely bol prikrátky. Oba góly padli v tretej tretine. Scott Parse strelil víťazný gól a streleckú bodku za stretnutím dal Sean O’Donnell. Handzuš odohral 16 minút a 43 sekúnd. Na vhadzovaniach mal 47% úspešnosť, keď vyhral osem a prehral deväť. V zápase sa prezentoval aj dvoma bodyčekmi a štyrmi zblokovanými strelami.

Brad Stuart strelil v 59. minúte víťazný gól, vďaka ktorému Red Wings porazili Edmonton 5:4. Detroit v druhej tretine viedol už 4:0, no o svoje vedenie prišiel. Náskok vytvorili Johan Franzen, Andreas Lilja, Nicklas Kronwall a Drew Miller. Potom ho zmazali Mike Comrie, Zack Stortini a dvoma gólmi Tom Gilbert. Jimmy Howard ukončil zápas s 22 zákrokmi. Jeff Deslauriers zastavil 39 striel Red Wings, ktorí sú na šiestej pozícii Západnej konferencie s jednobodovou stratou na Nashville.

Alex Kovalev strelil presilovkový gól v závere predĺženia, aby rozhodol o víťazstve Ottawy 5:4 nad Washingtonom, ktoré je pre Senators piatym v rade. Jason Spezza sa na ňom podieľal dvoma gólmi a dvoma asistenciami. Strelecky sa presadili aj Peter Regin a Chris Campoli. Daniel Alfredsson mal dve asistencie a Brian Elliott 17 zákrokov. Prekonali ho dvojgólový Alexandr Sjomin, Mike Green, Mathieu Perreault. Alexandr Ovečkin zaznamenal asistenciu, ktorá bola jeho 101. bodov v sezóne.

Nik Antropov strelil víťazný gól proti svojmu bývalému tímu a Atlanta si vďaka víťazstvu 3:2 nad Torontom uchováva nažive nádeje v účasť v play-off. Maxim Afinogenov a Jevgenij Arťuchin sa tiež presadili za Thrashers, ktorí na poslednú postupovú pozíciu strácajú dva body. Oba góly Maple Leafs vsietil Viktor Stalberg.

Vancouver pred domácimi fanúšikmi zdolal Phoenix pomerne hladko 4:1. Henrik Sedin zaznamenal gól a dve asistencie, strelecky sa presadili aj Alex Burrows, Mason Raymond a Daniel Sedin. Roberto Longo, ktorého prekonal len Radim Vrbata, zaznamenal 32 zákrokov.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Zdeno Chára (BOS) 28:17 0 0 0 0 5 2
Miroslav Šatan (BOS) 16:05 0 0 0 0 1 0
Marián Gáborík (NYR) 21:47 1 0 1 0 4 0
Andrej Meszároš (TAM) 23:36 0 1 1 -1 3 0
Vladimír Mihalik (TAM) 09:40 0 0 0 -1 1 0
Marián Hossa (CHI) 19:32 1 0 1 +1 5 2
Michal Handzuš (LAK) 16:43 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Expert o Slafkovskom: Patrí mu uznanie. Už si vôbec nemyslím, že sú jeho slová prehnané Mešár bol miernym sklamaním. Profesionálny hokej by mu však mohol sadnúť viac Generálny manažér Capitals: Voči Ovečkinovi to nie je fér. Verí Rus, že má stále na Gretzkého rekord? Nemcov tréner je v kontakte s kanadským tímom. Oslovili Devils vedenie Pittsburghu?Sharks majú pri hľadaní nového trénera špeciálnu požiadavku Kedy príde Mičkov do NHL? Mohlo by sa tak stať pred koncom jeho zmluvy v KHL! Obranca Capitals ukončil asistenčný program. Oshie dúfa, že bude v budúcej sezóne schopný hrať Hviezdu Senators čaká operácia, z ktorej sa bude zotavovať dlhšie Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dva tímy zdramatizovali série, dva postúpili ďalej! Hrdinom aj syn slovenských rodičov Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies